Brezilya'da Devlet Başkanı Adayı Hakkındaki Irkçılık Suçlamasına Ret - Son Dakika
Güncel

Brezilya'da Devlet Başkanı Adayı Hakkındaki Irkçılık Suçlamasına Ret

RIO DE Brezilya'da mahkeme, devlet başkanı adayı Jair Bolsonaro'nun ırkçılık suçlamasıyla yargılanmasına gerek görmedi.

12.09.2018 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RIO DE Brezilya'da mahkeme, devlet başkanı adayı Jair Bolsonaro'nun ırkçılık suçlamasıyla yargılanmasına gerek görmedi.

Mahkeme heyeti, geçen hafta bıçaklı saldırıya uğrayan Bolsonaro hakkındaki ırkçılık suçlamalarını reddetti.

Yargıç Alexandre de Moraes, geçen yıl Rio de Janeiro'daki bir kulüpte siyahiler hakkında sarf ettiği sözlerden ötürü suçlanan Bolsonaro'nun, "nezaketsiz de olsa görüşlerini dile getirme hakkı" olduğuna hükmetti.

Moraes ayrıca, halihazırda milletvekili dokunulmazlığı bulunan Bolsonaro'nun sözlerinin ifade özgürlüğünün sınırlarını aşmadığını kaydetti.

Bolsonaro, geçen yıl, kölelerin torunları tarafından kurulan ve "quilombolas" olarak adlandırılan kırsal yerleşim yerlerinde yaşayanların "üremek için dahi uygun olmadığını" söylemişti. Devlet başkanı adayı ayrıca, kölelerin torunlarından söz ederken Brezilyalı köylülerin hayvanlar için kullandığı ağırlık ölçüsüne dair ifadeleri kullanmıştı.

Sosyal Liberal Partinin (PSL) Temsilciler Meclisi üyesi eski subay Bolsonaro, geçen hafta seçim kampanyası için Juiz de Fora kentinde katıldığı bir programda karnından bıçaklanmıştı. Tedavi gördüğü Sao Paulo Hastanesi yetkilileri, Bolsonaro'nun yoğun bakımdan çıkarıldığını, tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Geçen ay sonunda yaptığı bir açıklamada suçlulara "normal insanlar" gibi muamele edilemeyeceğini, polise onları öldürme izni verilmesi gerektiğini savunan Bolsonaro, yolsuzluk ve suçla mücadele konusundaki sert söylemleri sayesinde seçim anketlerinde eski Devlet Başkanı Lula da Silva'nın ardından en popüler ikinci aday haline gelmişti.

Mahkeme, eylül başında aldığı kararla, hapisteki eski Devlet Başkanı Lula da Silva'nın ekimdeki devlet başkanı seçiminde aday olamayacağına hükmetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brezilya'da Devlet Başkanı Adayı Hakkındaki Irkçılık Suçlamasına Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok'u ziyaret etti
    15:09 Trabzon'da Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok'u ziyaret etti

    Trabzon'un Çaykara ilçesinde Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok'u makamında ziyaret etti. Ziyarette, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin ve İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak da bulundu.

  • Google Pixel 8a Özellikleri ve Tasarımı Ortaya Çıktı
    15:09 Google Pixel 8a Özellikleri ve Tasarımı Ortaya Çıktı

    Google, önümüzdeki haftalarda piyasaya sürmeyi planladığı Pixel 8a modeliyle ilgili yeni detayları paylaştı. Render görsellerine göre telefonun renk seçenekleri ve tasarımı belirlendi. Ayrıca cihazın teknik özellikleri ve tanıtım tarihi de açıklandı. Google Pixel 8a, 6.1 inç FHD+ OLED ekran, Tensor G3 işlemci, 128/256 GB depolama, 64 MP ana kamera ve 4,500 mAh pil gibi özelliklere sahip olacak. Cihazın fiyatı ise 500-550 dolar arasında olacak.

  • Burdur'daki Kibyra Antik Kenti'nde 2000 yıllık Medusa mozaiği ziyarete açıldı
    15:09 Burdur'daki Kibyra Antik Kenti'nde 2000 yıllık Medusa mozaiği ziyarete açıldı

    Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti'nde yer alan ve kış aylarında koruma amaçlı olarak kapatılan 2000 yıllık Medusa mozaiği tekrar ziyaretçilere açıldı. Dünyanın nadir antik eserleri arasında yer alan mozaiğin, 5 farklı katmanla kapatılarak hava şartlarından korunduğu belirtildi. Antik dönemde konser alanı, meclis, mahkeme ve tiyatro görevi yapan odeonun ortasındaki mozaik, 2024 yaz sezonunda da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Medusa mozaiği, kasım sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

  • Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor
    15:08 Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor

    Çin'in önde gelen sanayi şirketleri, karlarındaki daimi artış sayesinde iş olanakları konusunda iyimserliğini koruyor. İmalat sektöründeki özel yatırımların bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11,9 arttığı belirtilirken, şirketlerin yüzde 76'sının sanayi üretimlerinin bu yılın ikinci çeyreğinde büyümesini ya da sabit kalmasını beklediği ifade edildi. Büyük sanayi işletmelerinin sayısının da arttığı ve karlarının yükseldiği açıklandı.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: 'Kudüs, Gazze'de ecdadın ayak izlerini takip ediyoruz'
    15:08 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: 'Kudüs, Gazze'de ecdadın ayak izlerini takip ediyoruz'

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, Kudüs ve Gazze'deki olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye'nin Filistin davasına olan bağlılığını vurgulayarak, siyonizmin etkileri ve akademideki baskılar hakkında konuştu.

  • Gümüşhane'de Bayram Tatili Öncesi ve Sonrasında Yapılan Kontrollerde Uyuşturucu ve Kaçak Göçmenler Yakalandı
    15:08 Gümüşhane'de Bayram Tatili Öncesi ve Sonrasında Yapılan Kontrollerde Uyuşturucu ve Kaçak Göçmenler Yakalandı

    Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Ramazan Bayramı tatili öncesi ve sonrasında yaptıkları kontrollerde çeşitli suçlardan arama kaydı olan 7 şahıs ile yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapmış olan 3 Afganistan uyruklu yabancı şahıs ile uyuşturucu madde ele geçirdi. Ayrıca, trafik jandarma timleri de kazaların önlenmesi amacıyla çeşitli denetimler gerçekleştirdi ve 4 trafik kazasında 10 vatandaşın yaralandığı bildirildi.

  • Denizli'de Sürücüsünün Çalıştırdığı Araç Alevlere Teslim Oldu
    15:07 Denizli'de Sürücüsünün Çalıştırdığı Araç Alevlere Teslim Oldu

    Denizli'nin Çameli ilçesinde bir sürücünün otomobili çalıştırdıktan sonra aniden alevler yükseldi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Araç kullanılamaz hale geldi ve yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı
    15:04 Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Ahmet Z. yönetimindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ve araçta bulunan 4'ü çocuk 8 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Araçtakilerin Dicle ilçesine düğüne gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gisdol, ayrıca takımın geldiği durumun iyi olduğunu ve sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini vurguladı.


Advertisement