Böyle Girişimci Eğitimi Görülmedi - Son Dakika
Güncel

Böyle Girişimci Eğitimi Görülmedi

Böyle Girişimci Eğitimi Görülmedi

Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer ofisi tarafından düzenlenen Girişim Savaşçısı Özel İhtisas Programı kapsamında 17 girişimciye komandosu eğitimi veriliyor.

03.09.2016 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer ofisi tarafından düzenlenen Girişim Savaşçısı Özel İhtisas Programı kapsamında 17 girişimciye komandosu eğitimi veriliyor. Oldukça zorlu eğitimlere tabi tutulan girişimcilere mental dayanıklık yükleniyor.

Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Cosme Projesi kapsamında düzenlenen Girişim Savaşçısı Özel İhtisas Programı Gaziantep etabı çerçevesinde, Şehitkamil Biyolojik Gölette gerçekleştiriliyor. Programa katılan 17 girişimci, SAT komandosu eğitimlerine tabi tutuluyor. Spor ile başlayan eğitimlerde, girişimciler, çalınan düdük eşliğinde yere yatıp, sürünüyor. Komutla yeniden yağa kalkan girişimciler, koşusuna devam ediyor. Sabahın ilk ışıkları ile eğitimlere başlayan girişimciler, saatler süren zorlu yürüyüş ve koşunun ardından çeşitli sürpriz zorluk ve engellerle, hem psikolojik hem de fiziksel testlere tabi tutuluyor. Kendi kurdukları çadırlarda kamp yapan girişimciler, botla gölete de açılarak, göl yada denizlerde de yol alma ve birlikte hareket edebilme gibi becerileri de geliştiriliyor. Her türlü doğal koşullara karşı mental anlamda hazırlanan girişimciler, kamp boyunca günlük 1-2 saat arasında uyku ile ayakta duruyor.

Girişim Savaşçıları Kurucusu ve Eğitmen Berke Sarpaş, eğitimin amacının eğitim ve testlerle girişimcilerin mental dayanıklılık ve duygusal istekliliklerinin arttırılması olduğunu belirterek,"Buradaki arkadaşlarımızla birlikte onların girişimcilik kaslarını geliştirmek üzere, çalışma gerçekleştiriyoruz. Farklı alanlardan uzmanlarımızla birlikte uygulamalı çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız burada asla vazgeçmeyen, pes etmeyen, dayanıklılığı, mukavemeti, tekamül düzeyi yüksek profesyonel girişimciler yetiştirmek. Her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek, acıya dayanıklı, uzun süre uykusuz kalabilen ve uykusuz bir şekilde az bilgiyle en doğru kararı verebilen ve bu anlamda profesyonel olarak ilerleyebilecek girişimcileri hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"Kadınlar daha dayanıklı"

Emekli Sat komandosu ve Girişim Savaşçısı Erkan Balcı, ise çok zorlu geçen eğitimlerde erkeklarin daha erken pes ettiğini vurgulayarak, kadınların ise beklediğinden daha dayanıklı ve dirençli olduğunu ifade etti. Gerçek hayattaki iş dünyasındaki gibi eğitimler de de sınır tanımadıklarını anlatan Erkan Balcı, "Asla pes etmemek, vazgeçmemek gerekiyor. Asla sınır tanımamak gerekiyor. Düştüğünde de tekrar daha güçlü ayağa kalkmak gerekiyor. Burada bunun psikolojik ve fiziksel eğitimini arkadaşlara vermeye çalışıyoruz. Gördüğüm şey, kadınların erkeklerden daha dayanıklı olmasıdır. Pes edenler oluyor, ama genelde bunlar erkek oluyor. Kadınlar daha dirençli ve azimli oluyor" ifadelerini kullandı.

2 günde 1 saat uyudular

Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü ve Girişim Savaşcısı Ekrem Tekin ise zorlu geçen eğitimlerde 2 gün içerisinde 1 saatlik uyku uyuyabildiklerini kaydetti. Eğitimdeki girişimcilere Girişim savaşçısı isminin verilmesindeki amacın ise Gaziantep'in sınır komşusu olduğu Suriye'deki iç savaşı hatırlatmak ve savaşın farklı formatlarda her yerde olduğu mesajını verebilmek olduğunu da ifade eden Tekin, "Biz 24 saat esasına göre yaşıyoruz. Kampüste çadırlarda kalıyoruz. Yani akşam gidip sabah gelmek yok. Böyle olunca sıkı bir konsantrasyonla eğitimlerde gerektiği gibi oluyor. Burada psikolojiniz bedeniniz sonuna kadar zorlanıyor. 10 dakika sonra programda ne olacağını bilmiyoruz. Program sabah 8: 00 de kahvaltı ile başlıyor. Sabah sporu öğleden sonra eğitimli uygulamaları ile devam ediyor. Gece zaten saat 01: 00 kadar eğitim, daha sonra çadır alanına koşarak gidiyoruz. Orada sürprizler oluyor çadırımızı bozulmuş görüyoruz, onu düzeltiyoruz. 1 saat yatmadan bir komando geliyor, bizi kaldırıp şınav çektiriyor. Ama güçleniyorsun" dedi.

Zorlanıyorlar ama memnunlar

KOSGEB Girişimci Eğitmeni ve Girişim Savaşçısı Nihal Sabak da, zorlu eğitimler geçirmelerine rağmen memnun olduklarını ifade etti. Hayatın zorluklarla dolu olduğunu anlatan Sabak, "Uygulamalı girişimcilik eğitmeniyim. Ders veriyorum fakat eğitimlere katılıyorum. Farkındalık oluşturmak istiyorum. Bir tek iş kurmakla iş bitmiyor. İnsanların zorluklara katlanması gerekiyor. Çünkü daha ilk başta işletmesini kuran biri, küçük bir zorlukta hemen pes ediyor. Burada pes etmemeyi öğretiyoruz. Çok zor ama yılmak yok" şeklinde konuştu.

Rektör Gür moral verdi

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör yardımcıları Prof.Dr. Savaş Gürsoy, Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör danışmanları Prof. Dr. Süleyman Ganidağlu, Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Doç.Dr. Mehmet Emin Sönme ile birlikte Alleben Biyolojik Gölete gelerek, girişimcilerin zorlu eğitimlerini izledi. Girişimci ve eğitimcileri ile sohbet eden Gür ve beraberindekiler, girişim savaşçılarına moral verdi. Rektör Gür, masa başında tasarımlarını yapan girişimcilerin ruh ve bedensel dengelerini koruyarak, her türlü doğal koşula hazırlıklı olmasını istediklerini belirterek, "Biz her zaman yeniliklere açık bir üniversiteyiz. Gelecek dönemimizde de sürekli yeniliklerle yüzleşeceğiz. Girişimcilik bizim üniversitenin 3. nesil üniversite olarak gelecek vizyonlarından birisidir. Genellikle girişimci arkadaşlar bilgisayar başında tasarım yaparken, 24 saatini sadece masa başında geçirir zannederiz. Ama biz istiyoruz ki, girişimci arkadaşlarımız hem masa başında tasarımlarını yaparken aynı zamanda ruhsal ve bedensel dengelerini de koruyacak şekilde, kas aktivitelerini yapacak, aynı anda doğa koşullarında da her an hazırlıklı olacak bir yapıda olmasını istiyoruz. Girişimci arkadaşlarımızın doğa şartlarına hazırlanarak, masa başında çalışırken, doğada da aynı yaşamın zorluklarına karşı hakimiyet kurabileceğini, en uykusuz anlarında bile tasarımında en ufak yanlış yapmadan vizyoner olmasını göstermek istiyoruz" dedi. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından Rektör Gür, beraberindeki rektör yardımcıları ve danışmanlar, girişim savaşçılarına başarı dileyerek, eğitim alanından ayrıldı.

Gaziantep'te 2 gün önce başlayan eğitimlerin toplamda 3 hafta süreceği öğrenildi - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Böyle Girişimci Eğitimi Görülmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement