Brüksel: Saldırganın Kimliği Belli Oldu - Son Dakika
Dünya

Brüksel: Saldırganın Kimliği Belli Oldu

Brüksel: Saldırganın Kimliği Belli Oldu

Belçika'nın başkenti Brüksel'de merkez tren garında meydana gelen saldırıyı gerçekleştiren intihar eylemcisinin kimliği belli oldu.

21.06.2017 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika'nın başkenti Brüksel'de merkez tren garında meydana gelen saldırıyı gerçekleştiren intihar eylemcisinin kimliği belli oldu. Fakat güvenlik güçleri soruşturmayı etkilememesi adına bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmayacağını belirtti.

Salı akşamı yerel saatle 20: 30'da meydana gelen saldırıda, eylemci elindeki çantayı patlattıktan sonra asker tarafından vuruldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı:

Olayın terör saldırısı olduğunu duyuran Brüksel Savcılık Sözcüsü Eric Van Der Sypt "Olandan daha fazla hasar yaratmak istendiği açıkça ortada. Önce çantadakini patlatmaya çalıştı ve ateş aldı. Küçük bir patlama yaşandı, oradan uzaklaştı ve çanta ikinci kez patlatıldı. Bu kez daha büyük bir patlama yaşandı fakat hasar daha kötü olabilirdi." şeklinde konuştu.

Eric Van der Sypt, #anti-terror spokesman for #Kurdistan24: The incident at #BrusselsCentralStation is being considered as a terrorist act pic.twitter.com/Vng7wcXIb3— Pishtiwan Jaf (@JafStefanos) 21 juin 2017

Gar ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, tren seferleri durduruldu ve Grand Place gibi önemli turistik noktalar boşaltıldı.

Olayın ardından durum değerlendirmesi için ulusal güvenlik kabinesini olağanüstü toplantıya çağıran Belçika Başbakanı Charles Michel güvenlik güçlerinin olaya müdahalesini "cesurca" olarak niteledi. Michel ayrıca, "Bu sabah çok hızlı bir şekilde saat 8: 15'ten itibaren toplu taşıma araçlarını yeniden trafiğe açabildik. Özgürlük ve temel değerlerimizi korumak adına kararlı bir şekilde her türlü tehdide karşı sakin ve açık bir şekilde karşılık verebileceğimizi gösterdik." dedi.

Merci à nos soldats, aux services de sécurité et au personnel SNCB pour leur professionnalisme et leur courage. Demain 9h CNS— Charles Michel (CharlesMichel) 20 juin 2017

Belçika 22 Mart 2016'da eş zamanlı bir terör eylemiyle sarsılmış Brüksel Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunda bulunan 32 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi yaralanmıştı.

pic.twitter.com/XaMgT40pCW— Charles Michel (@CharlesMichel) 21 juin 2017

Auteur:

Tags: Gepost: 21 juni 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Brüksel: Saldırganın Kimliği Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement