Borussia Mönchengladbach-Medipol Başakşehir maçının ardından - Okan Buruk - Son Dakika
Spor

Borussia Mönchengladbach-Medipol Başakşehir maçının ardından - Okan Buruk

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 6. ve son haftasında, Alman ekibi Borussia Mönchengladbach'ı 2-1 yenerek son 32 turuna yükselen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk, çok güçlü bir takımı sahasında yendikleri ve turu geçtikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

13.12.2019 02:59  Güncelleme: 03:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 6. ve son haftasında, Alman ekibi Borussia Mönchengladbach'ı 2-1 yenerek son 32 turuna yükselen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk, çok güçlü bir takımı sahasında yendikleri ve turu geçtikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Borussia Park'ta oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Buruk, "Dünkü toplantıda da söylemiştim, burada turu geçmek için tek yolumuz kazanmaktı. Maça kendi düşündüğümüz gibi başlayamadık, özellikle golü yedikten sonra toparlandık. İlk yarının sonunda da beraberlik golünü bulduk. İkinci yarı biraz daha iyi oynadığımız düşünüyorum. 60. dakikadan sonra ikinci forveti soktuk, pozisyon sayımız da arttı ve son dakikada golü bulduk ve maçı kazandık." ifadelerini kullandı.

"Çok iyi bir takıma karşı oynadığımızı söylemek istiyorum. Maçın başından sonuna kadar futbol adına tüm olumlu işleri yapan iyi bir takım ve Almanya Ligi'nin lideri ile karşılaştık." sözlerini kullanan Buruk, şöyle konuştu:

"Oyun olarak da rakibimizin Almanya'da liderliği hakettiğini düşünüyorum. Bugün bizim için mucizevi bir sonuç aldık çünkü sadece kazanmamız gerekiyordu. Bunu gerçekleştiren başta oyuncularımız, yöneticilerimiz ve bizi destekleyen Türk taraftarlara teşekkür ediyorum. Golün dakikasını bilemezsiniz ama oyun içinde berabere gidene her dakika bizim tura yaklaştığımız, bir gol bulduğumuzda turu geçeceğimiz dakika olarak düşündük. Rakibe saldırarak başlamadık, oyunu dengeli götürmek istedik. Maçın her dakikasında gol bulup galibiyetle ayrılabiliriz diye düşünüyorduk. Golü son dakikada atmamız bizim için de şans oldu. Çok iyi bir takım, bugün de çok iyi oynadılar. Bizden daha çok şans buldular ama biz kazandık. İlk maçta son dakika gol yemiştik, bugün son dakikada attık bu da bizim için ayrıca sevindirici."

Ülke puanı adına da önemli bir galibiyet elde ettiklerini hatırlatan Okan Buruk, "Turnuvanın başından beri bunu söyledik, elimizdeki en iyi oyuncularla ve en iyi 11'lerle maçlara çıkıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve ülke puanına katkı yapmak istediğimizi söylemiştik. Ülke puanının devam etmesini sağlayan takım olduk. Bu anlamda ülkemizin gurur duyacağı bir takım olduk. Tabii ki Almanya'nın ülke puanı gibi bir sorunu yok ama Türk takımları için bizim yolumuza devam etmemiz çok önemliydi. Bundan sonraki yıllarda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma adına çok daha önemli, bu yüzden de çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

Yedikleri ilk golden sonra o ana kadar iyi oynamadıklarını ve kısa süreli bir umutsuzluğa kapıldığını da aktaran Buruk, "Golü çıkartmanın zor olacağını düşünmüştüm ama ilk yarının sonunda bulduğumuz golle kazanabiliriz ümidiyle devam ettim. Bundan sonraki hedefimiz tek tek gidip, Şubat ayından sonra hangi takımla eşleşeceksek bu turları geçmek. Nereye kadar gideriz bilmiyoruz ama turları geçmek için elimizden geleni yapacağız. Devre arası 1-1 olduğu için olay bize pozitif anlamda döneceğini düşündüm. rakibimizin demoralize olup bizim yükseleceğimizi, ikinci yarı korkmadan oynarsak burada kazanmamak için hiçbir sebep olmadığını tekrar oyuncularıma devre arasında hatırlattım. Sahada mücadele eden, isteyen bir takım olduğumuzda maçı kazanacağımızı söyledim ve maç da böyle bitti." değerlendirmesinde bulundu.

Borussia Mönchengladbach-Medipol Başakşehir maçının ardından - Okan Buruk
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Borussia Mönchengladbach-Medipol Başakşehir maçının ardından - Okan Buruk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement