Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Boyner: "Pandemi, e-ticaret hedeflerimizi 2 sene öne aldı" - Son Dakika
Güncel

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Boyner: "Pandemi, e-ticaret hedeflerimizi 2 sene öne aldı"

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Boyner: "Pandemi, e-ticaret hedeflerimizi 2 sene öne aldı"

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, koronavirüs pandemisinin online alışverişteki büyümeyi hızlandırdığını belirterek, "Pandemi, e-ticaret operasyonumuz için hızlandırıcı etki yaptı.

04.06.2020 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, koronavirüs pandemisinin online alışverişteki büyümeyi hızlandırdığını belirterek, "Pandemi, e-ticaret operasyonumuz için hızlandırıcı etki yaptı. e-ticarette 2024 için koyduğumuz planlara 2021'in sonunda ulaşacağımızı öngörüyoruz, 2 sene öne aldı." dedi.

Boyner, Akbank ana sponsorluğunda düzenlenen ve Fast Company Türkiye YouTube hesabından yayınlanan "The Future of Every Thing Summit" etkinliğinde yaptığı konuşmada, mağazalarının 2,5 ay kapalı kaldığını, mayıs ayı başından itibaren hijyen tedbirlerini deneyerek mağazaları açmaya başladıklarını anlattı.

Boyner, "Pandemi e-ticaret operasyonumuz için hızlandırıcı etki yaptı. Bizim e-ticarette 2024 için koyduğumuz planlara 2021'in sonunda ulaşacağımızı öngörüyoruz.Yüzde 40'lara, 45'lere ulaşacağımızı geleceğimizi düşünüyorduk, sürmeyecek o kadar. 2021'in sonunda biz oraya geleceğiz. Dolayısıyla ne yaptı? 2 sene öne aldı. Yani olmayan bir şeyi var etmedi ama olan bir şeyi hızlandırdı. Mesela teknolojiden uzak duran yaşlılar daha çok teknoloji kullanacaklar dedik Hopi'de 18-25 yaş arası üyelerimizin alışverişinin 2,5 misli büyüdüğünü gördük." yorumunu yaptı.

"Yıllar boyunca Kovid sonrası için yatırım yapıyormuşuz gibi hissettik"

Boyner, bu sene offline mağazacılıkta yıl başında koydukları hedeflerin yüzde 35 civarı gerisinde kalmayı beklediklerini belirterek, bunun çok büyük bir küçülme anlamına geldiğini söyledi.

Sınırdaki operasyonlarının sınır altına düşebileceğini aktaran Boyner, ancak sınırın çok üstünde giden işlerin yine gitmeye devam edeceğini söyledi.

Boyner, "Eğer 100 mağazamız varsa bunun 80'i - 90'ı bomba gibi devam edecektir ama böyle sorunlu, işaretli, sıkıntıda, '6 ay - 1 sene bakalım nasıl gider' dediğimiz varsa muhtemelen onlar korona sonrası artık orada olmayacak. Dolayısıyla bahar temizliği dediğim oydu. Nasıl kilon varsa veriyorsun belli krizlerde, eksiğin varsa alıyorsan, burada da bir parça değişecek." bilgilerini verdi.

"Yıllar boyunca Kovid sonrası için yatırım yapıyormuşuz gibi hissettik." diyen Boyner, dijitalleşme konusunda önemli bir tecrübeye sahip olduklarını sözlerine ekledi.

"Türk bankaları çok iyi sınav verdi"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, pandeminin ardından çevik ve hızlı karar alabilen şirketlerin öne çıkacağını ifade ederek, "Müşteri deneyimini hiçbir şekilde aksatmayan, dijital yetkinlikleri olan şirketler önde olacak. Çalışanlara baktığımız zaman; yeniliklere açık, dijitale yatkın çalışanları olan, verimli, özkaynakları ve likiditesi kuvvetli şirketlerin önünün daha açık olacağını zannediyorum." dedi.

Bankacılığın Kovid-19 salgını süresince Türkiye'de başarılı bir performans gösterdiğini dile getiren Binbaşgil, "Türk bankaları bence çok iyi bir sınav verdi. Hizmetleri hiçbir şekilde aksatmadı. Yaraların sarılmasıyla ilgili de bence önemli bir çaba içindeydi işin başından beri." ifadelerini kullandı.

Akbank'ın da iyi bir sınav verdiğini anlatan Binbaşgil, ekosistemi korumak adına önemli adımlar attıklarını söyledi.

Binbaşgil şunları kaydetti:

"Gerek teknoloji gerekse çalışanlarımız tarafında zaten bizlerin önemli yatırımları vardı. Bunların faydasını fazlasıyla gördük. Şube kapasitelerinde önemli bir düşme olmasına rağmen işlem adetlerimizde önemli azalmalar yaşamadık. Bunun da temelinde aslına bakarsanız mobil bankacılığımız etkin rol aldı. Buralarda işlem adetlerimiz yüzde 20, yüzde 30'lar civarında arttı.

Çalışanlarımızın çok önemli bir kısmı evden hizmet vermesine rağmen hiçbir şekilde bu hizmeti aksatmadılar. iPad'lerle, laptop'larla hizmet vermeye devam etti. Bundan dolayı mutlu olduğumu söylemek istiyorum."

Kovid-19'un iş yapış biçimlerindeki dönüşümün hızını artırdığını aktaran Binbaşgil, pek çok kurumun geleceğe uyumlu ve etkin planlar yapmak için çabalarını artırdığını söyledi.

istegelsin ülke çapında büyümeyi sürdürecek

istegelsin Üst Yöneticisi (CEO) Sedat Yıldırım da günümüzde insanların zamanının çok daha kıymetli olduğunu belirterek, tüketicilere zaman yönetimi konusunda avantajlar sunan çözüm ve hizmetlerin öne çıkmayı sürdüreceğini söyledi.

Dünyadaki ortalama bir bireyin günlük market alışverişine yıllık bazda bir şehir dışı tatili süresi kadar zaman harcadığını aktaran Yıldırım, adrese teslim süpermarket hizmeti alanında hizmet verdiklerini, ülke çapında büyüyeceklerini söyledi.

Etkinlikte Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, Mastercard Türkiye ve Azerbaycan CEO'su Yiğit Çağlayan ve BSH Türkiye CEO'su Gökhan Sığın da pandemi sürecini ve sürecin kendi sektörlerine etkilerini değerlendirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Boyner: 'Pandemi, e-ticaret hedeflerimizi 2 sene öne aldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Bu milletin sezgileri güçlüdür
    22:07 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Bu milletin sezgileri güçlüdür

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP teşkilatının iftar programında yaptığı konuşmada, milletin muhakeme yaparak oy kullandığını ve projeleri olanlara yetki verdiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki İsrail terörünü kınadı ve enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi hedefini paylaştı.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Silahla Vurularak Öldürüldü
    22:06 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Silahla Vurularak Öldürüldü

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde 4 çocuk annesi kadın, boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Eşine kurşun yağdıran şahıs gözaltına alındı. Olayda 6 mermi isabet eden kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok
    22:04 Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok

    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının Turgut Altınok olduğunu açıkladı. Yıldırım, seçimlerin Türkiye'nin istikbali için hayati önemde olduğunu vurguladı ve Türk ve Türkiye düşmanlarının belediyelere sızma girişimlerine dikkat çekti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Karadağ maçında doğru bir oyun sergilemeye çalışacaklarını ve gruptan çıkma adına büyük avantajları olduğunu belirtti. Oyuncuların performansı ve sakatlıklar hakkında da bilgi veren Buceschi, Karadağ ve Sırbistan maçlarına kazanmak için çıkacaklarını vurguladı. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak gördüklerini ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu ifade ettiler.

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.


Advertisement