Brende: 'Daha Az Kutuplaşmış, Daha Çok İşbirliği Yapan Bir Türkiye Görmeyi Umut Ediyoruz' - Son Dakika
Güncel

Brende: 'Daha Az Kutuplaşmış, Daha Çok İşbirliği Yapan Bir Türkiye Görmeyi Umut Ediyoruz'

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, "Norveç için Türkiye, Avrupa'nın ve NATO'nun önemli bir parçasıdır.

09.09.2016 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, "Norveç için Türkiye, Avrupa'nın ve NATO'nun önemli bir parçasıdır." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Norveç Dışişleri Bakanı Brende, başbaşa görüşmelerinin ardından Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Brende, Türkiye'ye bu yılki üçüncü ziyaretini yaptığını belirterek, önceki ziyaretlerinin de önemli olduğunu ancak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gerçekleştirdiği bu ziyaretin özel bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğini ileten Brende, Bakan Çavuşoğlu ile daha önce telefonda görüştüğünü ve açık bir şekilde darbe girişimini kınadıklarını aktardı.

İki ülke ilişkilerinin tüm alanlarda daha çok gelişmesini arzu ettiklerinin altını çizen Brende, "Dostum Mevlüt, Norveçlilere çok aşinadır, çünkü kendisinin seçim bölgesi olan Alanya'da belki de Norveçlilerin sayısı Türklerden çoktur." ifadesini kullandı.

Darbe girişiminin faillerinin yakalanıp yargılanması gerektiğini belirten Brende, çarşamba günü Strazburg'da katıldığı Avrupa Konseyi'nin bakanlar düzeyindeki toplantısında da bu sürecin Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi ilkelerine de uyularak yapılmasının önemini dile getirdiğini hatırlattı.

"Türkiye Avrupa'nın ve NATO'nun önemli bir parçasıdır"

Brende, darbe girişiminin ardından AB ülkelerinden Türkiye'ye yönelik desteğin yeterli olup olmadığı yönündeki soruya, şöyle yanıt verdi:

"Norveç için Türkiye Avrupa'nın ve NATO'nun önemli bir parçasıdır. Rusya ile normalleşme süreci, bütün bölge için yapıcı bir adımdır. Bugün Meclis'i ziyaret ettiğimde, sizinle yaptığımız telefon görüşmesinde bahsettiğiniz hasarı bizzat gördüm ve bu oldukça dokunaklı bir durum. FETÖ'ye ilişkin endişelerinizden sadece darbe girişiminin ardından yaptığımız görüşmeden değil, son yıllarda bizlere yaptığınız bilgilendirmelerden dolayı da haberdarız. Bugünkü paylaştığınız ek bilgi için de ayrıca teşekkür ederim."

TBMM'ye yaptığı ziyarette tüm partilerin bir arada olduğuna şahit olduğuna dikkati çeken Borge Brende, daha az kutuplaşmış, daha çok işbirliği yapan bir Türkiye görmeyi umduğunu sözlerine ekledi.

Brende: \'Daha Az Kutuplaşmış, Daha Çok İşbirliği Yapan Bir Türkiye Görmeyi Umut Ediyoruz\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brende: 'Daha Az Kutuplaşmış, Daha Çok İşbirliği Yapan Bir Türkiye Görmeyi Umut Ediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement