Brezilya'da Yaşlı Bakım Evine Tadilat ve Donanım Desteği - Son Dakika
Güncel

Brezilya'da Yaşlı Bakım Evine Tadilat ve Donanım Desteği

Brezilya\'da Yaşlı Bakım Evine Tadilat ve Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Brezilya’da yaşlı bakım evine donanım desteğinde bulundu.

15.02.2018 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Brezilya'da yaşlı bakım evine donanım desteğinde bulundu.

TİKA yetkilileri, Brezilya'da Sosyal Gelişim ve Sosyal Politikalar Eyalet Sekreterliğine (SEDEST) bağlı olarak faaliyet yürütmekte olan Instituto Integridade (Entegrasyon Enstitüsü) tarafından yönetilen yaşlı bakım evini ziyaret etti. Brezilya devleti tarafından hibe edilen arazi üzerinde 7 Mart 1980 yılında açılan ve her blokta 18 oda olmak üzere toplam 3 blokta 96 kişilik barındırma kapasitesi ile hizmet veren yaşlı bakım evinde 60 yaş üzerindeki hiçbir geliri olmayan ya da yalnızca emeklilik aylığı bulunan (asgari ücretin yüzde 70'i), yakını ve ailesi bulunmayan, evsiz, hasta ve bakıma muhtaç yaşlılar yaşamları süresince hayatlarını sürdürüyorlar. Bununla birlikte aynı alanda Brezilya Eğitim Sekreterliğince değerlendirilerek onaylanması zorunlu müracaatlar ile asgari ücretle geçinen ya da herhangi bir geliri bulunmayan ailelerin 4 ay ile 4 yaş aralığındaki çocukları için ücretsiz kreş imkanı sunuluyor. Merkezin kadrolu ve gönüllü olmak üzere toplam çalışan sayısı 230 olup, bununla birlikte belirli aralıklar ile hizmet sunan gönüllü sağlık görevlileri, hasta bakıcılar, doktorlar ve fizik tedavi uzmanları bulunuyor.

TİKA tarafından söz konusu yaşlı bakım evine tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu. Yaşlı bakım evinin A-Blok kadınlar bölümü ile B-Blok erkekler bölümünün yatak odaları, oturma salonları, verandaları ve bahçeleri, mutfak, yemekhane, kafeteryası ve fizik tedavi ünitesinin tefrişatı ve tadilatı sağlanarak, genel çevre düzenlemesi yapıldı. TİKA tarafından hayata geçirilen proje, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Türkiye'nin Brezilya Büyükelçisi Ali Kaya Savut, TİKA ve Enstitü yetkilileri katıldı. 90 yaşlı bakım evi sakini ile merkez çalışanlarının da hazır bulunduğu törende yetkililer, söz konusu projenin hayata geçirilmesine destekte bulunan TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Brezilya'da Yaşlı Bakım Evine Tadilat ve Donanım Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement