Bozdağ'da Kayak Keyfine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Bozdağ'da Kayak Keyfine Yoğun İlgi

Bozdağ\'da Kayak Keyfine Yoğun İlgi

İzmir'in Ödemiş İlçesi sınırlarında kalan Bozdağ'daki kayak merkezi sömestir tatili ve yoğun karla haraketlendi.

25.01.2012 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş İlçesi sınırlarında kalan Bozdağ'daki kayak merkezi sömestir tatili ve yoğun karla haraketlendi. İzmir'e 110 kilometre uzaklıktaki 80 yatak kapasiteli kayak merkezinin müdürü Mesut Dursun, "Fiyatlar çok uygun, özellikle hafta sonları günübirlikçilerin de yoğun ilgi göstermesiyle tesise gelenlerin sayısı 5 bini buluyor" diye konuştu.

İzmir'de kar hasreti çekenlerin uzun yol kat etmeden Bozdağ'a gelip keyifli anlar geçirebileceğini belirten Bozdağ Kayak Merkezi Müdürü Mesut Durgun, fiyatların da uygun olduğunu vurguladı. Tesiste gece de kayak yapılabildiğini dile getiren Durgun, "Kar kalınlığı 1.5 metreye ulaştı. Yoğun ilgi var. Özellikle haftasonları günübirlikçilerle tesise gelenlerin sayısı 5 bini buluyor. Tesisimizde, 950 ve 1200 metre uzunluğunda iki kayak pisti bulunuyor. Ayrıca zirvede 3 bin 500 metrekarelik siyah pistimiz var. Kayak odalarımızda kayak ve snowboard kıyafetleri hazır bulunuyor. Tesisimizdeki kayak pistleri gece de ışıklandırılıyor ve isteyenler gece kayak yapabiliyor" dedi.

FİYATLAR UYGUN

Bozdağ Kayak Merkezi'nde 80 yatak kapasiteli 20 odanın bulunduğu belirten Durgun, "Bir günlük kayak maliyeti 100 ile 120 lira arasında değişiyor. Altı kişilik grup odalarında konaklama ücreti 80 lira, iki kişilik odalar ise 150 lira. Ayrıca, 1500 rakımdan 2 bin 150 rakıma çıkaran 3 kilometre uzunluğunda telesiyej gezintisi yaklaşık 30 dakika sürüyor ve 10 lira. Tesisimizde kayak hocalarımız da var. Misafirlerimizin rahat etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yollar açık ancak gelecek olanlar mutlaka araçlarında zincir bulundurmalı" diye konuştu.

HEDEF 1 MİLYON FİDAN

Türkiye'nin en büyük ağaçlandırma projesini bölgede uyguladıklarını kaydeden Mesut Durgun, "İzmir Su Oyunları Termal Turizm Otelcilik A.Ş. tarafından 36 hektar alanda 70 bin fidan dikildi. 2012-2013 yılları arasında kestane ve karaçam fidanlarıyla bölgemizde 1 milyon fidan dikerek çevreyi en büyük katkıyı sağlayacağız. Kayak tesislerine gelenler yeşili ve beyazı bir arada yaşayacak" ifadelerini kullandı. - İzmir/ Ödemis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozdağ'da Kayak Keyfine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement