Brüksel'deki Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Brüksel'deki Terör Saldırılarına Tepkiler

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu Başkanı Gianni Pittella, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarından dolayı şokta olduklarını söyledi.

23.03.2016 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu Başkanı Gianni Pittella, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarından dolayı şokta olduklarını söyledi.

Kıbrıs'ta temaslarda bulunan Gianni Pittella, KKTC'nin ikinci Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat'ı makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Pittella, "Brüksel'de dün gerçekleştirilen terörist saldırılardan dolayı şoktayız. AB'ye üye ülkelerin ve tüm Avrupa ülkelerinin dini birimlerinin daha etkin işbirliğiyle oluşturulacak kapsamlı bir stratejiyle tepki vermek istiyoruz." dedi.

"Biz Avrupalılar sizin düşmanınız değil dostununuz, propagandalara inanmayın" şeklinde açık bir mesaj göndermek istediklerini dile getiren Pittella, dinler arasında entegrasyon, barış, dayanışma istediklerini, savaş istemediklerini vurguladı.

Kıbrıs'taki devam eden barış ve birleşme sürecine yardımcı olmak için adada bulunduğunu dile getiren Pittella, Kıbrıs sorunun AB değerlerine ve BM kararlarına uygun bir çözüme kavuşturulmasına destek verdiklerini söyledi.

Mehmet Ali Talat da konuşmasında Brüksel'deki terör saldırılarından duydukları üzüntüyü dile getirerek, bu saldırıların son bulmasını istedi.

Terörün nedenlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Talat, terörizmin İslam'dan yayıldığına yönelik algının doğru olmadığını belirterek, "Bildiğiniz gibi bu terörist saldırılar bir İslam ülkesi olan Türkiye'de de yaşandı. Türkiye'deki ve Brüksel'deki saldırılara aynı kaynaklar önayak oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Talat, terörle mücadelede ülkeler arasında işbirliği ve istihbarat paylaşımının önemini vurguladı.

Gianni Pittella, görüşmenin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brüksel'deki Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement