Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Yeni Sezonu Açıyor - Son Dakika
Güncel

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Yeni Sezonu Açıyor

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası 2014–2015 sezonunda yine klasik müziğin dünyaca ünlü isimlerini İstanbul'a konuk ediyor.

10.09.2014 15:26  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Juan Diego Flórez, Bryn Terfel, Michel Camilo, Julian Rachlin, Ian Bostridge gibi isimlerin BİFO ile birlikte sahnede olacağı yeni sezon 9 Ekim'de başlıyor.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) 2014–2015 sezonuna klasik müzik dünyasının yıldız isimlerinin yer alacağı renkli ve dopdolu bir programla giriyor. Programda opera dünyasının büyük ismi Juan Diego Flórez, Grammy ödüllü piyanist ve besteci Michel Camilo, İsveç'in opera dünyasına son armağanı soprano Miah Persson, kayıtları ve performanslarıyla efsaneleşen tenor Ian Bostridge, yaşayan en iyi baritonlardan biri olan Bryn Terfel, İstanbullu müzikseverlerin yakından tanıdığı muhteşem kemancı Julian Rachlin gibi isimler yer alıyor.

BİFO sezonu tenor Juan Diego

Flórez ile açıyor

BİFO, yeni sezon konserlerinin ilkinde albümleri ile iki "Cannes Klasik Ödülü"ne layık görülen ve ülkesinin en yüksek şeref madalyasını alan ve Luciano Pavarotti'nin varisi olarak gösterilen Perulu tenor Juan Diego Flórez ile buluşuyor. Sascha Goetzel şefliğinde gerçekleşecek olan "Açılış Konseri: Juan Diego Flórez"de Bizet, Adam, Delibes, Massenet, Donizetti, Berlioz, Gounod ve Offenbach'ın operalarından aryalar seslendirilecek. Konser 9 Ekim 2014 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

Açılış Konseri'ni "Richard Strauss Akşamı" izliyor. BİFO, 2014 boyunca tüm dünyada doğumunun 150. yılı kutlanan ve geçtiğimiz sezon da konserlerinde yer verdiği Richard Strauss'a saygılarını sunuyor. Alman romantizminin orkestrasyonunu ileri armonik bir stille birleştiren bestecinin Don Juan, Son Dört Şarkı, ve Bir Alp Senfonisi adlı sevilen yapıtlarının seslendireceği konserde Son Dört Şarkı'nın solisti dünyanın önde gelen opera evlerinde etkileyici performansları ile tanınan Gürcü soprano Iano Tamar. Konser 6 Kasım 2014 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

BİFO'nun bu sezon düzenleyeceği "Özel Konser"in konuk şefi Ali Poyrazoğlu. Antoine de Saint-Exupéry'nin dünyaca ünlü yapıtı Küçük Prens'in Rachel Portman'ın müziği ve Nicholas Wright'ın librettosuyla sahnelenmiş aynı adlı operasından bölümler sahneye konulacak. Konserden elde edilen gelir Borusan Kocabıyık Vakfı Müzik Bursu fonuna aktarılacak. Konser 20 Kasım 2014 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

Geleneksel yeni yıl coşkusu

BİFO'nun büyük ilgi gören ve gelenekselleşen "Yeni Yıl Konseri" bu yıl daha renkli ve neşeli olacak. Şef Sascha Goetzel yönetiminde Johann Strauss II, Çaykovski ve Richard Strauss'un sevilen yapıtlarından bölümler seslendirilecek. Borusan Sanat bu yılki konseri bir yeni yıl kokteyli ile renklendiriyor.İlk yarıdan sonra gerçekleşecek kokteylde yeni yılı hep birlikte kutlayacağız. Konser 8 Ocak 2015 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

2015 yılı dünyanın en önemli konser salonlarında performansları ile beğeni toplayan ve yarattıkları harmoni ile büyüleyen piyanist kardeşler Ufuk & Bahar Dördüncü konseri ile devam edecek. "BİFO ve Ufuk & Bahar Dördüncü" adlı konserde Britten'ın İskoç Baladı, Rimsky-Korsakov'un Şehrazat'ı seslendirilirken Takemitsu'nun "Quotation of Dream" parçasının Türkiye prömiyeri de Dördüncü kardeşler tarafından gerçekleştirilecek. Konser 19 Şubat 2015 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

Ve BİFO Barok Çalıyor ...
BİFO'nun hiçbir sezon eksik etmediği yeniliklerine bu sezon da barok ekleniyor. Vivaldi, Gabrieli, Telemann, Bach, Lully, Pergolesi ve Händel gibi dönemin en büyük bestecilerinin yapıtlarının seslendirileceği Sascha Goetzel yönetimindeki "BİFO ile Barok Zamanı" adlı konserin solisti, BİFO'nun başkemancısı ve solo performansları ve kayıtları ile kariyerini zirveye taşıyan kemancı Pelin Halkacı Akın. Konser 26 Şubat 2015 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

Büyük yapıtlar, büyük isimler
BİFO yaklaşan bahar ayını klasik dönemin büyük bestecilerinden Haydn'ın koral başyapıtı Mevsimler oratoryosunu seslendirecek. Şef Sascha Goetzel yönetimindeki konserde Rönesans'ın vokal müziklerinden 21. yüzyıl yapıtlarına uzanan geniş bir repertuvarı olan ve uluslararası platformda sevilen vokal topluluğu Salzburg Bach Korosu, İsveç'in opera dünyasına en yeni armağanı soprano Miah Persson, performansları, kayıtları ve akademik çalışmalarıyla dört dörtlük, olağanüstü bir sanatçı olan Ian Bostridge ve oynadığı rolleri taşıdığı düzeyle eleştirmenlerden sürekli tam not alan bariton Mark Stone yer alacak. "Haydn'ın Mevsimleri" adlı konser 12 Mart 2015 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

Yılın kaçırılmayacak konserlerinden biri de "BİFO & Michel Camilo". Caz, Latin ve klasik piyano yapıtları ile tanınan Grammy ödüllü piyanist Michel Camilo BİFO ile sahneyi paylaşacak. Bernstein, Camilo, Copland ve Gershwin yapıtlarının seslendirileceği geceyi şef Gürer Aykal yönetecek. Konser 19 Mart 2015 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

Beethoven'ın 3. Piyano Konçertos ve Mahler'in 5. Senfoni'sinin seslendirileceği "BİFO & Arcadi Volodos", dünyanın en seçkin ve olağanüstü piyanistleri arasında gösterilen, dinleyicilerin bir "klavye dehası" olarak nitelendirdiği Arcadi Volodos'u dinleyiciyle buluşturacak. Sascha Goetzel yönetiminde gerçekleşecek. konser 9 Nisan 2015 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

"BİFO & Bryn Terfel" yılın en unutulmaz konserlerinden biri olacak. Kimilerine göre İngiltere'nin en büyük opera yıldızı, kimilerine göre yaşayan en iyi bariton olarak kabul edilen Bryn Terfel sonunda İstanbullu klasikseverlerle buluşuyor. Daha sonra açıklanacak bir mezzosopranonun da yer alacağı konserde sanatçıya Galler Prensi'nin resmi arpçısı ve müzikalitesiyle genç yaşında sanat dünyasının seçkin müzisyenleri arasında giren Hannah Stone eşlik edecek. Mozart'tan Verdi'ye ve geleneksel Galler ezgilerine uzanan nefis bir programın seslendirileceği konser 16 Nisan 2015 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

"BİFO & Julian Rachlin", İstanbullu klasik dinleyicilerinin yakından tanıdığı ve yalnızca izleyenler değil, eleştirmenler ve orkestra şeflerinin da ayakta alkışladığı muhteşem keman virtüözü Julian Rachlin'i bir kez daha İstanbul'a getiriyor. Sascha Goetzel yönetiminde gerçekleşecek olan konser Rachlin, 2014 Mart'ında Nice'te seslendirdiği ve "ilahi" olarak nitelendirilen Çaykovski Keman Konçertosu'nu yorumlayacak. Konser 30 Nisan 2015 Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Yeni Sezonu Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement