Boynu Kırılan Hasta Ameliyatla Eski Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Boynu Kırılan Hasta Ameliyatla Eski Sağlığına Kavuştu

Boynu Kırılan Hasta Ameliyatla Eski Sağlığına Kavuştu

Kastamonu'da, geçen hafta meydana gelen trafik kazasında boynu kırılan Havva Kaya, Beyin Cerrahı Op.Dr.Adnan Demirci tarafından ameliyat edilerek eski sağlığına tekrar kavuştu.

20.06.2012 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da, geçen hafta meydana gelen trafik kazasında boynu kırılan Havva Kaya, Beyin Cerrahı Op.Dr. Adnan Demirci tarafından ameliyat edilerek eski sağlığına tekrar kavuştu.

Kastamonu'da ilk defa yapılan boyun kırığı ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Op.Dr. Adnan Demirci, trafik kazası sonucu kendilerine gelen hastanın yapılan tetkikler sonunda boyun bölgesinde hasar olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Ayrıca sağ boyun bölgesinde kırık oluştuğunu anlatan Op.Dr. Demirci, şöyle konuştu: "Travma yani savrulma esnasında başın aniden hareket etmesinden dolayı meydana geliyor. Bu emniyet kemeri takılı olanlarda da meydana gelebilir. Bunu tespit ettiğimizde öncelikle hastanede boyunlukla müdahale ettik ve daha sonra 2-3 gün içerisinde ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyat iki saat sürdü. Ense kısmından açarak o kırık olan omurgayı gördük. Oraları vidalarla tutturarak, yani servikal C3-C4 omurlarında dislokasyon ve C4 omurun sağ faset eklemi kırık olan hastaya ameliyatla posterior servikal stabilizasyon ameliyatı yapılarak sağda C3 ve C5, solda C3-C4 ve C5 omurlarına lateral mass vidası koyarak sabitlendi. Bunun sonucunda

ameliyatı

başarılı bir şekilde sonuçlandırdık"

Hastanın kaza esnasında ve sonrasında şans eseri felç geçirmediğine değinen Demirci, eğer kendilerinin bu ameliyatı yapmamaları durumunda bırakın boyunlukla yaşamasını ölüme kadar gidebileceğini söyledi. Hastanın ameliyat sonrası boyunluğunu çıkardıklarını ifade eden Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi ise hastamız gayet sağlıklı ve iyi durumda bulunuyor. Kemikleşme süreci 1,5 ay sürecek. 1,5 ay sonunda bu bölge tamamen kemikleşmiş olacak. Bundan sonra bu vidaları tekrar çıkartmamıza gerek yok. Hayatının sonuna kadar bu şekilde yaşayabilir. Bu hastamıza hiçbir sorun teşkil etmeyecektir."

Kastamonu'da daha önceden bu tür ameliyatların yapılmadığını vurgulayan Demirci, sözlerine şöyle devam etti: "Belin bölgesine müdahale edilebiliyordu ama boyun bölgesindeki kırıklarda hastalar Kastamonu'dan Ankara'ya veya diğer büyük şehirlere sevk ediliyordu. Çünkü boyun bölgesindeki kırıklara her doktor müdahale edemez. Bu büyük bir risk taşır. Ama biz bunu Kastamonu'da başardık. Bundan sonra bütün hastalarımızı hastanemize bekliyoruz."

Hasta Havva Kaya ise, geçirdiği trafik kazası sonrası boynunda oluşan kırıklar nedeniyle hareket etmekte büyük zorluk çektiğini belirterek şöylekonuştu: "Doktorumuz beni burada ameliyat yaptı. Ankara'ya veya İstanbul gibi büyük illere gitmeden Kastamonu'da ameliyat olup sağlığıma kavuştum. 5 gün önce ameliyat oldum ve şu an rahatlıkla gezebiliyorum. Hiçbir problemim yok, gayet çok sağlıklı ve iyiyim" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Boynu Kırılan Hasta Ameliyatla Eski Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement