Bozkırın Tezenesi Halkını Çankaya'dan Selamlayacak - Son Dakika
Yerel

Bozkırın Tezenesi Halkını Çankaya'dan Selamlayacak

Çankaya Belediyesi bir yandan ilçe sınırları içerisinde yer alan boş arazileri yeşil alan ve parklara dönüştürürken bir yandan da parklara topluma mal olmuş sanatçıların isimlerini vererek vefa duygusu gösteriyor.
Belediye son olarak Abdallık...

14.11.2013 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi bir yandan ilçe sınırları içerisinde yer alan boş arazileri yeşil alan ve parklara dönüştürürken bir yandan da parklara topluma mal olmuş sanatçıların isimlerini vererek vefa duygusu gösteriyor.

Belediye son olarak Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi halk ozanı Neşet Ertaş'ın adını taşıyan Cevizlidere Mahallesi'nde bulunan parkı açarak geçen yıl kaybettiğimiz büyük ustayı ölümsüzleştirdi.

Yazar Yaşar Kemal'in telli çalgılar ve özellikle bağlama çalarken kullanılan alet olan Tezene'den yola çıkarak 'Bozkırın Tezenesi' diye seslendiği Neşet Ertaş parkı açılışına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Parti Meclisi üyesi ve Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin ve il yöneticileri, CHP Kırşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yıldırım Kaya, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Neşet Ertaş'ın ailesinden Birol ve Burhan Ertaş, Çankaya Belediyesi Meclis Başkanvekili Haydar Han, Kırşehir Dulkadirli Köyleri Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Çankaya Şubesi üyeleri, Kırşehirliler Dernekler Federasyonu üyeleri ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Kırşehirliler buluşması havasında geçen açılış öncesi Kırşehir'den davulları ve zurnalarıyla gelen yerel sanatçıların karşıladığı konuklara Kırşehir'in meşhur Ahi Helvası ikram edildi. Usta şair Ahmed Arif'in heykeltıraş oğlu Filinta Önal'ın yaptığı ve Neşet Ertaş'ın 'Neredesin Sen' dizelerini içeren büstü de konuklar tarafından açıldı.

İçerisinde çocuk oyun alanı, kondüsyon alanı, yürüyüş yolu, park içi yollar, yeşil alan ile birlikte gölgeleme elemanı olarak ahşap pergolaların da bulunduğu parkın büyük bir ihtiyacı karşılayacağından kuşkusu olmadığını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 'Bu alanı yeşil alan ihtiyacı olduğu için pazaryeri yapmak yerine parka dönüştürdük. ve bu parkın da Neşet Ertaş gibi Anadolu'nun halkının çığlığını müzikle en iyi ifade eden büyük bir usta adına yapılması bizi oldukça gururlandırdı. Ertaş ailesi Muharrem Baba'dan bu yana Anadolu Coğrafyasında yüreği kıpır kıpır titreyerek dinlenen bir ailedir. Muharrem Baba'ya Muharrem'in 10'unda oğlu adına bir park armağan etmiş olmaktan büyük bir kıvanç duyduğumu ifade etmek isterim' diye konuştu.

"BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ PARK YAPARAK BÜYÜMEKTİR"

İktidar ve belediyelerinin ağaçları yıkarak alışveriş merkezi yaptığı bir ortamda kendi belediyelerinin park açtığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 'CHP olarak insan tabiatın sahibi değil onun bir parçasıdır zihniyetinden geliyoruz, bu ülkede iktidar ve onun belediyeleri ağaçları yıkıp alışveriş merkezi yaparken bizim belediyecilik anlayışımız bizim başkanlarımız parkları açıyorlar. Hükümet alışveriş merkezlerinin ekonomisine yaslanıyor, biz ise diyoruz ki doğayla barışık bir büyüme olsun, evet zenginleşelim, ama doğayı tahrip etmeden zenginleşelim. Hiç şüphe yok büyüme önemli zenginleşme önemli ama bütün bunları yaparken doğayı tahrip ederseniz ağacı sökerseniz yarın öbür gün büyüyemez duruma gelirsiniz. Bu nedenle bu güzel parkı yapan Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Bu apartmanların ortasında yemyeşil bir vaha gibi yükselen bu parka bu ülkenin en büyük sanatkarlarından en büyük aşıklarından birinin ismini vermesi nedeniyle de kendisine çok teşekkür ediyorum' dedi.

Her zaman halkı için var olan ve gücünü halkından alan Neşet Ertaş, kimi zaman Almanya'da kısa süreliğine hapiste kaldığında kimse kendisini arayıp sormayınca yazdığı 'Mahpushanelere Güneş Doğmuyor' ezgisi ile hüzünlendirirken kimi zaman da kendisine teklif edilen Devlet Sanatçısı unvanını 'Hepimiz bu devletin sanatçısıyız ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor' diyecek kadar mütevazılığı elden bırakmadı.

Kırşehirliler Dernekler Federasyonu adına 52 dernek üye temsilcileri Başkan Tanık ve Neşet Ertaş ailesi adına Bayram Bilge Tokel'e plaket verdi. Tokel, büyük ustanın tevazusunu "Kendisi burada olsaydı, eminim mahcubiyet içerisinde içten gelen samimi bir tevazu içerisinde gerçekten mahcup olurdu ve herhalde öyle tahmin ediyorum ki şunu söylerdi, 'Bu kara suratlının nesi var ki de anıtını yapıyorsunuz, niye zahmet ediyorsunuz' derdi" sözleriyle aktardı.

Kırşehirli yerel sanatçı İsmail Altunsaray'ın Neşet türkülerini seslendirdiği etkinlikte hareketli türkülere kayıtsız kalmayan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve vatandaşlar oyun oynarken park açılışına gelen mahalleli Tanık'a yoğun sevgi gösterisinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozkırın Tezenesi Halkını Çankaya'dan Selamlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement