Borusan Müzik Evi Konserleri Hız Kesmiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Borusan Müzik Evi Konserleri Hız Kesmiyor

Borusan Müzik Evi Konserleri Hız Kesmiyor

Borusan Müzik Evi haftaya Erdem Helvacıoğlu'nun son albümüyle aynı adı taşıyan Eleven Short Strories konseriyle başlıyor.

19.11.2012 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borusan Müzik Evi sahnesinde bu hafta Berlin müzik hayatının önemli sanat ve performans mekânı Radialsystem V işbirliğiyle düzenlenecek "New Sounds of Berlin", Erdem Helvacıoğlu'nun son albümü "Eleven Short Stories"in Türkiye prömiyeri ve Hollanda'nın caz ikonlarından Yuri Honing dörtlüsü olacak.

ERDEM HELVACIOĞLU "ONBİR KISA ÖYKÜ" İLE İLK KEZ BORUSAN MÜZİK EVİ'NDE

Albümün Türkiye prömiyerinin yapılacağı gecede Helvacıoğlu, gelecek yıl ABD'de yayınlanacak Eleven Short Stories Volume 2 albümünden parçaları da ilk kez seslendirecek. Erdem Helvacıoğlu'nun, Kim Ki-Duk, David Lynch, Krzysztof Kieslowski, Theo Angelopoulos, Darren Aronovsky, Alejandro Gonzalez Inarritu ve Steven Soderbergh'in de aralarında bulunduğu onbir yönetmenin filmlerinden etkilenerek yarattığı Eleven Short Stories, onbir kısa filmden oluşan sinematografik bir yapıt. Helvacıoğlu, 21 Kasım Çarşamba akşamı Müzik Evi'nde vereceği konserde sadece hazırlanmış piyano ile elektronik hiçbir öğe olmaksızın oluşturduğu müziğini, çağdaş klasik müzik ile sinematik bir dille bütünleştirecek. Eleven Short Stories saat 20.00'de başlıyor.

YARATICI VE KORKUSUZ: YURİ HONİNG ACOUSTİC QUARTET 22 KASIM'DA MÜZİK EVİ'NDE

Caz otoritelerince "tam bir cazcı, hatta daha da ötesi" olarak tanımlanan Hollandalı saksofoncu Yuri Honing'in bir araya getirdiği, Avrupa'nın en iyi caz topluluklarından biri olan Yuri Honing Acoustic Quartet, 22 Kasım Perşembe akşamı "A Dutch Delight" serisi kapsamında Borusan Müzik Evi'nde olacak. Cazı bir müzik türü değil, bir lisan olarak yorumlayan Honing, Pat Metheny, Charlie Haden ve Lübnanlı şarkıcı Rima Khcheich gibi isimlerle yaptığı çalışmalar, 60'ın üzerinde ülkede verdiği sayısız konser ve 18 albümüyle caz müzikte çığır açan sanatçılar arasında sayılıyor. Quartet'in diğer üyeleriyse yeni kuşak Hollandalı müzisyenler arasında öne çıkan piyanist Wolfert Brederode, New Yorklu basçı Ruben Samama ve caz, pop ve doğaçlama çalışmalarıyla çok yönlülüğünü ispat eden davulcu Joost Lijbaart. Yuri Honing Acoustic Quartet konseri 21.30'da başlıyor.

NEW SOUNDS OF BERLİN, BORUSAN MÜZİK EVİ'NİN HER KATINDA FARKLI BİR MÜZİK DENEYİMİ SUNACAK

Haftanın son konserinde Borusan Müzik Evi, Berlinli Radialsystem V işbirliğiyle yaklaşık 4 saat sürecek sıradışı bir performansa ev sahipliği yapacak. 24 Kasım Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek konserde, kısa sürede Almanya'nın erken dönem, klasik, romantik ve çağdaş müziğinin temsilcileri arasında anılmaya başlanan Solistenensemble Kaleidoskop, Ellen Fellman ve Marcus Hagemann tüm bu dönem ve stilleri, deneysel konser tecrübeleri ile geliştirip alışılmadık bir repertuarla dinleyicilerin karşısına çıkacak.

Geçmişi ve moderni aynı yapıda buluşturan mimari tasarımıyla Borusan Müzik Evi'nin tüm katlarının kullanacağı bu etkinlik, bir konserden çok farklı performansların bir arada ve peş peşe gerçekleşeceği bir seyircinin farklı katlardaki farklı sesler arasında hareket edeceği bir deneyim olacak. Elektronik alt yapı ve görsellerle barok notaları bir arada getiren bu etkinlikte dinleyenlerin yerlere serilen matlara uzanıp dinleneceği, müziğe görselliğin ve koreografilerinde eşlik edeceği benzersiz bir ortama imza atılacak.

Radialsystem'in 17. yüzyıl Almanyası'ndan Schnittke ve Rihm'e kadar uzanan repertuarında, barok keman ve DJ setin birbiri ile buluşacağı bu eşsiz geceyi kaçırmayın.

"ELEVEN SHORT STORIES"

Erdem Helvacıoğlu hazırlanmış piyano

Tarih: 21 Kasım 2012, Çarşamba

Saat: 20.00

Yer: Borusan Müzik Evi

A Dutch Delight

YURI HONING ACOUSTIC QUARTET

Tarih: 22 Kasım 2012, Perşembe

Saat: 21.30

Yer: Borusan Müzik Evi

Yuri Honing saksofonlar

Wolfert Brederode piyano ve harmonium

Ruben Samama kontrbas

Joost Lijbaart davullar

New Sounds of Berlin

SOLISTENENSEMBLE KALEIDOSKOP

Tarih: 24 Kasım 2012, Cumartesi

Saat: 20.00

Yer: Borusan Müzik Evi

Elfa Run Kristinsdottir keman

Mischa Meyer viyolonsel

Johannes Pennetzdorfer viyola

ve

Ellen Fellmann videolar

Arnulf Ballhorn kontrbas

Nadja Zwiener barok keman

Johannes Malfatti elektronikler

Wojcech Gabrowski keman

Marcus Hagemann viyolonsel

Borusan Müzik etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Borusan Müzik Evi Konserleri Hız Kesmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement