"Bozdağ; Başörtülü Milletvekillerini Engellemeye Kimsenin Gücü Yetmez" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

"Bozdağ; Başörtülü Milletvekillerini Engellemeye Kimsenin Gücü Yetmez" Haberine Ek

"Bozdağ; Başörtülü Milletvekillerini Engellemeye Kimsenin Gücü Yetmez" Haberine Ek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer'i ziyaretinin ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanış yeni hizmet binasının açılışına katıldı.

30.10.2013 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer'i ziyaretinin ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanış yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Bakanlar açılışın ardından Edirne Kız Meslek Lisesi'nde açılan dikiş kursuna gezerek kursiyerlerle sohbet etti. Dikiş öğrenen kızlarla sohbet eden bakanlar ardından Trakya Roman buluşması toplantısı için Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'na geçti.

FATMA ŞAHİN'E PROTESTO: 4 GÖZALTI

Bakanlar Bozdağ, Şahin ve Müezzinoğlu, Milli Birlik ve Kardeşlik projesi kapsamında Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli ve Edirneli Romanlarla bir araya geldi. Bakan Fatma Şahin'i protesto etmek isteyen 4 üniversite öğrencisi kız salona girerek pankart açmak istedi.

Önce Romanların tepkisiyle karşılaşan öğrenciler, daha sonra Mimar Sinan Spor Salonu ön kapısından içeri girmeye çalıştı. Üzerinde 'Korkma Fatoş, kadın direnişi her yerde' yazılı pankart açan kız öğrencilere polis müdahale ederek gözaltına aldı. Slogan atan öğrenciler daha sonra gelen polis aracına bindirilerek salondan uzaklaştırıldı.

ROMANLARA KOÇ EBE GELİYOR

Roman buluşmasında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Roman hamile kadınların yanına koç ebeler vereceklerini açıklayarak, 'Daha çok yardımı değil, daha çok eğitimi, meslek edinmeyi konuşacağız. Bu anlamda çocuklarımızı okutmak için bakanlar olarak her zaman yanınızda olacağız. Sağlık Bakanlığı olarak yeni projemizi Trakya'dan başlatacağız. Hamile annelerimizin yanına koç ebelerimizi vereceğiz. Hamileliği süresince takiplerini yaptıracağız. Doğumdan sonra da evlatlarını sağlıklı büyütme, yetiştirmede yanımıza Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mızı da alarak sosyal anlamdaki gelişmeyi de sağlayarak, eğitiminde, onun meslek edinmesinde de yaşam standardını yükseltmede de, toplumla entegre olmasında da inşallah önümüzdeki dönem farklı bir dönem olacaködedi.

FATMA ŞAHİN'DEN ÇOCUK GELİN UYARISI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise Romanlardan resmi nikah olmadan evlilik yapmamaları gerektiğini hatırlatarak, 'Herkes huzurlu olmadıkça biz de huzurlu olmayacağız. Herkes mutlu olmadıkça biz de mutlu olmayacağız dedik. Biz Roman kardeşlerimize bu şekilde baktık. Türkiye büyük bir aileyse, bu ülke büyük bir gökkuşağı ise en güzel rengi Romanlardır dedik. O rengi içinden çıkarttığımız zaman çok şeyler eksik kalacak dedik. Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ başkanlığında bir çalışma grubu oluşturduk. Onun için eğitimde önce Romanlar, sağlıkta, barınmada, istihdamda önce Romanlar diye planlarımızı belirledik. Romanlara biz kardeşler topluluğu olarak bakıyoruz. Bir anne olarak, bir kız kardeşiniz olarak, mutlaka kızlarımızın okullaşmasını, eğitime devam edemiyorsa mali destek vermeyi çok önemsiyoruz. Barınma desteği veriyoruz. Ben kız kardeşlerimden bir şey rica ediyorum. Kızlarımızı okullaştıralım, asla çocuk yaşta gelin yapmayın. Özellikle kadını koruyan en önemli şey nikah. Nikah bizi ülke olarak güçlendiriyor. Asla kızlarımızı nikahsız olarak evlendirmeyelim. Resmi nikahımızı alarak evlilik birliğini gerçekleştirelimö şeklinde konuştu.

"MUHALEFET ÖCÜ SİYASİ YAPIYOR"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise Romanlara her türlü hakların verildiğini kaydederek muhalefeti eleştirdi. CHP ve MHP'nin 'öcü' siyaseti yaptığını belirten Bozdağ, 'Son demokratikleşme paketi içerisinde sadece Romanlar için değil herkes için attık. İnsanların inançları, düşünceleri, renkleri, dilleri, felsefi inançları gereği ayrımcılığa tutulmasını caydırıcı bir cezayla tevcih eden bir anlayışı hayata geçirdik. Eğer bundan sonra herhangi bir işyerine benim Roman kardeşim gider de 'Sen Romansın' diye birisi işe almazsa, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirdik. İşe almada, eğitimde hayatın her alanında insanların rengi, dili düşüncesi ne olursa olsun, bundan sonra bunlara daha ağır cezalar vereceğiz. İnsanlarımızın yaşam tarzını teminat altına alan, adımlar attık. Bugüne kadar hükümetimizi yaşam tarzı üzerinden ciddi eleştirilere tabi tutanlar oldu. Benim anlatımım vardır, küçükken babaannem biz yaramazlık yaptığımız zaman bizi korkuturdu, 'Öcüler geliyor bak ha sakın ses etmeyin' diye. Sonra sessiz dururduk ama biraz sonra gürültü yapmaya başlayınca büyüklerden birine derdi ki 'Şöyle camın önüne çık, orada bir gürültü yap, çocukları korkutayım diye. Gürültü gelince, 'öcüler geldi sizi alıp götürecek' derdi. Biz de susardık. Şimdi bu CHP'nin, MHP'nin yaptığı şey aynen böyle öcü siyasetidir. Sizin giymenize, içmenize, gezmenize, eteğinize, sizin hayatınıza karışacak lafları aynen böyle öcü siyasetidir. İşte biz bu laflar her yerde söyleniyor. Bu konuda da tarihi bir adımı da atma kararı aldık. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarından herhangi birinin yaşam tarzına dair, tercihlerinden dolayı, birilerini onu dışarılarsa, ona kötü davranırsa o zaman ona da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası vereceğiz dedik ve kanuna koydukö dedi.

ROMANLAR ŞENLENDİRİCİ VE BALIK AYHANLA COŞTU

Konuşmaların ardından sahneye çıkan klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, Romanlara verdiği mini konserle coşturdu. Romanlar şarkıları dinlerken göbek atmayı da ihmal etmezken, bir çoğu da sahnedeki Şenlendirici'yi cep telefonuna kaydetmeye çalıştı. Hüsnü Şenlendirici, hükümetin Romanlar adına yaptığı çalışmaları desteklediğini ifade ederek, 'Ben sadece sizlerden bir şey istiyorum. Özellikle Romanların yoğun yaşadığı şehirlerde konservatuarlar açılsın. Ben de gönüllü olarak müzik aletleri konusunda onlara eğitim vermeye hazırımö dedi.

Şenlendirici'nin şarkılarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de eşlik etti. Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici'nin ardından sahneye çıkan Balık Ayhan ise söylediği şarkılarla Romanları coşturdu. Tribünlerde göbek atan Romanlar Balık Ayhan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

EKMEK DAĞITIMINDA İZDİHAM ÇIKTI

Salonun içerisinde konserler verildiği sırada Romanlara ekmek arasında ciğer ve ayran dağıtımı yapıldı. Mimar Sinan Spor Salonu girişinde dağıtılan ekmekleri almak isteyenler arasında izdiham çıktı. İzdihamın görüntülenmesini istemeyen Romanlar gazetecilere tepki göstererek görüntü almalarına izin vermedi.

Bakanlar toplantının ardından otele geçti. Otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek basına kapalı olarak toplantı yapan bakanlar daha sonra helikopterle kentten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bozdağ; Başörtülü Milletvekillerini Engellemeye Kimsenin Gücü Yetmez' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement