Brooklyn Park Modern Şehir Anlayışı - Son Dakika
Emlak

Brooklyn Park Modern Şehir Anlayışı

Brooklyn Park Modern Şehir Anlayışı

Yeni Fikirtepe’nin modern bir anlayışla şehir planı yapıldı.

15.05.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağdat caddesi ve çevresinde emlak fiyatlarının aşırı artması ve Anadolu yakasında merkezi konumda benzeri alternatif olmamasından dolayı başlatılan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Yeni Fikirtepe'nin şehir planı uluslararası bir mimari firmaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırıldı.

Modern şehircilik planları New York gibi örneklerde şehirlerin belirli bir ölçeğe geldikten sonra sağlıklı büyümesini sağlamak için veya Dubai'de olduğu gibi ekonomik büyüme için yapılmaktadır.Yeni Fikirtepe şehir planı ise Bağdat caddesi ve çevresinde emlak fiyatlarının aşırı artması ve binaların günümüzün ihtiyaçlarına cevap verememesinden dolayı tasarlandı.

Yeni Fikirtepe'de avlulu şekilde inşa edilecek olan binaların içine girildikten tüm ihtiyaçların giderilmesi mümkün olacak. Buna ek olarak yıllardan beri bu bölgeye yapılan ulaşım altyapı yatırımlarının daha verimli şekilde kullanılmaktadır.

İLK ÇAĞLARDAN BERİ MERKEZ

Khalkedon (Kadıköy) M.Ö. 675 yılında Fenikeliler tarafından bugünkü Fikirtepe ve Moda'nın olduğu bölgede kurulmuştur.Bölgenin stratejik konumundan dolayı buraya yerleşen Fenikeliler Roma imparatoru Constantin'in gelişine kadar önemli bir ticaret kolonisi olarak tarihte yer aldılar. Osmanlı döneminde ise dönemim fikir alimlerinin yaşadığı bölge olduğu için Fikirtepe adını aldı.

MODERN ŞEHİR PLANI

Yeni Fikirtepe'nin şehir planı yapılırken sadece duvarlar ile çevrili bir lüks semti olmak yerine çevresi ile bütünleşerek yaşayan bir şehir olacak şekilde planlamıştır. Hemen 5 dakika mesafede, Sahil yolu, Kadıköy çarşısı, Bağdat caddesi, Kalamış Marina ve Fenerbahçe Parkı gibi şehrin en önemli cazibe merkezleri çevresinde yer almaktadır.

En büyük avantajı ise ulaşım ağlarına yakınlığından dolayı özellikle iş saatlerinde bu cazibe merkezlerindeki trafik sıkışıklıklarından arınmış olmasıdır.

MÜKEMMEL ULAŞIM BAĞLANTILARI

Yeni Fikirtepe E5 VE TEM otobanlarının hemen yanında, iki adet Metro İstasyonu, Metrobüs ve Marmaray bağlantısı ve 2016 yılında açılacak olan Avrasya Oto Tünelinin hemen girişinde bulunmaktadır.Istanbul şehrinin iki ucu ve tarihi yarımada arasında en kolay ulaşım bağlantısı olan bir konuma sahiptir.

Yeni Fikirtepe Anadolu yakasında hem alışveriş caddesi ve hem de iki ucunda AVM'ler olan tek bölgesi olma özelliğini taşımaktadır.Yeni FikirtepePark Bulvarı, Bağdat caddesine alternatif bir yürüme yolu oluşturuken, Anadolu yakasının en iyi AVM'leri çevresinde yer almaktadır.

Anadolu yakasının en yeni yerleşim bölgesi olan Yeni Fikirtepe'de farklı modern mimari tasarımlar görücüye çıkmaktadır.Marka projeleri ile Fikirtepe uzun yıllar şehrin merkezinde önemli bir konumu olacağı tartışılmazdır.

140 BİN NÜFUSLU YENİ BİR KENT

Yeni Fikirtepe toplam 1.3 milyon metre kare arazi üzerine kuruluyor. Bina yükseklikleri 80 metre ile sınırlanmış durumda. Binaların oturum alanı ise sadece yüzde 15'e geliyor.Yeni Fikirtepe'nin yüzde 25'i yeşil alanlara ayrılmış. Yeni Fikirtepe 4 milyon metrekare inşaat kapasitesi ile, 140.000 kişinin yaşayacağı, 60.000 kişinin çalışacağı yeşili bol, geniş bulvarları ve yolları ile modern bir kente dönüşecek.

Yeni Fikirtepe'de, Brooklyn Parkise mimarisi ve donatılarıyla bölgenin merkezini oluşturacak.

Projeye gelen yoğun ilgi olduğunu söyleyen Selimoglu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu; yıllardır Anadolu Yakası'nda merkezi lokasyona sahip projelere ciddi bir talep olduğunu, fakat hep şehrin çevresinde projeler yapılabildiğini, ilk defa bu kadar merkezi bir konumda bir projenin yüksek olmayan fiyatlarla satışa sunulduğunu söyledi. Çok ciddi bir talep gördüklerini ekleyen Selimoğlu, kısa bir süre içerisinde lansman sonrası fiyatların artacağını belirtti. Satış fiyatlarının 379.000 TL'den başladığını söyleyen Hızır Selimoğlu, caddenin yeni generasyonu için Yeni Fikirtepe'yi adres gösterdi.

Pana Yapı'nınYönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Brooklyn Park projesi üzerinde 2 yıldan fazla çalıştıklarını, mimarisi ve sunacağı yaşam şekli ile uluslararası başarılara da imza atacağına emin olduklarını dile getirdi. Tarihi yarımadaya yeni inşa edilen ulaşım altyapısı ile en yakın projelerden birisi olduğunu belirten Kürşat Ufuk; dünyanın farklı yerlerinden de talepler aldıklarını belirtti.

Projemizde sadece bina yok, yaşam var diyen Kürşat Ufuk, deniz havası, deniz kokusu almak istiyorsanız, Bağdat caddesinin tepe noktasında yer alan Brooklyn Park projesine tüm İstanbul'luları davet etti.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak Brooklyn Park Modern Şehir Anlayışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek
    11:18 Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek

    Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi'ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya'ya kazandıracaklarını aktardı.

  • Tarihi Tuzhisar Kilisesi sahibinden satılık olarak 16 Milyon TL'ye satışa çıkarıldı
    10:49 Tarihi Tuzhisar Kilisesi sahibinden satılık olarak 16 Milyon TL'ye satışa çıkarıldı

    Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Kilise, 1. derecede sit alanı ve koruma altında olup, tapusu bulunmaktadır. Kilisenin içerisinde ve dış yüzeyinde haç işaretinin işlendiği taşlar bulunmaktadır. Kilisenin satış süreci başlamış olup, yeni sahibine hayırlı olsun denilmiştir.

  • Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'
    15:07 Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Terakki Mahallesi'nde TOKİ tarafından başlatılan müze ve sosyal tesis inşaatlarının Zonguldak'a yakışacağını belirten Bakan Özhaseki, projenin Zonguldak'ın uğrak yeri olacağını söyledi. Ayrıca, esnafın işlerini sürdürebilmeleri için modern iş yerleri yapılacağını ve kısa sürede projenin tamamlanacağını ifade etti.

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı
    13:26 Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı. Protokolle, işçilerin uygun bedel ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlatılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 300 bin işçinin konut sorunu çözülecek.

  • Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor
    13:02 Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor

    Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmaların yarısı tamamlandı. Yapımı tamamlanan daireleri ve örnek daireyi hak sahipleri Başkan Yıldırım ile yerinde inceledi.

  • Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor
    12:57 Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOKİ konutlarının temelinin yarın atılacağını duyurdu. 293 daire ve 10 iş yerinin yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı
    12:55 Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı

    Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Mahallesi'nde başlatılan ve tamamlandığında 2 bin 500 kişinin yeni yaşam alanı olacak Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı. Proje alanındaki örnek daireleri gezdiren Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, projenin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Hak sahipleri ise örnek daireleri beğendiklerini ve bir an önce teslim almayı beklediklerini ifade etti.


Advertisement