İngiltere'de Üç Milletvekili Brexit Sürecinin Kötü Yönetilmesi Sebebiyle İstifa Etti - Son Dakika
Dünya
BBC

İngiltere'de Üç Milletvekili Brexit Sürecinin Kötü Yönetilmesi Sebebiyle İstifa Etti

İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin üç milletvekili AB'den ayrılma sürecinin "korkunç bir şekilde" idare edildiğini öne sürerek istifa etti. Milletvekilleri istifa kararlarında partilerinin sağa kaymasının da rol oynadığını belirtti.

20.02.2019 15:34  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'nin üç milletvekili, hükümetin Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecini yönetememesini gerekçe göstererek istifa etti. AB yanlısı milletvekilleri Heidi Allen, Sarah Wollaston ve Anna Soubry, hükümetin Brexit sürecini "korkunç bir şekilde" idare ettiğini söyledi.

BAĞIMSIZ GRUBA DAHİL OLACAKLAR

İstifa eden, Heidi Allen, Sarah Wollaston ve Anna Soubry İşçi Partisi'nden istifa eden sekiz milletvekilinin kurduğu Bağımsız Grup'a dahil olacak. Sekiz milletvekili ise kararlarına gerekçe olarak partilerinin Brexit stratejisini ve Yahudi düşmanlığıyla mücadele konusunda parti yönetimiyle aralarındaki görüş ayrılıklarını göstermişti.

İngiltere'de Üç <a class='keyword-sd' href='/milletvekili/' title='Milletvekili'>Milletvekili</a> Brexit Sürecinin Kötü Yönetilmesi Sebebiyle İstifa Etti
Heidi Allen-Sarah Wollaston-Anna Soubry

İNGİLTERE BAŞBAKANI KARARI ÜZÜNTÜYLE KARŞILADI

İngiltere Başbakanı Theresa May bugün Parlamento'da yaptığı konuşmada partisinin üç milletvekilinin istifalarından ötürü üzüntü duyduğunu söyledi.

İngiltere'de Üç Milletvekili Brexit Sürecinin Kötü Yönetilmesi Sebebiyle İstifa Etti
Theresa May

STERLİN DEĞER KAYBETTİ

Son istifaların ardından İngiliz Sterlini, Amerikan Doları karşısında yüzde 0,2 değer kaybetti. Sterlin/Dolar kuru 1,30, Sterlin/Euro kuru 1,14 düzeyinde.

İngiltere\'de Üç Milletvekili Brexit Sürecinin Kötü Yönetilmesi Sebebiyle İstifa Etti
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya İngiltere'de Üç Milletvekili Brexit Sürecinin Kötü Yönetilmesi Sebebiyle İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement