Bozüyük'te Tekrarlanan Seçimin Galibi Değişti - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Tekrarlanan Seçimin Galibi Değişti

Bozüyük\'te Tekrarlanan Seçimin Galibi Değişti

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde itirazlar sonucunda Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen MHP kongresinin tekrarında bu defa seçimin galibi değişti.

11.06.2017 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde itirazlar sonucunda Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen MHP kongresinin tekrarında bu defa seçimin galibi değişti. 209 delegenin oy kullandığı seçimlerde 111 oy alan Ramazan Ayva MHP İlçe Başkanlığına seçildi. İlk seçimlerde 191 delege oy kullanmış Yılmaz Çevik 95, Ramazan Ayva ise 93 oy almıştı.

Metristepe Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongrede iptal edilen seçimin adayları Yılmaz Çevik ile Ramazan Ayva, ilçe başkanlığı için yarıştı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan oluşturularak gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Ardından adayların konuşmalarına devamında ise seçimlere geçildi. Saat 17.00'ye kadar delegelerin oy verme işlemi devam etti. Oy verme işleminin sona ermesiyle oy sayımına geçildi. Kıran kırana geçen ve zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı seçim sonrasında seçimin galibi Ramazan Ayva oldu. Seçim sonrasında 209 delegenin oy kullandığı seçimlerde Ramazan Ayva 111, Yılmaz Çevik 90, oy aldı. 9 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Ramazan Ayva'nın ekibi tarafından büyük sevinç yaşandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kültür Merkezinde geniş güvenlik önlemleri alırken herhangi bir olumsuz olayın yaşanmasına izin verilmedi.

Ramazan Ayva'nın yönetim kurulu listesinde Abdullah Ayaz, Ahmet Su, Ali Rıza Çelik, Cumhur Türkmen, Ergün Metin, Ersin Yalnız, Halil Ersan Koç, Halil Koç, Halil Yıldız, Hüseyin Elitaş, İbrahim Kuru, İlhami Yiyit, İsmail Doğan, Metin Kuşçu, Muhsin Bektaş, Osman Köse, Safa Dingeç ve Selattin Biçici yer aldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Tekrarlanan Seçimin Galibi Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement