Bozkurt'ta 'Gaziler Günü' Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Bozkurt'ta 'Gaziler Günü' Kutlamaları

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Bozkurt ve Abana ilçeleri ortak bir tören düzenledi.

19.09.2013 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Bozkurt ve Abana ilçeleri ortak bir tören düzenledi.

Bozkurt ve Abana ilçesi ilçe sınırında bulunan 700. Yıl Şehitler ve Gaziler Anıtı'nda iki ilçenin ortak düzenlediği törene Abana Kaymakamı ve Bozkurt Kaymakam Vekili Abdulselam Öztürk, Bozkurt Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Fikret Dinç, Abana Jandarma Bölük Komutanı J. Kd. Bşçvş. Ali Öztürk, Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz, Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Gaziler ve Şehit yakınları, Resmi daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marsı'nın okunmasının ardından Bozkurt İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Çavuş Mustafa Evecen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Evecen konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve yüce Türk ulusunun ebedi varlığını sonsuza kadar devam ettirmek, ulusal birliği ve yurt topraklarının bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için hayatını ortaya koyan gazilerie olan borcun asla ödenemeyeceği vurgulayarak, "Savaş alanında kazanılmış rütbelerin en büyüğü şehitlik ikincisi de gaziliktir. Türk insanı gazi veya şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır. Dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kore'de ve Kıbrıs'ta vatanın müdafaası ve dünya barışı için şehadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımızın çocukları ve torunları bugünde gerektiğinde aynı kahramanlık ve fedakarlığı göstermekten asla tereddüt etmeyecektir." dedi.

Törende Abana ve Bozkurt ilçelerinin lise öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, gazilere ve şehit yakınlarına protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozkurt'ta 'Gaziler Günü' Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement