Brüksel'de Yerel Basın Buluşması - Son Dakika
Güncel

Brüksel'de Yerel Basın Buluşması

Brüksel\'de Yerel Basın Buluşması

"Belçika ve Türkiye’de Karşılaştırmalı Yerel Medya" panelinde, kamu ve ticari kuruluşlarla ilişkilerin medya özgürlüğüne etkileri ve yerel medyanın iletişim çağında yaşamını nasıl sürdürebileceği konuları masaya yatırıldı.

10.05.2014 01:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve Ulusal Ajans'ın ortak programıyla Belçika'da bulunan Türkiye'den yerel medya mensupları, Belçika'daki Türkçe medya temsilcileriyle panelde sorunlarını konuştu.

Başkent Brüksel'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, Yeni Vatan gazetesinin organizasyonuyla düzenlenen "Belçika ve Türkiye'de Karşılaştırmalı Yerel Medya" paneli, Anadolu Ajansı Avrupa Genel Haber Editörü Yusuf Kaya'nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Türkiye'den Kocatepe gazetesi temsilcisi Burcu Aydın, Öz Diyarbakır gazetesi temsilcisi Mehmet Çakan ile Belçika Türkçe basını adına Binfikir gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serpil Aygün, Kanal Avrupa yapımcısı Hüseyin Dönmez ve Gold FM yapımcısı Esen Kalın'ın katıldığı panelde, sosyal medyanın yerel basına etkileri, kamu ve ticari kuruluşlarla ilişkiler ve bu ilişkilerin basın özgürlüğünü tehdit edip etmediği, yerel medya kuruluşları arasındaki çekişmeler ve iletişim çağında yerel medyanın yaşamını sürdürebilmesi için ne gibi atılımlar içerisinde olması gerektiği konuları tartışıldı.

Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy'un da izleyici olarak katıldığı panel, Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz'in konuşmasıyla son buldu. Programın sonunda panelistlere plaket verildi.

Basın Yayın Genel Müdürlüğü ile Ulusal Ajans'ın organize ettiği Belçika programına Mehmet Çakan (Öz Diyarbakır gazetesi), Abdülkadir Baran Çimen (Diyarbakır Olay gazetesi), Ahmet Birliktir (Hisar gazetesi), Burcu Aydın (Kocatepe gazetesi), Günay Doğar (Denge gazetesi), Onur Bayram (Doğan Haber Ajansı), Batuhan Yumrukaya (Kanal ETV Manisa), Hüseyin Suat Salgın (Yeni Asır gazetesi), Birol Sancak (Taka gazetesi) ve Sema Tüfekçioğlu (İdeal Basın Yayıncılık) katıldı.

Yaklaşık iki haftalık gezi ve temasların ardından heyetin pazar günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brüksel'de Yerel Basın Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement