Bozyazı'da Fener Alayı - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Fener Alayı

Bozyazı\'da Fener Alayı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.

30.10.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.

2010 yılında yaşanan bir kaza nedeniyle 5 yıl ara verilen fener alayına, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kaymakam Suat Yıldız, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün ile emekli Orgeneral Ergin Saygun ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı fener alayı, öğretmenevi önünden başladı. Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi Bando Takımının çaldığı marşlar eşliğinde, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalığa, evlerindeki ve iş yerlerindeki vatandaşlar da destek verdi. Bozyazı Belediyesi'ne ait bir araçtan yol boyunca fırlatılan havai fişekler ise fener alayına renk kattı.

Cumhuriyet Alanı'na kadar devam eden fener alayı yürüyüşü, alanda toplanan kalabalığın Atatürk Anıtı önünde 10. Yıl Marşı'nı söylemesiyle son buldu. Kaymakam Yıldız, Atatürk'ün, "Taş kırılır, tunç erir ama Türklük ebedidir" sözünü hatırlatarak yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.

Fener alayı yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız tarafından verilen resepsiyon ile son buldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Fener Alayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement