Bosna Hersek'te 6. Türk Film Festivali - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te 6. Türk Film Festivali

"Uzun Hikaye" filminin yönetmeni Osman Sınav ve oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu, festivali açacak film gösteriminin basın toplantısına katıldı Yönetmen Sınav: "Ben Bosna'ya geldiğimde kurşun değmemiş 10 santimetrekarelik duvar yoktu.

25.04.2014 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'te, 6. Türk Film Festivali'ni açacak "Uzun Hikaye" filminin yönetmeni Osman Sınav ile oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu, film gösteriminden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen 6. Türk Film Festivali'nin, başkenti Saraybosna'daki UNITIC İş Merkezi'nde yapılan basın toplantısına, "Uzun Hikaye" filminin yönetmeni Osman Sınav ile oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun yanı sıra Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Turizm Müşaviri Dr. Cengiz Aydın katıldı.

Cengiz, yaptığı konuşmada, Uzun Hikaye filminin Osman Sınav ile Kenan İmirzalıoğlu'nun birçok ortak projesinden biri olduğunu belirterek, Sınav ve İmirzalıoğlu'na açılışa geldiklerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra söz alan yönetmen Osman Sınav, Bosna Hersek'e ilk defa 1995 yılında geldiğini ifade etti.

O dönemde "Sıcak saatler" dizisine başladığını ve dizinin ilk sahnelerinin burada, Bosna'da çekildiğini belirten Sınav, şöyle devam etti:

"Ben Bosna'ya geldiğimde kurşun değmemiş 10 santimetrekarelik duvar yoktu. Ben o günlerde bu ülkede gezerken bir insanın bir ülkeye aşık olabileceğini burada anladım ve Bosna'ya o gün aşık olduğumu düşünüyorum. Bunun da sebebi şuydu; Gezerken bir ara yolum pazar yerine düştü. Bu, sigaranın para birimi olarak kullanıldığı günlerdeydi. O pazar yerinde patates, soğan ve çiçek satılıyordu. Pazarın yarısı çiçekti. İnsanlar işte o fakirlik içinde 2 kilo patates, 1 kilo soğan ve mutlaka bir demet çiçek alıyorlardı. Sonra o çiçeklerle şehitliklere giderlerdi. Bosna'nın etrafından o şehitlere baktığınızda, orada mutlaka çiçek vardı ve biriler oraya gelip Kur'an okuyordu. O üzüntülerin içinde insanların çiçek alışverişi yapması, birbirine çiçek vermeleri beni çok etkilemişti."

Bunlardan çok etkilendiğini dile getiren Sınav, "Çok güzel yürekli insanların olduğu çok güzel ülke diye düşündüm ve o zamandan beri Bosna hep gönlümün bir yerinde durur. O yüzden de buraya bugün çok severek geldim, çok heyecanla geldim" dedi.

Kenan İmirzalıoğlu da Bosna'ya ilk kez geldiğini söyleyerek, "Bosna hiçbir zaman bizim yüreğimizden ve gönlümüzden uzak değildi" diye konuştu.

Sadece kendisinin değil, tüm tanıdıklarının ve ailesinin Bosnalıları akraba ve aile olarak gördüğünü ifade eden İmirzalıoğlu, şunları kaydetti:

"Arkadaşlara sözüm var çünkü sizin izlediğiniz ve sevdiğiniz 'Ezel'de olsun, 'Acı Hayat'ta olsun, 'Karadayı'da olsun, hep Boşnak arkadaşlarımız var ve özellikle o Boşnak arkadaşlarımın ve diğer ekibin sizlere çok selamı var. Burada olsun, sokakta olsun, insanlarla göze göze geldiğimiz zaman, Türkiye'den çok uzak değiliz ama sanki hiç o uzaklık yok ve uzaktaki akrabalarımı görüyormuşum gibi hissediyorum. O bakışlar gerçekten kalbime dokunuyor ve burada olmaktan gerçekten mutluyum."

Bir gazetecinin, Bosna Hersek ile ilgili bir filmde rol almak isteyip istemediği sorusuna İmirzalıoğlu, "Güzel senaryo olursa neden olmasın. Buranın derdini anlatan bir filmi yapmak hepimizi mutlu eder" yanıtını verdi.

İmirzalıoğlu, Karadayı dizisiyle ilgili bir soru üzerine, "Çekimler halen devam ediyor. Ben çekimler arasında buraya geldim. Dün son bölümü bitirdik. Hazirana kadar devam edeceğiz. Diziye önümüzdeki sene de devam edeceğiz. Sonu acı mı olacak, tatlı mı olacak onun için beklememiz lazım" dedi.

Basın toplantının ardından, Sınav ve İmirzalıoğlu "Uzun Hikaye" filminin gösterimine katıldı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te 6. Türk Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement