Boy-Koop Başkanı Kayapalı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Boy-Koop Başkanı Kayapalı Açıklaması

Boy-Koop Başkanı Hüseyin Kayapalı, İDO'nun, deniz ve kara ulaşımını entegre eden ve 22 Mart'ta başlatmayı planladığı İstanbul-İzmir seferlerine tepki gösterdi.

19.03.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boy-Koop Başkanı Hüseyin Kayapalı, İDO'nun, deniz ve kara ulaşımını entegre eden ve 22 Mart'ta başlatmayı planladığı İstanbul-İzmir seferlerine tepki gösterdi.

Kayapalı, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaretinde, İDO'nun hayata geçireceği 1 liraya yolcu taşıma uygulamasından Bursa terminal esnafının olumsuz etkileneceğini söyledi.

Uygulamanın Bursa terminal esnafını çok mağdur edeceğini ifade eden Kayapalı, "İDO'nun planladığı bu uygulama sürekli değil. Terminal esnafı tükendikten sonra yeniden gerçekçi fiyata yolcu taşıyacaklar. Amaçları rakipsiz kalmak. Bu durum büyük bir kesimi mağdur edecek" dedi.

AK Parti Milletvekili Mustafa Öztürk de Bursa'da bütün ulaşım araçlarının değerlendirildiği takdirde Bursa'nın turizm hareketliliği ve transit taşımacılık açısından daha hareketli hale geleceğini söyledi.

İDO'nun 1 liraya yolcu taşıma uygulamasını rekabet açısından olumlu biçimde değerlendirdiğini ifade eden Öztürk, "Rekabet güzel, ama bu adil olmalı. Normal şartlarda rekabet vatandaşa kaliteyi getirir" şeklinde konuştu.

Haksız rekabeti gerektirecek durumun Rekabet Kurumu mevzuatında yasaklanmış olduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise, "Rakiplerini yok edecek faaliyetler o mevzuatta yasaktır. Ben belediye başkanımızla görüşüp, aldıkları kararın Bursa esnafının çıkarları korunması yönünde olmasını talep edeceğim" dedi.

Boy-Koop yönetimi görüşmenin sonunda, Yalçın ve Öztürk'e taleplerini içeren bir dosya sundu.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boy-Koop Başkanı Kayapalı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement