Brunson'un Avukatı Aym'ye Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Brunson'un Avukatı Aym'ye Başvurdu

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu rahip Andrew Brunson'un avukatı, ev hapsinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK...

03.10.2018 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu rahip Andrew Brunson'un avukatı, ev hapsinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu rahip Andrew Craig Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, ev hapsinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesine gönderilmek üzere İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi ön bürosuna ivedilikle inceleme istemiyle 10 sayfalık dilekçe sunan avukat Halavurt, müvekkilinin hukuka aykırı bir şekilde özgürlüğünden mahrum bırakıldığını kaydetti. Müvekkili Andrew Craig Brunson'un İzmir ilinde ikamet eden bir din görevlisi olduğunu belirten avukat Halavurt, müvekkilinin yabancı olarak sürekli oturum verilmesi başvuruda bulunmasının ardından gözaltına alındığı ve uzun süre gözaltında tutulduktan sonra tutuklandığını hatırlattı. Halavurt dava sürecine de yer verdiği dilekçesinde "Müvekkil sanığın cezaevinde veya ev hapsinde tutulmasını gerektirecek herhangi bir delil dosyada mevcut değildir. Gerek tutukluluğun gerekse ev hapsi kararının uygulanabilmesi için öncelikle yasanın aradığı kuvvetli suç şüphesinin bulunması gerekir. Tüm dosya kapsamında müvekkil sanığın kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunu iddia etmek mümkün değildir" ifadelerine yer verdi.

"ÖZGÜRLÜĞÜNÜN KISITLANMASI HUKUKA AYKIRI"

Müvekkilinin gizli tanık ifadesi ile tutuklandığını kaydeden avukat Cem Halavurt dilekçesinde, "Özgürlüğünün kısıtlanması tamamen hukuka aykırı olup kısıtlanma süresi, Anayasa ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesine aykırı olarak makul süreyi aşmıştır. Müvekkil sanık hakkında düzenlenen iddianamede müvekkil sanığın örgüte üye olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek ve devletin gizli kalması gereken belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme suçlaması yöneltilmiştir. Tüm bu suçlamaların dayanağı 'Dua' kod adlı gizli tanığın soyut beyanlarıdır. Gizli tanık müvekkil sanık Andrew C. Brunson'u hiç tanımamaktadır. Bu şahsın soyut beyanları dışında dosyada iddianamedeki suçlamaları doğrulayacak tek bir delil dosyada mevcut değildir. Tutuklamanın devamı ve adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına gerekçe gösterilen ve tek tek sayılan delillerin hiçbirisi müvekkil aleyhine suç işlediğini göstermemektedir" dedi. Müvekkil sanığın iddianamedeki suçları işlediğine dair ne bir Emniyet raporu ne de Milli İstihbarat Teşkilatı raporu olmadığını kaydeden avukat Halavurt, başvurularının öncelikle ele alınmasını ve ev hapsinin kaldırılmasını talep etti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına, 9 Aralık 2016'da suç işlediği iddiasıyla tutuklanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson yaklaşık 2 yıl cezaevinde tutuklu kalmıştı. Burunson'un yargılandığı davada mahkeme heyeti, 25 Temmuz 2018 tarihinde dosya üzerinde yaptığı incelemede, Brunson'ın tutukluluğunu ev hapsine çevirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

(Yusuf Melikoğlu/İHA)

Brunson\'un Avukatı Aym\'ye Başvurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Brunson'un Avukatı Aym'ye Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement