Boru ve Atık Malzemelerden Ev Eşyası Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Boru ve Atık Malzemelerden Ev Eşyası Yapıyor

Çorum'da bir otelde teknik servis müdürlüğü yapan İbrahim Coşkun (34), su borusu, doğal gaz boruları, vana, anahtar gibi malzemeleri, avize, masa lambası, sehpa, abajur ve masa telefonu gibi ev eşyalarına dönüştürüyor.

28.06.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUHAMMED KAYGIN - Çorum'da bir otelde teknik servis müdürlüğü yapan İbrahim Coşkun (34), su borusu, doğal gaz boruları, vana, anahtar gibi malzemeleri, avize, masa lambası, sehpa, abajur ve masa telefonu gibi ev eşyalarına dönüştürüyor.

Endüstri meslek lisesinin elektrik bölümü mezunu olan Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce su borusundan avize yaparak bu işe başladığını söyledi. Coşkun, ilk başlarda boş vakitlerini değerlendirmek istediğini, daha sonra ürettiği eşyalara talep olması nedeniyle daha farklı tasarımlar yapmaya başladığını belirtti.

Yaptığı eşyaların tasarımlarının tamamen kendisine ait olduğunu ifade eden Coşkun, "Ben hobi olarak başladığım bu işte farklı tasarımlara imza atmak istiyorum. Hiç bir yerde bulunamayacak şeyler imal etmeye çalışıyorum. Şimdiye kadar bu işi profesyonelce yapan birine rastlamadım. Yaptığım bu tasarımları daha da geliştirip talep karşılığında piyasaya da sunabilirim." dedi.

Tasarladığı eşyaları çoğunlukla evinde imal ettiğini anlatan Coşkun, ürettiği eşyaların çevresinde dikkat çektiğini bunları daha fazla kişiye ulaştırmak istediğini bildirdi.

Ürettiği eşyalarda doğal gaz ve su tesisat malzemeleri kullandığını vurgulayan Coşkun, "İlk olarak su borularından avize yaptım. Daha sonra masa lambaları yaparak bu işi sürdürdüm. Ancak hiç kimsenin yapmadığı şeyler yapma arzusu vardı içimde. Bu arzuyu çalışmalarıma yansıtarak yeni şeyler üretmeye başladım. Bugüne kadar su borusundan sehpa, telefon, çeşitli fonksiyonları olan tır şeklinde aksesuar, düşünen robot şeklinde masa lambası, abajur, gibi eşyalar ürettim. Hepsinin kendine has tasarımları var. Yaptığım malzemelerde elektrik çarpma tehlikesi yoktur, elektrik sistemine de zarar vermez. İçlerini tamamen izolasyonla kaplıyorum" ifadelerini kullandı.

Tasarımlarıyla atık malzemeleri de değerlendirdiğini bildiren Coşkun, kullandığı malzemelerin çoğunu satın aldığını dile getirdi.

Kişiye özel tasarımlar da yapabileceğini bildiren Coşkun, "Amacım yaptığım bu tasarımları halkımıza tanıtabilmek ve talep doğrultusunda farklı tasarımlara imza atmak." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boru ve Atık Malzemelerden Ev Eşyası Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'
    21:43 Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'

    Eczacıbaşı Dynavit'in başarılı oyuncusu Elif Şahin, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek seriyi 2-2'ye getirdikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Ya tamam ya devamdı ve biz devam ettik. Takımca çok güzel bir oyun sergiledik. Takımımla gurur duyuyorum' dedi.

  • Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    21:39 Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. 18 yaşındaki Mehmet Arda Saylan'ın kullandığı motosiklet, Hüseyin Çokal Caddesi'nde yoldan dönüş yapmaya çalışan bir otomobille çarpıştı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, motosiklet sürücüsü Saylan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü
    21:30 Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden sonra Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde bir ahırda yangın çıktı. Yangına ekiplerin müdahalesiyle alevler güçlükle söndürüldü. Can kaybı yaşanmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi
    21:27 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından il genelindeki eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca deprem sonrası evde kalmak istemeyen yurttaşlar, alınan tedbirler kapsamında hazırlanan yurt ve kapalı spor salonlarında misafir edilecektir.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek sorunu gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır
    21:23 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek sorunu gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Özel, Türkiye'nin gerçek sorununun, gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurması olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olduğunu ve gençlerin seçimde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    21:23 Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını başarılı bir şekilde söndürdü.

  • Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler
    21:20 Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde hayır çeşmesi için su kanalı açarken toprak kayması sonucu göçük altında kalan 2 kişi toprağa verildi.

  • Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    21:18 Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağı öncesinde Bodrum'da koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya, ilgili kurum ve kuruluşlar katıldı. Yarış, Milas-Bodrum arasındaki etaplarda gerçekleşecek ve Pazar günü ödül töreniyle sona erecek.


Advertisement