FED Boston Şubesi Başkanı: Faiz Artışı Aralıkta Olabilir - Son Dakika
Ekonomi

FED Boston Şubesi Başkanı: Faiz Artışı Aralıkta Olabilir

FED Boston Şubesi Başkanı: Faiz Artışı Aralıkta Olabilir

ABD Merkez Bankası Boston Şubesi Başkanı Eric Rosengren, faiz artırımı için aralık FED Başkanının Aralık ayında yapacağı basın konferansını işaret etti.

14.10.2016 18:00  Güncelleme: 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Merkez Bankası Boston Şubesi Başkanı Eric Rosengren, "Fed Başkanı'nın basın konferansı olduğunda harekete geçme eğilimindeyiz. Bir sonraki basın konferansı da aralıkta yapılacak. Dolayısıyla aralıkta faiz artırma olasılığı çok daha fazla." dedi.

"ARALIKTA HAREKETE GEÇME EĞİLİMİZDEYİZ"

Rosengren, CNBC televizyonuna yaptığı açıklamada, işsizliğin gelecek yıl yüzde 4,5'e kadar gerileyerek FED'i şu anki beklentilerden daha hızlı faiz artırmaya sevk edebileceğini söyledi.

Piyasaların başkanlık seçimlerinden günler önce yapılacak bir sonraki Federal Açık Piyasa Komite (FOMC) toplantısından faiz artışı beklememesini nasıl değerlendirdiği sorusuna Rosengren, "Fed Başkanı'nın basın konferansı olduğunda harekete geçme eğilimindeyiz. Bir sonraki basın konferansı aralıkta. Dolayısıyla aralıkta faiz artırma olasılığı çok daha fazla." yanıtını verdi.

"İHTİMAL YÜZDE 65"

Rosengren, ayrıca piyasaların aralıkta faiz artışı ihtimalini yüzde 65'ten fiyatlamasını uygun bulduğunu ifade etti

Eylül ayında yapılan FOMC toplantısında faiz artışından yana oy kullanan Rosengren, daha önce "güvercin" tarafta bulunmasına rağmen son birkaç ayda "şahinleşmesine" yönelik soru üzerine de, "Benim görüşlerim değil, ekonomik görünüm değişti. ABD ekonomisi için mantıklı olan neyse onu yapmak zorundayız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi FED Boston Şubesi Başkanı: Faiz Artışı Aralıkta Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement