Kritik gündem oylamasını kaybeden Johnson'a, İngiliz basınından sert eleştiri! - Son Dakika
Dünya
BBC

Kritik gündem oylamasını kaybeden Johnson'a, İngiliz basınından sert eleştiri!

Anlaşmasız Brexit'e karşı çıkan milletvekillerinin parlamentonun gündemini belirleyecek oylamayı kazanması üzerine İngiliz basını Başbakan Boris Johnson'u hedef aldı. Gazeteler oylama sonucunu "küçük düşürücü bir yenilgi" olarak yorumladı.

04.09.2019 05:19  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de muhalefet, anlaşmasız Brexit'i önlemeye yönelik kritik oylamayı kazanınca Başbakan Johnson İngiliz basınının diline düştü. Başbakan için 'büyük bir kayıp' ifadeleri kullanıldı.

İngiltere Başbakanı Johnson, oylamanın ardından parlamentonun anlaşmasız Brexit'i önleyecek bir yasa çıkarması halinde ülkeyi erken seçime götürmek için bir teklifi parlamentoya sunacağını açıkladı.

Kritik gündem oylamasını kaybeden Johnson'a, İngiliz basınından sert eleştiri!

THE TIMES: KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ BİR YENİLGİ

The Times gazetesi "Başbakan tarihi oylamayı kaybetti" başlığıyla gördüğü haberde, "Milletvekilleri 31 Ekim tarihini ertelemenin yolunu yaparken Boris Johnson dün Brexit'in kontrolünü kaybetti" yazdı.

The Times gazetesi Johnson için, oylamayı kaybetmenin küçük düşürücü bir yenilgi olduğunu kaydetti.

İşte The Times'ın başyazısının o bölümü:

"Doğrusu Johnson yalnızca kendini suçlamalı. Parlamentoyu Pazartesiden itibaren beş hafta askıya alma kararı, anayasal olarak meşru olsa da, siyasi olarak açıkça yanlış tasarlanmış bir karardı. Karar, anlaşmasız Brexit'e karşı çıkan milletvekillerini, yasa konusunda beklenenden daha hızlı hareket etmeye teşvik etti."

DAILY TELEGRAPH: ERKEN SEÇİME ZORLANDI

Gazetenin haberinde "Brexit'i ertelemeyi amaçlayan daha önce görülmemiş bir parlamento darbesinin mağduru olan Boris Johnson dün gece erken seçime gitmeye zorlandı" dedi.

Gazetenin "İngiltere'nin yeni bir parlamentoya ihtiyacı var" başlıklı başyazısında da şu ifadeler dikkat çekti:

FINANCIAL TIMES: KAYBETTİ

The Financial Times gazetesinin baş sayfa manşetinde "Johnson, Avam Kamarası'nın kontrolü mücadelesinde çoğunluğu kaybetti" başlığı var.

Muhafazakar milletvekili Philip Lee'nin partisinden ayrılıp Liberal Demokratlara geçmesiyle parlamentoda değişen dengeleri yazan gazete sterlinin de gelişmelerle değer kaybettiğine dikkat çekti.

GUARDIAN: BİR SONRAKİ KARTINI OYNUYOR

Guardian gazetesi baş sayfa manşetine "Küçük düşürülen Johnson bir sonraki kartını oynuyor: Erken seçim" başlığı attı.

Muhafazakar Parti milletvekillerinin de sırtlarını Boris Johnson'a dönmesinin Başbakan için küçük düşürücü olduğunu yazan gazete başyazısında "Eğer İngiltere AB'den anlaşmasız çıkarsa bu büyük bir ekonomik kaosa neden olacak. Bundan en zararlı çıkacak olanlar da Brexit'e oy verenler olacak" yorumunu yaptı.

Kritik gündem oylamasını kaybeden Johnson\'a, İngiliz basınından sert eleştiri!
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Kritik gündem oylamasını kaybeden Johnson'a, İngiliz basınından sert eleştiri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement