Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva Portekiz'de protesto edildi - Son Dakika
Güncel

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva Portekiz'de protesto edildi

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva Portekiz\'de protesto edildi

Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva resmi ziyarette bulunduğu Portekiz'de aşırı sağcı Chega partisinin milletvekilleri tarafından protesto edildi. Lula da Silva, Karanfil Devrimi'nin yıl dönümü dolayısıyla Lizbon'daki meclis binasında konuştu ve ayrıca İspanya'da iş dünyası temsilcileri ve Başbakan Pedro Sanchez ile görüşecek.

25.04.2023 15:36  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva, resmi ziyarette bulunduğu Portekiz'deki son gününde aşırı sağcı Chega (Yeter) partisinin milletvekilleri tarafından protesto edildi.

Lula da Silva, Portekiz'in diktatörlükten demokrasiye geçtiği Karanfil Devrimi'nin 49. yıl dönümü dolayısıyla Lizbon'daki meclis binasında yapılan törende konuştu.

Chega'dan 12 milletvekili, Lula da Silva'ya, meclis salonuna girişi sırasında "yolsuzlukla" suçladıkları pankartları kaldırdı.

Karanfil Devrimi'nin yıl dönümü dolayısıyla ceketine karanfil takan Lula da Silva'yı konuşması sırasında da protesto eden aşırı sağcı milletvekilleri, Meclis Başkanı Ernesto Augusto Santos Silva tarafından "Hakaret etmeyi, kurumları aşağılamayı, Portekiz'in adını lekelemeyi artık bırakın." denilerek, uyarıldı.

Lula da Silva ise konuşmasında Brezilya ile Portekiz arasındaki tarihi bağlara ve kendisinden önceki Jair Bolsonaro hükümeti döneminde "ülkesinin bozulan imajını ve prestijini tekrardan yüceltmeye çalışacağına" vurgu yaparak, konuşmasını "Yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi, faşizme hayır" diye bitirdi.

Brezilya Devlet Başkanı, meclisteki konuşmasının ardından Lizbon'dan ayrılarak özel uçağıyla İspanya'nın başkenti Madrid'e doğru hareket etti.

Madrid'de bugün iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek olan Lula da Silva, yarın da İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile görüşecek.

Washington, Moskova ve Pekin'e ziyaretlerinin ardından Avrupa'da ilk önce Portekiz'e, ardından İspanya'ya gelen Lula da Silva, ikili ilişkilerin yanı sıra İspanya'nın 1 Temmuz'da AB dönem başkanlığını devralacak olması nedeniyle AB ile ilişkileri ve Rusya- Ukrayna savaşının sonuçlarını da görüşmelerinde ele alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva Portekiz'de protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement