Borusan'dan Özür Üstüne Özür! - Son Dakika
Ekonomi

Borusan'dan Özür Üstüne Özür!

Borusan\'dan Özür Üstüne Özür!

Ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya'ya verdiği sponsorluk desteğini çeken Borusan'dan özür açıklaması.

02.01.2012 14:03  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur, Borusan'ın Ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya'nın gazeteci Merve Sena Kılıç ile birlikte özel bir televizyon kanalında sundukları otomobil programının Merve Kılıç'ın başörtülü olmasından dolayı sponsorluğuna son verdiği iddialarıyla ilgili olarak "Hangi dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzında olursa olsun tüm vatandaşlarımızdan içtenlikle özür dileriz" dedi.

Uğur, bazı basın yayın organlarında BMW Türkiye temsilcisi Borusan'ın Ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya'nın gazeteci Merve Sena Kılıç ile birlikte özel bir televizyon kanalında sundukları otomobil programının, Merve Kılıç'ın başörtülü olmasından dolayı sponsorluğuna son verdiği haberleri üzerine bir basın toplantısı düzenledi.

Uğur, şunları kaydetti:

"Marka müdürü çalışanımız Borusan'ın çalışma ilkelerini hiçbir şekilde temsil etmeyen gerek informel ortamda kullandığı bazı ifadeler, gerekse Yeni Şafak Gazetesine yetkisiz olarak verdiği beyanatın içeriğiyle net bir biçimde hata yapmıştır. Bu, mesleki bir hatadır. Bu hatası nedeniyle kendisi, iş akdini feshetmemize gerek kalmadan istifa etmiştir. Ancak herkes tarafından açıkça bilinmesini isteriz ki, onun bu hatası bizim kurumsal sorumluğumuzu hiçbir şekilde ortadan kaldırmamaktadır. Bu nedenle, siz değerli basın mensuplarının tanıklığında, hangi dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzında olursa olsun tüm vatandaşlarımızdan içtenlikle özür dileriz. Tersi bir yaklaşımın Borusan tarafından benimsenmesi, kurumumuzun geçmişine, etik değerlerine ve sosyal sorumluluk anlayışına aykırıdır."

Soruları da yanıtlayan Uğur, 1'i Adana'da ikisi de İstanbul İstinye'de olmak üzere 3 kesin BMW siparişinin iptal olduğunu, bundan sonraki süreçte bu durumun markalarını zedeleyecek bir olay haline gelmemesini umduklarını belirtti.

Agah Uğur, kendilerini yansıtmaya devam ettikleri sürece yüksek olan marka itibarını koruyacaklarını ifade ederek, "Bunun bir yol kazası olduğunu düşünüyorum. Tabi ki burada kişilerin açıklamaları şirketleri bağlıyor. Bunun bir daha olmaması için gerekli tedbirleri alıp yolumuza devam edeceğiz. Yeni bir yıl kazası olmaması için ne yapmak gerekiyorsa onu yapacağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Borusan'dan Özür Üstüne Özür! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement