Bsmmmo 23. Yılını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Bsmmmo 23. Yılını Kutladı

Bsmmmo 23. Yılını Kutladı

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) 23.Geleneksel Kuruluş Yıldönümü Çelik Palas Otel'de kutlandı.

17.02.2013 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) 23. Geleneksel Kuruluş Yıldönümü Çelik Palas Otel'de kutlandı. BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, Muhasebecilik genç bir meslek gibi görünse de dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

Bursa Çelik Palas Otel'de gerçekleştirilen geceye çok sayıda üyelerin yanında muhasebecilerin eşleri ve onur konukları katıldı. 23 yılını kutladıkları muhasebeciliğin genç bir meslek gibi görünmesine rağmen dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu belirten Topcu, hatta yazının icadını muhasebecilere bile bağladıklarını ifade etti. Topcu, "Çünkü Sümerliler çivi yazısını hesap tutmak amacı ile icat etmişler. Bu kadar eski bir mesleğin 23 yılını kutlanıyor olması bir çelişkidir. Ama bunun sebebi uzun yıllar meslek yasamızın meclisten geçmemesidir. Bir kaç kere meclis koridorlarında meslek yasamız tasarı halindeyken kaybolmuş ve 1989 yılında yürürlüğü girmiştir. Mesleğimizde hızlı bir gelişme seyri izleniyor. Ama bu yasanın geç çıkışı mesleğin gelişimini de ülkenin gelişimini de etkilemiştir. Biz bu gecikmeyi telafi etmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Geceye onur konuğu olarak katılan TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, geçici maddeler çerçevesinde Türkiye'de eğitim programlarının kabulünün değerlendirilmesini istediklerini belirtti. Sanlı, "Kamu denetim kurumuna, bunun bir eksiği var ise uyum sağlamayan bir kısmı var ise bun gözden geçirebileceğimizi belirttik. Genel uygulamalar çerçevesinde özellikle dünya da olduğu gibi sicil, tescil, eğitim, staj, sınav ve özellikle disiplin kurullarında bir çok yetkiler meslek grupları ile paylaşılır ve yetkiler devredilir. Bizler bu yetkilerin devrinden ziyade kamu denetim kurumu ile bu işleri ortak bir şekilde iş birliği ile yapılması konusunda ısrarımızı ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Türk Sanat Müziği Sanatçısı Nalan Altınörs, muhasebecilere unutulmaz bir gece yaşattı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bsmmmo 23. Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement