Bruyneel'e 10 Yıl Ceza - Son Dakika
Spor

Bruyneel'e 10 Yıl Ceza

Bruyneel\'e 10 Yıl Ceza

Lance Armstrong’un yedi Fransa Bisiklet Turu zaferi yaşadığı dönemde takım direktörlüğü görevini yürüten Johan Bruyneel’e 10 yıl men cezası verildi.

28.04.2014 01:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Armstrong isim verdi

Amerikan Anti Doping Ajansı (USADA) tarafından "Tarihin en sofistike ve profesyonel doping programı" şeklinde nitelendirilen dosyada cezalar belirlenmeye devam ediyor.

2012'de bisikletten ömür boyu men edilen Lance Armstrong'un yedi Fransa Bisiklet Turu zaferi yaşadığı US Postal Service ve Discovery Channel takımlarında takım direktörlüğü görevini yapan Johan Bruyneel'e 10 yıllık men cezası verildi.

USADA tarafından yapılan açıklamada, elde edilen bulguların, Bruyneel'in uzun yıllara dayanan ve pek çok sporcuyu içeren doping çetesinin tepesinde olduğunu kesin olarak ortaya koyduğu belirtildi. Açıklamada yine konuya dahil oldukları ya da kendilerinin kullanılmasına izin verdikleri belirtilen doktor Pedro Celaya ve antrenör Jose 'Pepe' Marti'ye ise sekizer yıllık ceza verildiği duyuruldu.

Armstrong'un geri dönüş yaptığı 2009 ve 2010 yıllarında da ABD'li pedal ile birlikte çalışan Belçikalı Bruyneel kendisine ait internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kariyerimde yer almamasını istediğim şeyler olduğunu asla inkar etmiyorum. Uzun bir süre boyunca doping, bisiklet dünyasının bir gerçeğiydi. Yine de tüm bir jenerasyon içinde çok küçük bir bölümümüz günah keçisi seçildik. Bütün dönemin günahlarını altı kişiye yükleyen sistemde bir hata olduğu açık."

Bruyneel USADA'in kararını CAS'a taşıyabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Bruyneel'e 10 Yıl Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement