Bozdağ 6'ncı Kez Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Seçildi - Son Dakika
Yerel

Bozdağ 6'ncı Kez Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Seçildi

Bozdağ 6\'ncı Kez Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Seçildi

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 26 Ocak’ta yapılması planlanan fakat çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Olağan Genel Kurulu çoğunluk aranmaksızın yapıldı.

04.02.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 26 Ocak'ta yapılması planlanan fakat çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Olağan Genel Kurulu çoğunluk aranmaksızın yapıldı.

Elite Düğün Salonu'nda düzenlenen kongreye 2 bin 237 delegeden 510'u katılırken, kongre divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığına Tekirdağ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Kahraman seçilirken, Divan Kuruluna ise Esnaf Kefalet Odası Başkanı Muzaffer Yaztepe, Hamdi Yakan, Sefer Alkan, Cevdet Aydemir seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verildi.

"SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GÖREVE TALİP OLDUK"

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde yönetim kurulu faaliyet raporu görüşülürken, faaliyetlerle ilgili bilgi veren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ "Bizler yönetim kurulu üyeleri olarak siz üyelerimize yardımcı olmaya, sorunlarınızı çözmeye ve dertlerinize deva bulmak amacı ile göreve talip olduk. 31 Ocak 2010 tarihinde üyelerimize en iyi, güzel, düzenli ve hızlı bir şekilde hizmet etmek sizlerin sorunlarını çözmek amacı ile görevi teslim aldık" dedi.

Çalışmalarındaki en büyük amacın esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözmek, sıkıntılarını gidermek, üyelerin işlemlerini düzenli, hızlı, zamanında ve eksiksiz yürütülmesini, üyelerin odadan memnun ayrılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Bozdağ, odanın yönetim kurulu olarak kapsam dışı olan meslekler ile ilgili çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Geçici iş yeri belgelerini vermeye başladıklarını söyleyen Bozdağ "Mesleki Eğitim Merkezi ile ilişkilerimiz düzenli ve olumlu bir biçimde devam etmektedir. 2013 yılı hariç geçtiğimiz yıllarda ihtiyacı olan 15 öğrencimize okullarında yardımcı olmak amacı ile burs kararı alarak öğretim yılı boyunca burs verdik" diye konuştu.

2010 yılı itibariyle Odada eğitim bütçesi ayırdıklarını söyleyen Bozdağ,"2011 yılı Nisan ayı içerisinde KOSGEB Geliştirme Merkezi Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol gereği iki sınıf açtık. Ankara'dan eğitmen getirerek 60 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları düzenledik. Tekel ruhsatlarını odamız bünyesinde toplayıp Tekirdağ'a toplu olarak götürüp yaptırdık. 2013 yılında Ziraat Bankası ile görüşüp harç paralarını dahi oda olarak makbuz karşılığı toplayıp bankaya yatırdık. Üyelerimizi hiç dolaştırmadan işlemlerini sonuca bağladık" ifadelerini kaydetti.

Oda ile bankalar arasında protokol imzalayarak kredi verilmesini sağladıklarını söyleyen Bozdağ "İlçemizde bulunan Ziraat bankası ile ortaklaşa çalışmalarda bulunarak Avrupa destek fonu olarak verilecek olan kredinin, esnaflık süresi beş yıl ve daha az olan üyelerimiz tarafından kullanılmasını sağladık. Üst kuruluşumuz olan Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ile olan ilişkilerimiz düzenli ve seviyeli olarak devam ediyor" dedi.

Faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından denetim kurulu raporunun görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu üyesi Kadir Gökçe denetim kurulu raporunu okudu. Gökçe, seçildikleri günden itibaren odanın yaptığı denetim ve incelemeler sonucunda bütün evrakların, defterlerin muntazam bir şekilde tutulduğunu dile getirerek "Bilgisayar kayıtlarının zamanında düzenli işlendiği, defterlerin ve dosyaların itina ile düzenlenerek işlem yapıldığı, odamıza işlem yaptırmak için gelen üyeler ile güler yüzlü ve işlemlerini sonuca ulaştırana dek itina ile ilgilenildiği, basit usul işlemlerinin de sorunsuz bir şekilde yürütüldüğü görüldü" dedi.

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de gelir, gider ve bilanço görüşüldü. 2010 yılı gelirinin 236 bin 881 TL 35 kuruş, giderlerin 186 bin 304.12 lira, 2011 yılına 50 bin 577.23 TL devir mevcut olduğu, 2011 yılında gelirin 283 bin 777 TL olup, giderin de 208 bin 793.55 TL olduğu, 2012 yılına 74 bin 893.55 TL devir olduğu, 2012 yılında gelirin 356 bin 741.74 TL olduğu, giderin 333 bin 527.09 TL, 2013 yılına 23 bin 214.65 TL devir olduğu 2013 yılında gelirin 334 bin 881.05 TL, giderin 217 bin 938.62 TL ve 2013 yılı net karın 116 bin 942.43 TL olduğu bütün işlemlerin ve çalışmaların da usulüne göre uygun olduğu belirlendi.

Gelir gider ve bilançonun görüşülmesinin ardından yönetim ve denetim kurullarının ibrası ayrı ayrı oya sunuldu. Yönetim ve denetim kurulu üyelerinin yaptıkları oy birliği ile kabul edildi. Gündemin onuncu maddesinde yer alan yeni dönem çalışma programı ve bu program içinde yer alan eğitim, teorik ve pratik kurs programları, aynı döneme ait tahmini bütçe okunarak müzakereye dahil edildi. Genel Kurulun onayına sunularak oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespiti, oda adına taşınır ve taşınmaz mal alımı için yönetim kuruluna yetki verilmesi de görüşüldü.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Dört yıllık çalışma dönemimizi akladınız ve yalnız bırakmadınız" dedi. Programda ayrıca kurucu başkan Ziya Süren'e başkan Ali Bozdağ tarafından plaket verildi.

BOZDAĞ, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan seçimde 2 bin 237 delegeden 172 delege oy kullandı. Kullanılan bütün oyların hepsinin geçerli sayıldığı seçimlerde oyların tamamını alan mevcut başkan Ali Bozdağ 6'ncı kez başkanlığa seçildi. Ali Bozdağ başkanlığındaki yeni yönetim Erkan Kaşarcı, Mehmet Çelebi, Hüseyin Bahar, Selda Yeşil, Nursel Can, Dursun Koçak, Mustafa Gazazoğlu, Hulusi Yarbasan, Taner Bahar, Hamide Andiç, Denetim Kurulu ise Mustafa Eser, Hasan İçli ve Mehmet Ali Hopan'dan oluştu.

Programa AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, BBP Çerkezköy Belediye Başkan adayı ve Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti İlçe Başkan Vekili Selda Yeşil, CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, BBP İlçe Başkanı Turan Demircan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay, İl Genel Meclis üyeleri Zeki Gürcün, Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek, AK Parti Eski İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ak Parti İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, partililer ve çok sayıda esnaf katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozdağ 6'ncı Kez Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement