Brezilya'da toprak kayması - Son Dakika
Güncel

Brezilya'da toprak kayması

Brezilya'da toprak kayması Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde toprak kayması nedeniyle 2 bina yıkılırken, yetkililer can kaybı olmadığını açıkladı.

14.01.2022 00:08  Güncelleme: 00:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya'da toprak kayması

RIO DE JANEIRO - Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde toprak kayması nedeniyle 2 bina yıkılırken, yetkililer can kaybı olmadığını açıkladı.

Son günlerde şiddetli yağışlar nedeniyle birçok felaketin yaşandığı Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde toprak kayması meydana geldi. Minas Gerais eyaletinin Ouro Preto şehrindeki bir tepede meydana gelen heyelanda 2 tarihi konak toprak altında kaldı. Minas Gerais eyalet itfaiyesi tarafından yapılan açıklamada, yaşanan toprak kaymasında yıkılan binadakilerin önlem amacıyla önceden tahliye edilmiş olduğu bu nedenle can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Minas Gerais eyaletindeki şiddetli yağışlar sebebiyle en son sabah saatlerinde Nova Lima kentindeki bir maden setinin çökmesi sonucu Lisa Barajı'nda taşma meydana gelmişti. Yerel itfaiye görevlisi Pedro Aihara, taşan baraj nedeniyle can kaybı yaşanmadığını belirtmiş, çevre bölgelerde sel riskinin bulunmadığını açıklamıştı.

Ülkenin Güneydoğusundaki Minas Gerais eyaletinde, geçtiğimiz sene ekim ayından bu yana şiddetli yağışlar nedeniyle 138 yerleşim yerinde olağanüstü hal ilan edilmiş ve 19 kişi de hayatını kaybetmişti.

Brezilya\'da toprak kayması
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Brezilya'da toprak kayması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de açıldı. Sergi, gece temalı resimlerden oluşuyor ve 11 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement