Bozdağ'da Yamaç Paraşütü Adımı: Resmi Başvuru Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bozdağ'da Yamaç Paraşütü Adımı: Resmi Başvuru Yapıldı

Bozdağ\'da Yamaç Paraşütü Adımı: Resmi Başvuru Yapıldı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, büyük bir potansiyele sahip olan yamaç paraşütü sporunda kalkış alanlarının tescilli spor alanı haline gelmesi için girişimler sürüyor.

13.02.2019 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, büyük bir potansiyele sahip olan yamaç paraşütü sporunda kalkış alanlarının tescilli spor alanı haline gelmesi için girişimler sürüyor. Aydın Havacılık Spor Kulübü Derneği, Ovacık ve Bozdağ'daki iki kalkış alanının tescillenmesi için resmi başvuruyu yaptı.

Son haftalarda hava sporcularının gökleri renklendirdiği Ödemiş'te, yamaç paraşütçülerinin kalkış yaptığı "take-off" adı verilen alanlar ise Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde tescil edilmeyi bekliyor.

Bursa'nın Keles ve Kütahya'nın Gediz ilçelerine yapılan uçuşlarla adını duyuran bölgede, daha önce Ovacık'taki kalkış alanının önüne fidan dikilmesi bu spor dalının Ödemiş'teki geleceğini tehlikeye sokarken, bu fidanların sökülmesi sonrası sıra bu alanların tescilli spor alanına dönüştürülmesine geldi. Şu anda amatör olarak uçuşların yapıldığı Bozdağ, Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun resmi yarışma programında yer almıyor. Bölgede sık sık faaliyetlerde bulunan Aydın Havacılık Spor Kulübü Derneği (AYHAVK), önemli potansiyele sahip Ödemiş'in bu spor dalından hak ettiği payı alabilmesi için harekete geçti.

Kaymakamlığa başvurdular

Ovacık Jandarma Karakolu yakınlarındaki ve Bozdağ Kayak Merkezi yakınlarındaki kalkış alanlarının haritasını hazırlatan sporcular, konuyla ilgili resmi başvuruyu geçtiğimiz günlerde Ödemiş Kaymakamlığına yaptı. Dilekçede iki kalkış alanının Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde tescillenmesi ve hava sporcularının kullanımına tahsis edilmesi talepleri dile getirildi.

Ödemiş Kaymakamlığı'na yapılan resmi başvuruyla ilgili süreci bekleyen AYHAVK, tescillenme sonrası Ödemiş'in Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun resmi faaliyet programına alınması için başvuruda bulunacak.

"İlerleyen yıllarda spor turizmi için büyük bir fırsat doğacak"

Bozdağ Ovacık Take-Off'tan havalanan iki hava sporcusundan birinin 178 kilometrelik uçuşla Bursa'nın Keles ilçesine, diğerinin de Kütahya'nın Gediz ilçesine indiğini hatırlatan AYHAVK Başkanı Necati Altınhan, "Ödemiş yamaç paraşütü açısından çok kıymetli bir yer. Doğru hava akımlarını yakalayınca uzun mesafe uçuşları yapmak mümkün. Biz sporcular da Ödemiş'i çok seviyoruz. Daha önce yüz kilometreyi aşan uçuşlar yapıldı. Bu açıdan da Ödemiş'te paha biçilemez nitelikte iki adet yamaç paraşütü kalkış alanı (take-off) bulunuyor. Yamaç Paraşütü Sporu gerek Ödemiş'in tanıtımında gerekse Ödemiş'teki turistik ve sportif faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve arttırılmasında önem taşıyor. Uzun yıllardan beri yamaç paraşütü sporcuları tarafından take-off sahası olarak kullanılan bu alanlar Orman Bakanlığı arazileri içerisinde bulunuyor. Yakın dönemlerde, adı geçen bölgede çeşitli ağaçların dikilmesi gibi faaliyetler neticesinde yamaç paraşütü sporunun Ödemiş ilçesi sınırları dahilinde icrası her geçen gün zorlaştırıyor. Bizler bu konuda İzmir Sportif Havacılık Kulübümüz ile birlikte sürecin başından beri takipçisiyiz. Kalkış yapılan alanların krokisi ve koordinatlarını da Ödemiş'te bu spora gönül vermiş Gürbüz Candemir ağabeyimiz Ödemiş Belediyesi'ndeki girişimleriyle hazırlattı. Ovacık ve Bozdağ Kayak Merkezi civarındaki iki noktanın Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, Yamaç Paraşütü kalkış alanı olarak tescillenmesi ve yamaç paraşütü sporcularının kullanımına tahsis edilmesini talep ediyoruz. Bu konuda Ödemiş Kaymakamlığımıza dilekçemizi sunduk. Diğer havacılık spor kulüplerimiz de Ödemiş Kaymakamlığımıza başvurularını yazılı olarak yapacaklar. Bu tescillenmenin ardından Türkiye Hava Sporları Federasyonu'na da resmi başvuruda bulunarak Ödemiş'in faaliyet programına dahil edilmesini talep edeceğiz. Ödemiş'te düzenlenecek resmi bir yarışma yüzlerce sporcunun ilçeye gelmesi ve Ödemiş'in tanıtımı demek. Sadece yurt içinden değil yurt dışından da bu sporlara gönül vermiş kişiler Ödemiş'teki potansiyeli gördüklerinde emin olun bu bölgeden vazgeçemeyecekler. İlerleyen yıllarda spor turizmi için büyük bir fırsat doğacak" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bozdağ'da Yamaç Paraşütü Adımı: Resmi Başvuru Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.


Advertisement