Boston Şehir Merkezindeki Meydana Türk Bayrağı Çekildi - Son Dakika
Güncel

Boston Şehir Merkezindeki Meydana Türk Bayrağı Çekildi

NEW 21. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Boston şehir merkezinde geleneksel bayrak çekme töreni gerçekleştirildi.

31.10.2016 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW 21. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Boston şehir merkezinde geleneksel bayrak çekme töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü ve festival nedeniyle Boston Belediye Meydanı'nda göndere, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı çekildi. Bayrak bir hafta süreyle kent meydanında asılı kalacak.

Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali Kurucu Direktörü ve New England Türk Amerikan Kültür Derneği Başkanı Erkut Gömülü'nün konuşmasıyla başlayan bayrak çekme törenine, Boston Başkonsolosu Ömür Budak da katıldı.

Budak törendeki konuşmasında, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken, Türkiye-ABD ilişkilerinin tarihçesine değindi, Türk toplumunun Boston ve çevresindeki varlığının 1845 yılına kadar uzandığını dile getirdi.

Bu arada Massachusetts eyaleti Valisi Charlie Baker ve Boston Belediye Başkanı Martin Walsh, bu yıl da 29 Ekim'i hem Massachusetts'de hem de Boston kentinde "Türk Cumhuriyet Günü" ilan ettiler.

Boston Belediye Meclisi adına törende yer alan Meclis Üyesi Tito Jackson da göçmenlerin Boston için taşıdıkları önemi vurgulayan bir konuşma yaptı. Jackson konuşmasında Türkiye'nin ABD ile olan tarihi yakın ilişkilerine de değinerek, Boston'un sosyal ve ekonomik yaşamına ve kentin dokusuna yaptıkları katkılar için Türk toplumuna teşekkür etti.

Törene Boston Belediye Başkanı Martin Walsh'ın beyannamesini sunmak üzere Göçmen Dairesi Direktörü Alejandra St Guillen de katıldı.

Bayrak çekme töreninin ardından akşam saatlerinde Boston Belediye Sarayı'nda Türk müziği ve Türk mutfağından örneklerin sunulduğu festivalin açılış resepsiyonu düzenlendi.

"Anadolu'nun Renkleri" temasını taşıyan Türk festivali, 15 Aralık tarihine kadar devam edecek. Festivalde film gösterimi, konserler, konferanslar ve Türk mutfağının tanıtımı gibi kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boston Şehir Merkezindeki Meydana Türk Bayrağı Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement