Boşandığı Eşini Bıçaklayarak Öldüren Kadına 12,5 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
3.Sayfa

Boşandığı Eşini Bıçaklayarak Öldüren Kadına 12,5 Yıl Hapis Cezası

Boşandığı eşini bıçaklayarak öldüren kadına 12,5 yıl hapis cezası Karara kadın üye hakimden muhalefet şerhi Eski eşini bıçaklayarak öldüren kadının cezasına hakimden şerh: 'Cezalandırılmasın'İSTANBUL - Tuzla'da boşandığı kocasını 55 kez bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Namme Öztürk,...

12.10.2018 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boşandığı eşini bıçaklayarak öldüren kadına 12,5 yıl hapis cezası

Karara kadın üye hakimden muhalefet şerhi

Eski eşini bıçaklayarak öldüren kadının cezasına hakimden şerh: 'Cezalandırılmasın'

İSTANBUL - Tuzla'da boşandığı kocasını 55 kez bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Namme Öztürk, "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Karara muhalefet şerhi koyan kadın üye hakim, sanığın sistemli olarak maktulden fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet gördüğünü belirterek sanığın cezalandırılmasına yer olmadığını vurguladı.

Tuzla'da boşandığı eşi Kazım Aydemir'i defalarca bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla Namme Öztürk'ün "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Namme Öztürk jandarmalar eşliğinde salona getirilirken, avukatları da salonda hazır bulundu.

Savcı, ceza istemedi

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, maktül Kazım Aydemir'in sanığa yönelik zorla cinsel ilişkiye zorladığı, ağır hakaretlerde bulunduğunu belirtti. Mütalaada, sanığın eylemi meşru savunma ve zorunluluk hali altında işlediği belirtilerek, sanık hakkında ceza verilmemesini istendi.

"Eziyetin ne demek olduğunu bedeninde ve ruhunda hissetmiştir"

Bunun üzerine söz alan sanık avukatı Diren Cevahir Şen, "Müvekkilim, işkence ve eziyete maruz kalarak canına kast edilen bir eylemde meşru müdafaa şartları içerisinde hareket etmiştir. Adli Tıp Kurumu raporuna yansıyan öz yaşam öyküsüne de bakıldığında okumakta son derece güçlük ve zorluk çekmiş, işkence ve eziyetin ne demek olduğunu bedeninde ve ruhunda hissetmiştir" dedi. Son sözü sorulan Namme Öztürk, beraatini ve tahliyesini istedi.

Cezada haksız tahrik indirimi

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Namme Öztürk hakkında önce maktülü 21'i öldürücü nitelikte 55 bıçak darbesiyle öldürdüğü gerekçesiyle "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Sanığın eylemi maktülün kendisine karşı gerçekleştirdiği aile içi şiddet dolayısıyla haksız tahrik altında işlediğini belirten mahkeme, sanığın 15 yıl hapsine hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak cezada indirime gitti. Sanığı, "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kadın üye hakimden karara şerh

Karara, kadın üye hakim muhalefet şerhi koydu. Hakim Gülşah Tufan muhalefet şerhi yazısında, sanık ile maktulün evlendiği 2007 yılından, boşandıkları 2016 yılına kadar maktulün sanığa karşı sistemli olarak fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet uyguladığını belirtti.

Yazıda, "Sanığın olay günü dahil olmak üzere o güne kadar yaşadığı şiddetin vehameti, maktulün olay anında karnının altında namlusuna mermi sürülmüş vaziyette bulunan silahın varlığı, maktul ile sanığın boy ve kilo bağlamındaki fiziksel özelliklerindeki ciddi farklılık ve toplumdaki cinsiyet ayrımı neticesi kendisine yönelen fiziksel, cinsel ve psikolojik her türlü şiddete karşı boyun eğmek zorunda kalması ve toplumun kanayan yarası olan kadın cinayetleri birlikte düşünüldüğünde sanığın kendisini başka türlü kurtarma imkanı olmadığından sanığa ceza verilmesine yer olmadığı tarafımca değerlendirilmiştir. Delillerin toplanmış olması, Adli Tıptan gelen raporun içeriği, şüphelinin kaçma şüphesinin olmaması, meşru müdafaa hükümlerinin uygulanması gerektiği nazara alınarak tahliyesine karar verilmesi gerektiği görüşü ile çoğunluk kararına katılmıyorum" ifadelerine yer verildi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2007 yılında evlenen Namme Öztürk ve Kazım Aydemir'in 2016 yılında boşandıkları, çocuklarının velayetinin anneye verildiği belirtilerek, çocuğunu görmek için eve giden maktulün eski eşine yönelik rızası olmadığı halde cinsel ilişkiye zorladığı anlatıldı.

Olay günü maktulün çocuğunu görmek için Namme Öztürk'ün evine gittiği, maktülün, 'Sen neden Ebru'yla konuşuyorsun?' demesi üzerine tartışma yaşandığı, şüphelinin bunun üzerine, 'Senle boşandık, eve gelme istemiyorum' dediği ve tartışmanın büyüdüğü belirtildi.

Maktulün üzerinden çıkardığı silahı şüpheliye doğrultarak 'Seni öldürürüm' şeklinde tehdit ettiği ve hakaretlerde bulunduğu, şüphelinin ise buzdolabının üzerinde bulunan bıçağı alıp maktulü bıçaklayarak öldürdüğü kaydedildi.

İddianamede, Namme Öztürk'ün "haksız tahrik altında kasten öldürme" 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Boşandığı Eşini Bıçaklayarak Öldüren Kadına 12,5 Yıl Hapis Cezası
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Boşandığı Eşini Bıçaklayarak Öldüren Kadına 12,5 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.

  • Gebze'deki servis kazası davasında sanığın avukatı tahliye talep etti
    17:29 Gebze'deki servis kazası davasında sanığın avukatı tahliye talep etti

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen servis kazasında hayatını kaybeden 5 kişiyle ilgili olarak tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanık şoförün avukatı, müvekkilinin sağlık sorunları yaşadığını ve tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak ev hapsi veya tahliyesini talep etti.

  • Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı
    17:28 Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı

    Bakırköy Zuhuratbaba'da bulunan Yücespor futbol sahasına yapılmak istenen tesis, Bakırköy Belediyesi ile mahalle sakinlerini karşı karşıya getirdi. İnşaat çalışmasını engellemek için iş makinesinin önüne yatan mahalle sakinleri gözaltına alındı.

  • Kars'ta Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    17:27 Kars'ta Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kars'ta Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ın başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için alınacak tedbirler ve kurumlar arası koordinasyon konuları görüşüldü.

  • Alanya'da jandarma operasyonunda uyuşturucu ele geçirildi
    17:25 Alanya'da jandarma operasyonunda uyuşturucu ele geçirildi

    Antalya'nın Alanya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada 142 gram metamfetamin, 3 uyuşturucu hap, 1 tabanca ve uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Araçta bulunan iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama
    17:25 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

    Afyonkarahisar'da yapılan uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda 20 uyuşturucu hap, bir miktar uyuşturucu, 2 hassas terazi ve 9 bin 570 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan birine 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan adli işlem uygulanırken, diğer iki zanlı tutuklandı.

  • Reyhanlı'da 18 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Zanlısı Yakalandı
    17:21 Reyhanlı'da 18 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Zanlısı Yakalandı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 18 yıl önce bir kişinin öldürülmesiyle ilgili aranan zanlı, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetin zanlısının İ.Y. olduğunu tespit etti ve zanlı, Kırıkhan ilçesindeki konteynerde yakalandı. Zanlı, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Arnavutköy'de 15 aylık oğlunu döverek öldüren baba müebbet hapis cezasına çarptırıldı
    17:18 Arnavutköy'de 15 aylık oğlunu döverek öldüren baba müebbet hapis cezasına çarptırıldı

    Arnavutköy'de 2003 yılında 15 aylık oğlu Armağan'ı döverek ölümüne neden olduktan sonra gizlice gömdüğü iddia edilen baba, 20 yıl sonra hakkında açılan dava sonucunda müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın savunması ve müşteki avukatının talepleri de duruşmada yer aldı.

  • Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, esnaf ziyaretinde vatandaşa yumruk attı
    17:16 Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, esnaf ziyaretinde vatandaşa yumruk attı

    Serik Belediye Başkanı ve BBP Başkan Adayı Enver Aputkan, Memduh Bey Caddesi'nde esnaf ziyareti yaparken emekli esnaf Muhammet Büyükkaya ile tartıştı. Tartışma sırasında Aputkan, Büyükkaya'nın yüzüne yumruk atarak saldırdı. Olay, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement