British Airways, Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçuşlara başladı - Son Dakika
Turizm

British Airways, Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçuşlara başladı

British Airways, Sabiha Gökçen Havalimanı\'na uçuşlara başladı

Dış İşleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, Türkiye'nin dünyada en fazla tercih edilen turist destinasyonları arasında olduğunu belirterek, "İngiliz dostlarımız Türkiye'yi ziyaret eden 3'üncü en büyük grup oldu. Türkiye, güzel sahilleri, tarihi zenginlik, lezzetli mutfağı coğrafi çeşitliliği ile milyonları ağırlamaya devam edecek." dedi.

02.06.2023 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dış İşleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, Türkiye'nin dünyada en fazla tercih edilen turist destinasyonları arasında olduğunu belirterek, "İngiliz dostlarımız Türkiye'yi ziyaret eden 3'üncü en büyük grup oldu. Türkiye, güzel sahilleri, tarihi zenginlik, lezzetli mutfağı coğrafi çeşitliliği ile milyonları ağırlamaya devam edecek." dedi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan, Londra Heathrow Havalimanı'na uçuşlar başladı. British Airways'in Londra Heathrow Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen'e (ISG) ilk uçuşu dün yapılan Heathrow-ISG seferi ile gerçekleşti. Havaalanına inen uçak için düzenlenen karşılama törenine Dış İşleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa & Orta Asya (EECAN) Ticaret Müsteşarı Kenan Poleo, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Berk Albayrak, British Airways Avrupa Kurumsal Satış Departmanı Başkanı Elisabeth Ruff ve davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, Birleşik Krallık'ın Türkiye'nin stratejik partneri ve yakın müttefiki olduğunu vurgulayarak, iki ülkenin ekonomi, ticaret, yatırım, turizm, savunma sanayi ve güvenlik alanlarında köklü ilişkilere sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin, global ve bölgesel konularda Birleşik Krallık ile yakın ilişki içerisinde olduğunu kaydeden Usluer, "İki ülke arasındaki üst düzey ilişkiler devam ediyor. Ticaret hacmimiz 2022'de 18,9 milyar dolardı. Biz daha yükseklere ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye, dünyada en fazla tercih edilen turist destinasyonlar arasında. Türkiye'yi ziyaret eden İngiliz turist sayısı 3,4 milyona ulaştı. İngiliz dostlarımız Türkiye'yi ziyaret eden 3'üncü en büyük grup oldu. Türkiye, güzel sahilleri, tarihi zenginlik, lezzetli mutfağı coğrafi çeşitliliği ile milyonları ağırlamaya devam edecek. Sabiha Gökçen Havalimanı, Avrupa'daki en yoğun havalimanlarından biri. Bu partnerlik için havaalanı yolcularımıza teşekkür ederim. Uçuşların başlaması bir başarı ve davet. Bu birçok inovatif projenin geleceğinin göstergesi." şeklinde konuştu.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Poleo da bugünün kendileri için çok güzel ve gurur verici bir gün olduğunu belirterek, "Geçen yıl 3 milyonun üzerinde İngiliz turist Türkiye'yi ziyaret etti. Bu sayının çok daha fazla olmasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Güçlü ve yeni hava yollarının gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz"

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Berk Albayrak ise bu uçuşun kendileri için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. British Airways'in Londra Heathrow Havalimanı üzerinden birçok destinasyona da bağlantısı olduğunu vurgulayan Albayrak, "Zaten Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları ile networkümüz gayet güçlü. Böyle yeni, güçlü, bölgesel, küresel hava yollarının havalimanımıza gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu seneki yolcu tahminlerimiz de her geçen gün revize ediyoruz. Çünkü bu seneki yolculuk tahminlerimiz salgından sonra geçen sene bir aşamaya gelmişti. Bu sene yine çok hızlı artacağını ve 2019'un rakamlarına yaklaşacağımızı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

British Airways'in haftada 4 uçuş gerçekleştireceğini belirten Albayrak, "Bizim de bildiğimiz kadarıyla artırarak günlük uçmayı planlıyorlar. Genelde haftada 3-4 ile başlanıyor, günlük uçuşlara hatta günlük 2-3 uçuşlara kadar çıkıyor. Ben yaz sezonuyla birlikte uçuş sayılarının hızlanarak artacağını düşünüyorum." diye konuştu.

British Airways Avrupa Kurumsal Satış Departmanı Başkanı Elisabeth Ruff da, "Yatırımlarımızı ürün, hizmet ve teknoloji alanlarında ilerlettiğimiz bu süreçte, dünyanın iki önemli şehri olan İstanbul ve Londra arasındaki bağlantıyı güçlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Töreninde verilen bilgiye göre, pazartesi, salı, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 4 sefer olarak gerçekleştirilecek uçuşlarda Airbus A320 ve A321 uçakları kullanılacak. Ayrıca, dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'in onuruna, British Airways ilk uçuş için kaptan pilot Jessica Telford ve yardımcı pilot Kerry Bennett olmak üzere, tamamı kadınlardan oluşan bir kabin ekibi görevlendirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Turizm British Airways, Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçuşlara başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i Ziyaret Etti
    18:23 Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i Ziyaret Etti

    Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki turizm heyeti, Vali Alper Tanrısever'i ziyaret etti. Tanrısever, Turizm Haftası dolayısıyla heyeti kabul etti ve görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra Rektör Zeybek ile bir araya gelen heyet, turizm konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:58 Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Müzesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte turizmin dünya barışına hizmet ettiğini vurguladı. Tarsus'un tarihi ve turistik potansiyelinin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte halk oyunu gösterisi ve eski Tarsus fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı.

  • Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:35 Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Başiskele ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiir okudu, folklor ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Aşçılık Bölümü öğrencileri ise yöresel lezzetleri ikram etti. Başiskele Anaokulu öğrencileri de kıyafetleriyle gösteri sundu. Etkinliğe Vali Yardımcısı ve vatandaşlar katıldı.

  • Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı
    17:33 Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı

    Yalova'da gerçekleştirilen Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yürüyüş, tören ve konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Yalova'nın turizm potansiyeli ve eksiklikleri üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

  • Kayseri'de Turizm Haftası Kutlamaları
    17:28 Kayseri'de Turizm Haftası Kutlamaları

    Kayseri'de 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla İncesu ve Yeşilhisar ilçelerine gezi düzenlendi. Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizmcilerle birlikte şarkılar söyledi.

  • Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, 'Geleceğe Miras Projesi' ile Yeniden Ayağa Kalkacak
    17:25 Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, 'Geleceğe Miras Projesi' ile Yeniden Ayağa Kalkacak

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Geleceğe Miras Projesi' kapsamında kazı ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden canlanacak. Bakanlık tarafından 60 milyon 480 bin TL ödenek ayrılan antik kentte yapılacak çalışmalar, Sütunlu Cadde, Persistili Avlu ve Ortaçağ Kalesi gibi alanları kapsayacak. Bu projelerle birlikte Gazipaşa'nın turizm potansiyeli artacak.

  • İngiliz turist Marmaris'te kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
    17:21 İngiliz turist Marmaris'te kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

    Muğla'nın Marmaris ilçesine tatile gelen İngiliz turist Denis Crawley, koyları gezmek için katıldığı tekne turunda denize atladıktan sonra kalp krizi geçirdi. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Crawley, hastaneye kaldırılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kayseri Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Turizm Haftası etkinliklerinde gençlerle buluştu
    17:14 Kayseri Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Turizm Haftası etkinliklerinde gençlerle buluştu

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Erdemli Vadisi'nde gençlerle bir araya geldi. Vali Çiçek, turizmde yapılan yatırımlardan bahsederken, Başkan Büyükkılıç ise kadınlarla pişirdiği gözlemeleri vatandaşlara ikram etti.

  • Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor
    17:09 Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor

    Hollanda'nın Lisse kentinde her yıl düzenlenen Tulipmania (Lale Çılgınlığı) etkinliği, lalelerin rengarenk ışıltısını ve baharın keyfini çıkarmak isteyen turistleri kendine çekiyor.

  • Kars'ta düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi
    16:48 Kars'ta düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi

    Kars'ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, doğru cevaplayan katılımcılara kitap hediye etti. Yarışmanın amacı Kars'ın tarihi, kültürel, doğal ve diğer zenginliklerine dikkat çekmekti.

  • İncesu ilçesinde Turizm Haftası kapsamında gezi düzenlendi
    16:39 İncesu ilçesinde Turizm Haftası kapsamında gezi düzenlendi

    İncesu ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm sektörü temsilcileri, öğrenciler ve medya mensuplarıyla birlikte gezi düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun liderliğinde gerçekleşen gezi, İncesu ilçesinin tanıtımına katkı sağladı. İncesu Kaymakamı Mustafa Çolak ve Belediye Başkanı Mustafa İlmek tarafından Merzifonlu Karamustafapaşa Külliyesi gezdirilip, tanıtıldı. Programa katılanlar ayrıca Erdemli Vadisi'ni de gezdi.

  • Didim'de Genç Şefler Yemek Yarışması Düzenlendi
    16:15 Didim'de Genç Şefler Yemek Yarışması Düzenlendi

    Aydın'ın Didim ilçesinde, Turizm Haftası kapsamında Zeynep - Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bir otelde düzenlenen Genç Şefler Yemek Yarışması'na 5 ortaokuldan 6 takım katıldı. Yarışmada öğrencilerin hünerlerini sergilediği etkinliğe veliler ve öğretmenler de katıldı. Yarışma sonuçları yarın açıklanacak.


Advertisement