Brezilya ve Güney Afrika tipi mutasyonlu virüslü hastalar KYK yurtlarında izole edilecek - Son Dakika
Güncel

Brezilya ve Güney Afrika tipi mutasyonlu virüslü hastalar KYK yurtlarında izole edilecek

Brezilya ve Güney Afrika tipi mutasyonlu virüslü hastalar KYK yurtlarında izole edilecek

Afyonkarahisar Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği kentte Brezilya ve Güney Afrika tipi mutasyonlu virüs ile enfekte olduğu tespit edilen veya şüpheli olan kişilerin KYK yurtlarında izole edilecekleri, tedaviye ihtiyacı olan kişiler ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi...

24.03.2021 11:49  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği kentte Brezilya ve Güney Afrika tipi mutasyonlu virüs ile enfekte olduğu tespit edilen veya şüpheli olan kişilerin KYK yurtlarında izole edilecekleri, tedaviye ihtiyacı olan kişiler ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınacakları belirtildi.

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, son dönemde mutasyona uğramış olan SARS-CoV-2 virüsünün, İngiltere dışındaki Danimarka, Brezilya ve Güney Afrika'daki Covid-19 vakalarında da görülmesi üzerine Türkiye'ye bu ülkelerden gelmiş kişilerin PCR testinin ibraz etmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, "Mutasyonlu virüsün ülkemizde yayılıp yayılmadığını test etmek için günlük alınmış PCR numunelerinin belli bir kısmına mutasyonlu virüs kiti çalışması yapılmaktadır. Çalışma sonucunda Brezilya ve Güney Afrika tipi mutasyon şüphesi olan numuneler Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarına gönderilmektedir. Ülkemizde vaka artışının önüne geçmek için mutasyonlu virüs ile enfekte kişilerin ve temaslılarının tespit edilmesi ve izolasyonlarının sağlanması önem arz etmektedir. Bu kapsamda ilimizde, Brezilya ve Güney Afrika tipi mutasyonlu virüs ile enfekte olduğu tespit edilen veya şüpheli olması sebebiyle aynı tip mutasyonlu virüs test sonucu beklenen kişilerin genel durumları kötü ve müdahaleye ihtiyacı var ise Devlet Hastanesinde, genel durumları iyi ise Valiliğimizce belirlenen KYK yurdunda izole edilmelerine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Brezilya ve Güney Afrika tipi mutasyonlu virüslü hastalar KYK yurtlarında izole edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.


Advertisement