Bosna Hersek Heyeti, Balıkesir'de - Son Dakika
Yerel

Bosna Hersek Heyeti, Balıkesir'de

Altıeylül Belediyesi ve Bosna Hersek'in Maglaj kasabası arasında imzalanacak olan kardeş şehir protokolü töreni kapsamında Balıkesir'e gelen Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic ile beraberindeki heyet, Vali Mustafa Yaman ile Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale'yi ziyaret etti.

20.02.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altıeylül Belediyesi ve Bosna Hersek'in Maglaj kasabası arasında imzalanacak olan kardeş şehir protokolü töreni kapsamında Balıkesir'e gelen Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic ile beraberindeki heyet, Vali Mustafa Yaman ile Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale'yi ziyaret etti.

İlk olarak Kaymakam Gale ile görüşen Mustabasic, Yardımcısı Faruk Hidic ve Meclis Başkanı Makro Zeric, şehirleri hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz aylarda Maglaj kentinde sel felaketi yaşandığını ve büyük maddi hasar oluştuğunu söyleyen Mustabasic, bu süreçte kendilerine destek sağlayan Altıeylül Belediyesine teşekkür ettiklerini belirtti.

Kentlerinde Osmanlı döneminde yapılan camiler ve çok sayıda eser olduğuna dikkat çeken Mustabasic, "Kentimizin 25 bin nüfusu var. Oldukça güzel bir şehir. Maglaj'da Osmanlı dönemi mimarisi halen ayakta. Biz Türkler ile her zaman dosttuk ve dost kalmaya devam edeceğiz" dedi.

Gale ise ilçenin Balıkesir'in Büyükşehir olması ile yeni kurulduğunu söyledi. Türkler'in Bosna Hersek ile ebedi dostlukları olduğunu belirten Gale " Türkiye'de yaşayan çok sayıda Boşnak var. Benim kendi komşularımda var. Hepimiz Türkiye için çalıştık, ülkemizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz. Bosna Hersek ile Türkiye her zaman dost kalacak" diye konuştu.

Heyet ziyaret sonlarında, Yaman ve Gale'yi yarın düzenlenecek olan Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i anma programına davet etti ve kentlerinde çekilmiş bir fotoğraf ile ülke bayraklarını hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bosna Hersek Heyeti, Balıkesir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement