Boşanma Davasında Hakimden Çok Önemli 'Tazminat' Kararı - Son Dakika
Ekonomi

Boşanma Davasında Hakimden Çok Önemli 'Tazminat' Kararı

Boşanma Davasında Hakimden Çok Önemli \'Tazminat\' Kararı

İstanbul'da görülen boşanma davasında hakim eşine şiddet uygulayan kocaya 125 bin TL para cezası verdi.

19.11.2015 17:12  Güncelleme: 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da bugün görülen bir boşanma davasında, hâkim kritik bir karar verdi. Davada her iki tarafın da karşılıklı boşanma talebi vardı. Boşanma isteyen kadının avukatı Fırat Epözdemir duruşmada dikkat çeken bir savunma yaptı. Av. Epözdemir, kadına şiddete karşı caydırıcı yöntemlerden birinin de yüklü tazminat kararları olabileceğini söyledi. Mahkeme, savunmadan sonra verdiği kısa ara sonrası kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, eşine şiddet uygulayan kocayı 125 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti.

FİZİKSEL ŞİDDET UYGULANDIĞINI SÖYLEDİ

Ü.C. eşi P.C.'den boşanmak için Eylül 2012'de maddi manevi tazminat talepli dava açtı. Dava İstanbul 1. Aile Mahkemesi'nde açıldı. P.C. de bunun üzerine kocasına karşı boşanma davası aştı. P.C., eşinin kendisine fiziksel şiddet uyguladığını evi terk ettiğini belirtti.

MAHKEME ÖNCE TAZMİNATI REDDETTİ

Aile Mahkemesi 21 Aralık 2013'te kararını verdi. Mahkeme, Ü.C.'nin boşanma talebini de tazminat istemini de reddetti. Mahkeme ayrıca, P.C.'nin açtığı boşanma davasını kabul etti; ancak tazminat talebini reddetti.

YARGITAY: KOCA FİZİKİ ŞİDDET UYGULADI

P.C.'nin avukatı tazminat taleplerinin reddi nedeni ile kararı temyiz etti. Temyiz üzerine Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma kararını onadı, ancak tazminat talebinin reddedilmesi kararını "…Oysa, davacı kocanın eşine fiziki şiddet uyguladığı ve müşterek konutu terk ederek birlikte yaşamaktan kaçındığı yapılan soruşturma ve toplanan delillerden anlaşılmaktadır." diyerek bozdu.

Bozma üzerine dosya eski mahkemesine geri geldi. İstanbul 1. Aile Mahkemesi'nde görülen davada Ü.C.'nin avukatı "Eski kararda direnilsin." dedi.

AV. EPÖZDEMİR: HAPİSTEN DEĞİL PARADAN KORKUYORLAR

P.C.'nin avukatı Fırat Epözedemir duruşmaya yaptığı savunmada şunları söyledi: "Müvekkile karşı fiziki şiddet olayının yaşandığı Yargıtay kararıyla sabittir. Bilindiği üzere kadına karşı şiddet sürekli gündemimizde olan bir konu olup, maalesef kadına karşı şiddeti bir türlü engelleyemiyoruz. Hiçbir hapis cezası da bu şiddetin önüne geçemiyor. Toplum olarak 'bizi hapse atsınlar ama bizim paramızı almasınlar diye' bir bakış açımız var. Tüm mahkemelerin bu bakış açısını iyi bilmesi gerekir. Bundan dolayı, kadına karşı şiddetin önüne geçebilmenin yollarından biri de kadına karşı fiziki şiddet uygulayanlar aleyhine yüksek tazminatlara hükmedilmesidir. Müvekkile karşı uygulanan fiziki şiddet de gözetilerek emsal niteliğinde bir karar verilmesini istemekteyiz." şeklinde savunma yaptı.

MAHKEMEDEN 125 BİN LİRALIK TAZMİNAT CEZASI

Bu savunma üzerine mahkeme kararını açıkladı. Daha önce kadının tazminat talebini reddeden mahkeme, Ü.C.'yi 50 bin TL maddi, 75 bin TL de manevi olmak üzere toplam 125 bin TL tazminata mahkum etti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Boşanma Davasında Hakimden Çok Önemli 'Tazminat' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • davut: şimdi bu adill adaletlşi bir kararmi imiş.benım yeğenimide oğretmeneşi erkek kardeşiyle birlikte hem dövduler hemde dayak yedık diye şikayetçi olarak boşandilar işsiz yeğenime mahkeme 20.bintl tazminat verdi daha 3 aylik evliyken şimdi bukararda önemli değil yenı turkiye adaletınde daha kendimin kadastro mahkemesındeki yaşadiklarıma hiç girmeyeyeim allaha havale ediyorum. onun adaletıne inaniyorum. 0 0 Yanıtla
  • Polat. ...polat: kardeşim hepkadina şiddet diyorsunuz.esas erkek şiddete maruz kalıyor kadınlar şunu kafasında kuruyor nasılsa kanun bizden yana aylık kalır tazminata alırım diyor evde kocaya koca demiyor kocada cinnet geçiriyor sen bana kadinolarak nasıl takmaz koca yerine koymassin diyor.sizlerde buna çanak tutuyorsunuz.kadina şiddet siddetdiye tabiki hepsi deyil yani erkekde şiddet görüyor. 0 0 Yanıtla
  • SUPER YORUM: Kizim sende mallik var mi ? Anlasamiyacaksan niye evleniyorsun ? Iyice dusunsene .! Aklin nerde ??? 0 0 Yanıtla
  • Niko: Çok kötü Kadınlara Ayrımcılık Yapılıyor toplum için kötü hep kadınlar mı HAKLI yazık yazık 0 0 Yanıtla
  • TİM07: Bu karar yanlış bence kadınları azdırır .bu para miktarı boşanmaları artırır kesin.ama yargıtay ne diyecek bakalım...... 0 0 Yanıtla
  • Ister inan ister inanma: Bu işleri ticarete dökmüşler lanet olsun anlayışınıza avukatlar da tazminatın % 40 /50 sini aldıkları için umurlarinda değil tabi duygu sömürüsü yaparak mağdur edebiyatı nı iyi yapınca para kazanıyor lar tam bir iğrenç lik hayatından çıkardığın bir insanın parasını nasıl yiyeceksin ondan sonra adam ne yapsın sonucunda çareyi öldürmede buluyor sadaka (nafaka) ve tazminat ın kalkmalı yoksa sonuçları kötü oluyor malesef 0 0 Yanıtla
  • hostestttt: Harika bu karar bence her zaman uygulanmalı erkek şiddet oyguladıgı vakit para cezası verilmeli bence dogru tesbit her ikisi icin hayırlısı olsun böylelikle beyler artık bıraz daha nazik ollurlar eşlerine karşı bu tamam 0 0 Yanıtla
  • nuri: Kadin dirdiri ne olacak hep erkeklermi suclu bosanmis birisi olarak allah yardimcisi olsun adam ne yapsin olsunmu arkadas bu nasil karar 0 0 Yanıtla
  • Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:54 Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

    Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı. Koç Holding'in ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtilerek, karlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirdiği ve yatırımlarına devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Koç Holding'in geçen yıl da Fortune Global 500'de ülkemizi temsil eden tek şirket olduğu vurgulandı.

  • DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını söyledi. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi
    12:32 Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi

    Şanlıurfa GAP Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Mart ayında iç hat yolcu trafiği 62 bin 355, dış hat yolcu trafiği ise 659 oldu. Ayrıca, Mart ayında toplamda 682 uçak iniş-kalkış yaptı ve 439 ton yük taşındı. Son üç aylık dönemde ise havalimanında 200 bin 388 yolcu, bin 862 uçak ve bin 651 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomik değeriyle dikkat çekiyor
    12:30 Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomik değeriyle dikkat çekiyor

    Adana'da 12.'si düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, yaklaşık 5 milyar liranın üzerinde bir ekonomik değere ulaşacak. Karnaval sayesinde esnaflar, hafta sonu elde ettikleri gelirle birkaç aylık kiralarını ödeyebiliyor. Ayrıca, Adana halkı ve diğer şehirlerden gelen insanlar da karnaval nedeniyle mutlu olduklarını belirtiyorlar. Karnavalın turizmin 12 aya yayılması noktasında önemli bir rol oynadığı vurgulanıyor.


Advertisement