Bozkır'ın Tezenesi" Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Gecesinde Unutulmadı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bozkır'ın Tezenesi" Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Gecesinde Unutulmadı

"Bozkır'ın Tezenesi" Donizetti Klasik Müzik Ödülleri gecesinde unutulmadı Klasik müzik ödül töreninde sahnedeki davetsiz misafir kedi güldürdü 7'nci Donizetti Klasik Müzik Ödülleri, sahiplerini bulduİSTANBUL - Bu yıl 7'nci kez sahiplerini bulan 'Donizetti Klasik Müzik Ödülleri' gecesinde...

17.05.2017 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bozkır'ın Tezenesi" Donizetti Klasik Müzik Ödülleri gecesinde unutulmadı

Klasik müzik ödül töreninde sahnedeki davetsiz misafir kedi güldürdü

7'nci Donizetti Klasik Müzik Ödülleri, sahiplerini buldu

İSTANBUL - Bu yıl 7'nci kez sahiplerini bulan 'Donizetti Klasik Müzik Ödülleri' gecesinde "Bozkır'ın Tezenesi" olarak bilinen merhum sanatçı Neşet Ertaş unutulmayarak, eseri seslendirildi. Törende sahnede çalınan eserlere ve seslere aldırmadan uyuklayan bir kedi ise davetlilere neşeli dakikalar yaşattı.

Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde Andante Dergisi ile bu yıl 7'ncisi düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri töreni Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirildi. Oyuncu Atılgan Gümüş'ün sunuculuğunu gerçekleştirdiği geceye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra klasik müzik camiasından çok sayıda ünlü isim bir araya geldi. Katılımcıların aynı zamanda müziğe de doyduğu gecede, 16 ayrı branşta ödüller dağıtıldı. Jüri üyelerinin belirlediği "Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü ise ünlü besteci ve müzik eğitimcisi Muammer Sun'a Başkan Demircan tarafından takdim edildi.

"Batı müziğinin, doğup büyüdüğü yer Beyoğlu"

Ödül töreni öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kültür ve sanatın merkezi açısından Beyoğlu'nun önemine dikkat çekerek, "Sanatın birçok disiplini ile ilgili etkinliklerimiz devam ediyor. Bu zaman zaman tiyatro, sinema, edebiyat, şiir ve müziktir. Batı müziğinin doğduğu, büyüdüğü, yeşerdiği yerdir Beyoğlu. Klasik Türk Musikisi'nin geliştiği yerde Beyoğlu'dur. Zaten bizim tarihimiz bir batı doğu sentezidir. Dolayısı ile biz her ikisini de yaşatmayı, her ikisine de kucak açmayı kültürümüzün bir uzantısı bir realitesi olarak görüyor ve desteklerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Ödül takdimi sonrası sahnede bir konuşma yapan Donizetti Klasik Müzik Ödülleri organizasyon üyesi Monik İpekel ise Başkan Demircan'a teşekkürlerini ileterek, "Biz, sizin kapınızı çaldığımızda siz dediniz ki 'sanat ise varım'. Ancak ben olayım veya olmayayım bunu devam ettirecek bir proje olarak yapın. Siz başkanım bize 7 sene boyunca el verdiniz. Eğer biz bugün bu yetenekleri burada görüyorsak, dinliyorsak, paylaşabiliyorsak sizin verdiğiniz el ile oluyor. Özellikle size çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"Bozkır'ın Tezenesi" Neşet Ertaş unutulmadı

Otoriterler tarafından önemli olarak kabul edilen Donizetti Ödül Töreni başlangıcında, bestelediği ve seslendirdiği yüzlerce şarkı ile sevilen sanatçı Neşet Ertaş da unutulmadı. 2012 yılında hayatını kaybeden sanatçının, 'Neredesin Sen' isimli şarkısı, törenin sunucusu Atılgan Gümüş tarafından seslendirildi ve büyük alkış aldı.

Klasik müzik gecesinin misafiri 'Kedi'

Gecede sahnede uyuklayan bir kedi ise davetlileri güldürdü. Sunucu Atılgan Gümüş, gecenin en'lerini açıkladığı esnada sahnede duruşunu bozmadan uyuklayan kedi katılımcıların dikkatini çekti. Kedi, bir süre seslendirilen klasik müzikleri dinledikten sonra sahneden ayrıldı.

Bozkır\'ın Tezenesi" Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Gecesinde Unutulmadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Bozkır'ın Tezenesi' Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Gecesinde Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement