Bozüyük'te Öğretmenlere Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Öğretmenlere Eğitim Semineri

Bozüyük\'te Öğretmenlere Eğitim Semineri

Bilecik'in Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğretmenlere yönelik bir eğitim semineri düzenlendi.

10.09.2013 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğretmenlere yönelik bir eğitim semineri düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, öğretmeni diğer mesleklerden ayıran en önemli özelliğin insan olduğunu söyledi. Başıbüyük, "Bizim meyvemiz ve malzememiz insan. İnsanın da heder edilmemesi lazım. Dolayısıyla hepimiz bir bahçıvan edasıyla çocuklarımızın özelliklerini, güzelliklerini ön plana çıkaracağımız bir eğitim öğretim yılı diliyorum" dedi.

"İLETİŞİM DİLİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı aynı zamanda Görsel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç sunumuna başladı. Prof. Dr. Mustafa Koç, seminerinde dilin önemine değinerek öğretmenler ve öğrenciler arasında bir iletişim diline ihtiyaç olduğunu ve bunu da öğretmenlerin inşa edeceğini söyledi. Prof. Dr. Mustafa Koç, "Bir dile, bir medeniyet, bir kültür diline ihtiyacımız var. Ama en çok bir iletişim diline ihtiyacımız var. Öğretmenler ve öğrenciler arasında bir dile ihtiyaç var. Bu dili siz inşa edeceksiniz. Dilinizi seviyorlar mı? Kelimelerinizi seviyorlar mı? Büyük bir dili inşa etmiştik ama o büyük dili kaybettik. İstanbul Türkçesini kaybettik. Sait Faik Abasıyanık'ın, Halide Edip Adıvar'ın, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun, Yahya Kemal'in, Necip Fazıl Kısakürek'in o güzel Nazım'ın dilini kaybettik. Uzun zamandır batı dillerinden çevrilmiş bir romanı okuyamıyorum. Dilin olmadığı yerde iletişimsizlik olur. İletişimsizliğin olduğu yerde kavga olur, husumet olur. Ben inanıyorum ki sizler ve bizler, sizler ve öğrenciler arasında problemin merkezi dildir. Dil biraz ilahi, biraz insani, biraz belirgin olmalı" dedi.

"DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİNDE YAŞIYORSUNUZ"

Öğretmenlere hitap eden Prof. Dr. Mustafa Koç, " Osmanlı'nın ruhunun en çok bulunabileceği yerlerde yaşıyorsunuz. Zamanın durduğu, işlemeye başladığı yerdesiniz. Bilecik'ten, Bozüyük'ten, Osmaneli'nden, Gölpazarı'ndan, İnhisar'dan bahsediyorum. Bütün bir Osmanlı'yı mayalayanların bir araya geldiği yerden bahsediyorum. Mayalama burada oldu. Edebali buraya mayalamaya geldi. Hacı Bektaşi Veli buraya mayalamaya geldi. Mevlana Mesnevisi'ni aldı buraya geldi. Osmangazi, Ertuğrulgazi buraya geldi. Konya'dan Karamanlı geldi. Buraya evliyalar, sahabiler geldi. Buraya Peygamber geldi. Biri kitabıyla geldi, biri sesiyle geldi. Buraya mayalamaya geldiler. Mayanın yeri de burası, mayalayanlarda buradaydı. Maya burada tuttu. Dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyorsunuz. Bilecik'e, Bozüyük'e nasıl baktığınız ve bakacağınız önemli. Nasıl bakıyorsunuz bu çok önemli. Eğer bakarsanız mutlu olursunuz. Dünyanın en itibarlı mesleğini yapıp, kendini dünyanın en itibarsızı hisseden ey öğretmenler en başta söylediğim gibi bakmayı değiştirelim ve en çok da birbirimize bakalım" dedi.

Seminerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük tarafından Prof. Dr. Mustafa Koç'a çini tabak ve çiçek takdim edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Öğretmenlere Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement