Brisa, İlk Yarıda Yüzde 9 Büyüdü - Son Dakika
Güncel

Brisa, İlk Yarıda Yüzde 9 Büyüdü

Brisa, İlk Yarıda Yüzde 9 Büyüdü

Bridgestone, Lassa ve Bandag markalarıyla bilinen Brisa, 2012 yılının ilk yarısında yüzde 9 büyüyerek 659 milyon lira ciro ve 29 milyon lira net kar elde etti.

14.08.2012 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bridgestone, Lassa ve Bandag markalarıyla bilinen Brisa, 2012 yılının ilk yarısında yüzde 9 büyüyerek 659 milyon lira ciro ve 29 milyon lira net kar elde etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Brisa, Ocak-Haziran 2012 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre toplam satışlarında yüzde 9 artış sağlayarak 659 milyon 424 bin liralık satış geliri elde etti. Brisa'nın net karı ise 28 milyon 857 bin lira olarak gerçekleşti.

Açıklamada, Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman'ın şirketin 2012-nin ilk altı aylık finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi.

Lastik endüstrisinde hem küresel ekonomik dalgalanmalar ile hem de sektörel regülasyonlar dolayısıyla oldukça hareketli bir dönem yaşandığını belirten Bayman, tüm bu belirsizliklere rağmen şirket olarak sürdürülebilir büyüme hedefine paralel, başarılı bir performans sergilediklerini söyledi.

Bir yandan iç pazardaki güçlerini artırırken, bir yandan da daralan Avrupa pazarlarına alternatif olarak; Çin, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi yeni pazarlara girdikleri bilgisini veren Bayman, şöyle devam etti:

"Global lastik sektöründeki büyümenin büyük bir kısmı Çin gibi her geçen gün daha da gelişen ülkelerden geliyor. Bu nedenle bizim bu ülkelere ihracat yapmaya başlamamız Türkiye lastik sektörü ve bizim için çok büyük bir adım. İhracattaki bir diğer değerli başarımız da 16 jant ve üzeri segmentteki satışlarımızı Avrupa'da ciddi ölçüde artırmamız oldu. 2011'in ekim ayından beri Avrupa'da süregelen daralmaya rağmen Avrupa pazarında böyle özel bir segmentte Lassa satışlarımızı büyütmemiz başarılı çalışmalarımızın önemli bir göstergesi. Tüm bu gelişmeler de hem satışlarımıza hem de karlılığımıza önemli ölçüde pozitif değer kattı."

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brisa, İlk Yarıda Yüzde 9 Büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement