Borusan CEO'su Uğur: Tüm Vatandaşlarımızdan İçtenlikle Özür Dileriz - Son Dakika
Güncel

Borusan CEO'su Uğur: Tüm Vatandaşlarımızdan İçtenlikle Özür Dileriz

Borusan CEO\'su Uğur: Tüm Vatandaşlarımızdan İçtenlikle Özür Dileriz

Borusan Holding Üst Yöneticisi Agah Uğur, "Hangi dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzında olursa olsun tüm vatandaşlarımızdan içtenlikle özür dileriz" dedi.

02.01.2012 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borusan Holding, bazı basın yayın organlarında BMW Türkiye temsilcisi Borusan'ın Ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya'nın gazeteci Merve Sena Kılıç ile birlikte özel bir televizyon kanalında sundukları otomobil programının, Merve Kılıç'ın başörtülü olmasından dolayı sponsorluğuna son verdiği haberlerine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

BORUSAN HAKKINDA AHLAK SINIRLARINI AŞAN MESAJLAR YER ALDI

Toplantıda konuşan Borusan CEO'su Agah Uğur, geçen Çarşamba günü, "Üzgün olduğumuzu, marka yöneticisi olan arkadaşımızın telefonda Yeni Şafak muhabirine söylediklerini tasvip etmemizin mümkün olmadığını ifade eden bir basın açıklaması yayınladık. Haberlerde, köşe yazılarında, okuyucu yorumlarında, sosyal medyada, Borusan hakkında birçok olumsuz, bazıları ise kelime oyunu ile ahlak sınırlarını aşan mesajlar yer aldı. Herkes fikirlerini beyan etti. Bazen insanların en doğal hakları olan ifade özgürlüklerini kullanırken adil ve doğru olmak görevlerini ihmal edebildiklerini de gözlemledik." diye konuştu.

Ayrıntılı bir araştırma yürüttüklerini ifade eden Uğur, "Olayın haberleştirilme süreci hakkında bilgi sahibi olduk. Sponsorluk görüşme süreci hakkında bilgi aldık. Ama tabii ki en başta, şirketimiz Borusan Otomotiv bünyesinde, yazışmalara, tanıklıklara kadar ayrıntılı, titiz bir araştırma gerçekleştirdik" dedi.

SPONSORLUK GÖRÜŞMELERİNİN SONLANDIRILDIĞI YAZIYLA BİLDİRİLMİŞTİR

Uğur, şunları dile getirdi:

"Borusan Otomotiv, Mini markası adına iki başarılı ralllici Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney ile birsponsorluk sözleşmesi imzalamıştır. Burcu hanım ayrıca kendisi başörtülü olan gazeteci Merve Sena Kılıç ile bir televizyon kanalında program yaptığı için ve bu durumda distribütörlüğünü yaptığımız Mini markasının imajı ile ters düştüğü için bu sözleşme tarafımızdan iptal edilmiştir. İddiayı destekleyen hususlar ise özetle, Borusan'ın bir yöneticisinin sponsorluk görüşmelerinde ima ettiği bazı yargılarının bu düşünceye zemin oluşturduğu ve bunun teyidini almak isteyen bir gazeteciye Mini markasının nötr olması gerektiği, başka bir simge ile birleştirilse de aynı kararı alacağı yönünde bir açıklama yapmasıdır. Borusan açısından gerçekler ise şu şekilde oluşmuştur, bu iki başarılı sporcumuz ile sponsorluk görüşmeleri 2011'in ilkbahar aylarında başlatılmıştır. Ağustos 2011'de belirli bir meblağ ve 1 yıl süre ile şahsi kullanımlarına tahsis edilecek 2 araç üzerinde genel bir prensip mutabakatına varılmıştır. Ancak her iki tarafın da ilave bazı beklentilerinin ve sürecin tanımlanmasına yönelik ihtiyaçlarının daha net hale gelmesi Aralık ayına kadar sürmüştür. Sponsorluk görüşmeleri sırasında marka müdürü olan çalışanımızın, dini inançlar ve başörtüsünün trendy ve tarafsız olması gereken Mini markasının algısına olumsuz etkileri olabileceği yönünde ifadesi olmuştur. Aralık'ın ikinci yarısında Borusan Otomotiv yönetimi, sektörde gündeme gelen vergi artışlarından sonra mevcut iş hacminin daralması nedeniyle yüzde 40 oranında bütçe kısıtlamasına gitme kararı almıştır. Bunun neticesinde aynı gün bütçe nedenleriyle rallici sporcularımıza sponsorluk görüşmelerinin sonlandırıldığı yazıyla bildirilmiştir. Bu kararın devamında marka müdürümüz, Yeni Şafak muhabirinin bu konudaki sorusuna cevap vermiştir. Markasının tarafsız ve trendy konumunu kendi açısından yanlış değerlendirerek bizim için kesinlikle kabul edilemez bir yaklaşım içinde bulunmuştur. Açıklamasının özünde başörtüsü ile siyaset arasında bir paralellik kurmuş, sponsorluk sözleşmesinin gerçekleştirilmemesinin nedeni olarak bütçe kısıtlamasından ziyade bu paralelliği işaret eden bir ifadede bulunmuştur. Yeni Şafak gazetesi de haklı olarak bunu haber yapmıştır."

SÖZ KONUSU OLAN BİR TV PROGRAM SPONSORLUĞU DEĞİL

Yürütülen sponsorluk görüşmeleri ile Burcu Çetinkaya ve Merve Sena Kılıç'ın Kanal 24 televizyonu için birlikte hazırladıkları Otomobil Sevdası adlı program arasında hiçbir bir ilişkinin bulunmadığını vurgulayan Uğur, "Altını çizerek belirteyim burada söz konusu olan bir TV program sponsorluğu değildir. Burcu Çetinkaya ve co-pilotu Çiçek Güney'in ralli sponsorluğudur. Otomobil Sevdası adlı TV programına, tüm diğer programlara olduğu gibi, Borusan Otomotiv tarafından hiç bir ayrımcılık yapılmadan düzenli olarak araç tahsisi yapılmıştır. Bundan sonra da yapılmaya devam edecektir" diye konuştu.

KENDİSİ İSTİFA ETTİ

Uğur, Borusan Marka Direktörü Hakan Bayülgen'in markasının tarafsız ve trendy konumunu kendi açısından yanlış değerlendirerek kendileri için kesinlikle kabul edilemez bir yaklaşım içinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Açıklamasının özünde başörtüsü ile siyaset arasında bir paralellik kurmuş, sponsorluk sözleşmesinin gerçekleştirilmemesinin nedeni olarak bütçe kısıtlamasından ziyade bu paralelliği işaret eden bir ifadede bulunmuştur. Sporcu arkadaşlarımızla yürütülen sponsorluk görüşmeleri kötü yönetilmiştir. Görüşmeler, çeşitli faktörlerin etkisiyle gereksiz yere uzamıştır. Nihai kararımızın zamanlamasının ve marka müdürünün bazı açıklamalarının da etkisi ile görüşmelerin sonlanması gerekçesi yoruma açık hale gelmiştir. Sonuçta milli ralli sporcuları zor durumda kalmışlardır.

Marka müdürü çalışanımız Borusan'ın çalışma ilkelerini hiçbir şekilde temsil etmeyen gerek informel ortamda kullandığı bazı ifadeler, gerekse Yeni Şafak Gazetesi'ne yetkisiz olarak verdiği beyanatın içeriğiyle net bir biçimde hata yapmıştır. Bu, mesleki bir hatadır. Bu hatası nedeniyle kendisi, iş akdini feshetmemize gerek kalmadan istifa etmiştir. Ancak herkes tarafından açıkça bilinmesini isteriz ki,onun bu hatası bizim kurumsal sorumluğumuzu hiçbir şekilde ortadan kaldırmamaktadır. Bu nedenle, siz değerli basın mensuplarının tanıklığında, hangi dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzında olursa olsun tüm vatandaşlarımızdan içtenlikle özür dileriz. Tersi bir yaklaşımın Borusan tarafından benimsenmesi, kurumumuzun geçmişine, etik değerlerine ve sosyal sorumluluk anlayışına aykırıdır."

YOL KAZASI

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Agah Uğur, olayın siparişlere yansıyıp yansımadığının sorulması üzerine, "Bu süreçte 1'i Adana'da ikisi de İstanbul İstinye'de olmak üzere 3 kesin BMW siparişi iptal oldu" dedi. Uğur, "Bunun bir yol kazası olduğunu düşünüyorum. Tabi ki burada kişilerin açıklamaları şirketleri bağlıyor. Bunun bir daha olmaması için gerekli tedbirleri alıp yolumuza devam edeceğiz. Yeni bir yıl kazası olmaması için ne yapmak gerekiyorsa onu yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Borusan CEO'su Uğur: Tüm Vatandaşlarımızdan İçtenlikle Özür Dileriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi
    09:59 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi

    Giresun'un Bulancak ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, çalınan altınlar da ele geçirildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kısa sürede yaptıkları çalışmayla 3 şüpheliyi yakalayarak, olayda kullanılan tüfekle çalınan 4.5 kilogram altını ele geçirdi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, olayın adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarının kararlı ve titiz saha çalışmaları sonucunda kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Giresun'un huzuru için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi
    09:54 Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi

    Adıyaman'da yaşanan su kesintileri nedeniyle eylem yapan vatandaşlara destek vermek amacıyla Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, konteyner kentte sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen yarışmada, Hakkari'nin zenginliklerini sergileyen okul, İstanbul'da Türkiye finalinde yarışacak.


Advertisement