Btk ( Bakü Tiflis Kars ) Hattı Hakkında Herşey - Son Dakika
Komik - İlginç

Btk ( Bakü Tiflis Kars ) Hattı Hakkında Herşey

Btk ( Bakü Tiflis Kars ) Hattı Hakkında Herşey

Global ulaşım ve seyahat sistemleriyle TCDD Taşımacılık, Orta Asya ülkelerinde yolcu ve yük taşımacılığı hizmetleri sunuyor.

24.01.2019 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Global ulaşım ve seyahat sistemleriyle TCDD Taşımacılık, Orta Asya ülkelerinde yolcu ve yük taşımacılığı hizmetleri sunuyor. Yapılan demiryolu anlaşmaları ile Dünya standartlarına ve Dünya'nın pek çok noktasına erişen- ulaşan teknolojiler ile güvenilir ulaşım konforu sağlıyor.

BTK, Bakü Tiflis Kars hattı treni, anahat treni olarak faaliyet gösteriyor. Yolcu taşımacılığı alanında farklı vagon sistemleriyle iş ve seyahat etkinliklerinin güvenle tamamlanmasını sağlıyor. Güvenilir ulaşım, keyifli seyahat ve yüksek teknolojiler ile tasarım edilen lüks konfor seçenekleri, Orta Asya ülkelerine ulaşımın en çok tercih edilen yöntemlerinden biridir.

Demir İpek Yolu olarak nitelendirilen BTK hattı, tek tip kompartıman seçenekleriyle sunulur. Uzun mesafeli seyahat kategorisinde olan BTK tren yolculuğu için kuşetli vagonlarla hizmet veriliyor. Hijyenik şekilde hazırlanan nevresim takımları, kişiye özel havlular ve gerekli ekipmanlar ile seçkin hizmet anlayışı sunulur.

Bakü Tiflis Kars Treni Özellikleri

Yolcu treni olarak her gün seyahat sağlanan BTK hattı, özel kompartımanlar ile dizayn edilen vagon seçenekleri sunar. Her kompartıman tek kişilik, iki kişilik veya 4 kişilik kuşetli vagonlar olarak dizayn edilmiştir.

Taleplere göre özel vagonlar kiralanabilir BTK hattında, Gürcistan, Hazar Denizi ve Azerbaycan üzerinden Orta Asya'ya ulaşım sağlanır. 4 kişilik kuşetli vagonlar, örtülü değildir. Yatak diziliminde hazırlanan kuşetler, açık olarak dizayn edilmiştir. Kişi sayısına göre; yüz havlusu, nevresin takımı, pike ve tek kullanımlık terlikler, paketli şekilde yolculara verilmektedir.

Hijyen koşullarıyla hazırlanan kişiye özel paketler ile konforlu seyahatin başlangıcı yapılır. Oda içerisinde ideal kullanım alanı ve yatakların alt kısımlarında bagaj alanları bulunur. Her yolcunun rahat ve keyifli şekilde seyahat etmesi için tüm olanaklar sağlanır.

Vagonlar arasında koltuklu salonlar ve yemekli vagonlar bulunur. Her koltuk ergonomik şekilde tasarlanmış olup, rahat hareket edebilme alanı ve ideal ayak boşluğu bırakılarak tasarlanmıştır. Ayarlanabilir koltuk sistemlerinde elektrik prizi ve servis masası, fonksiyonel olarak kullanılabilir. Seyahat boyunca içecek ve araç içi ikramlıklar servis edilir.

BTK Hattı Güzergah Bilgileri

Demir İpek Yolu'nun en rahat hattı olan BTK trenleri, ortalama 14 saat 30 dakikada yolculuklarını tamamlar. Bakü Tiflis Kars treni önce Gürcistan, sonrasında Azerbaycan ve Hazar Denizi üzerinden geçer. Tiflis ve Azerbaycan arasındaki seyahat her gün düzenlenen seferler ile günde 1 kez yapılır.

Btk ( Bakü Tiflis Kars ) Hattı Hakkında Herşey

Türkiye'den geçen BTK treni 4 istasyon ve 3 köprüden geçer. BTK hattı toplamda 838 km uzunluğundadır. Bu mesafenin 76 kilometresi Türkiye'den, 259 kilometresi ise Gürcistan topraklarından geçer. Azerbaycan istasyonlarıyla en çok geçilen demir ağın uzunluğu ise 503 km'dir.

Günlük sefer ile Bakü Tiflis Kars Hattı, Tiflis'ten hareket eder. Her gün hareket saati 17: 55 olan BTK treni 838 km mesafeyi 14,5 saatte tamamlayarak Bakü'ye varır. Seyahatin Bakü'de tamamlanma saati ise ertesi gün 07: 02'dir.

BTK Hattı Bilet Fiyatları

Opsiyonel sunulan bilet fiyatları, seferin sunulduğu tarihlerde kişi başı bilet fiyatı üzerinden ücretlendirilir. Tek kişi bileti 47,55 TL olan BTK tren biletleri, 4 kişilik kuşetli odalar içindir. Seyahat süresinin yaklaşması ve yoğunluğa bağlı olarak bilet fiyatlarında minimal artışlar olabilmektedir.

Online bilet avantajıyla TCDD Taşımacılık internet sistemi veya mobil sistem avantajı ile erken bilet akımı sağlanabilir. Bilet fiyatlarından avantaj sağlamak için önceden rezervasyon yapılması veya bilet alınması önerilir. TCDD Taşımacılık indirimli bilet avantajları Bakü Tiflis Kars hattı için de sağlanıyor.

Çeşitli gruplara sunulan %20 ile %50 indirimli bilet avantajı, BTK bilet alımlarında değerlendirilebilir. TCDD personelleri ve ailelerine %20 olarak sunulan BTK biletleri ayrıca;

MEB veya özel kurumlarda çalışan öğretmenlere, akademisyenlere ve öğretim üyelerine

TSK personelleri ve NATO askeri uzmanlarına

13- 26 yaş arası gençlere

Basın çalışanlarına (basın kartı olan yerli ve yabancı personellere)

%20 indirimli olarak sunuluyor. Çocuklar için 7 yaşa kadar bilet ücreti alınmamakta ve 7 ila 12 yaş arası çocuklara %50 indirim uygulanmaktadır. %50 indirime dahil olanlar arasında 60 ve 65 yaş arası yolcular da bulunuyor. TCDD Taşımacılık, 65 yaş üzeri seyahat edenlere bilet ücreti uygulamaktadır.

TCDD Taşımacılık indirimli bilet avantajları arasında; gidiş- dönüş biletini aynı anda alanlar için %20 indirim uygulaması da bulunuyor.

Btk ( Bakü Tiflis Kars ) Hattı Hakkında Herşey

BTK Lojistik Taşımacılığı

Canbaz sınır bağlantısı üzerinden yapılan Bakü Tiflis Kars tren hattı ile yük taşımacılığı hizmetleri sunuluyor. TCDD Taşımacılık hizmetleri dahilinde farklı nitelikteki ham madde veya mamül ürünlerin taşınması için lojistik faaliyetler sağlanıyor. Yük taşımacılığı hizmetlerinde; blok tren taşımacılığı, özel vagon taşımacılığı, konteyner vagon taşımacılığı, tank vagon taşımacılığı gibi farklı alternatifler sunuluyor.

Gürcistan üzerinden Azerbaycan'a sonrasında ise Hazar Denizi üzerinden geçerek Orta Asya ülkelerine yapılan lojistik transferler, ekonomik fiyat avantajlarını ve güvenilir ulaştırma kapsamlarını beraberinde sağlıyor.

Bakü Tiflis Kars hattı lojistik ulaşımlarında ortalama varış süresi 14,5 saat olup, blok tren uygulamalarına ve ara duraklara uğramadan yapılan ekspres seyahatlerde, yolculuk süresi daha erken tamamlanmaktadır.

BTK hattı yük taşımacılığı hizmetleri, yurtdışı lojistik hizmetleri kapsamındadır. Transit geçiş sağlanabilen lojistik faaliyetler ile ihracat ve ithalat alanında avantaj sağlanabilir. Kişisel yük taşımacılığı hizmetleri de sunulan TCDD Taşımacılık servislerinde, belirtilen esaslara uygun nitelikteki tüm eşyalar taşınmaktadır.

Sanayi ürünleri, ağır araçlar, madenler, kimyasal maddeler ve hammaddeler, sıvı mamuller, tehlikeli maddeler, akaryakıt ürünleri, askeri araç, teçhizat ve donanımlar, sektörlere göre madde ve ürünler gibi buğdaydan kömüre, baraj betonlarından askeri tanklara dek hemen her şey lojistik hizmetler dahilinde taşınabilmektedir.

Bakü Tiflis Kars hattı yük taşımacılığı hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişi ve kurumların, gönderim belgeleri ile başvurmaları gereklidir. Gönderen ve alıcı arasında yapılan gönderim belgesi ile ambalajlamada eksiksiz olan ürünler kabul edilmektedir.

Navlon ve gümrük hizmetlerinde profesyonel sunumlar, ekonomik fiyat avantajlarıyla global yük taşımacılığı hizmetlerinden, BTK hattında yararlanabilirsiniz.

BTK Lojistik Taşımacılığında Özel Vagon Sistemi

Yurtdışı lojistik hizmetleri dahilinde sunulan opsiyonlar ile özel vagon avantajı sağlanıyor. Kişisel yük taşımacılığı hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişiler, özel vagon kiralayabilirler. Konteyner vagon veya özel vagon çeşitleriyle her nitelikte yük taşımacılığı sistemleri sunuluyor.

Özel vagon hizmetlerinde ayrıca, vagonlarını işletmek isteyenler için de ekstra olanaklar sunuluyor. Frost vagonlar, ağır araç vagonları veya özel nitelikte vagonları bulunan kişiler TCDD Taşımacılık A.Ş birimleriyle iletişim sağlayarak bu hizmetten yararlanabilirler.

BTK Hattı Blok Tren Sistemi

Yurtdışı lojistik faaliyetleri dahilinde sunulan blok tren uygulaması, ürünlerin daha hızlı sürede ulaşmasını sağlar. Until Train sistemiyle, yük vagon kapasitelerinin başlangıç noktasında dolması halinde, duraklamadan ulaşım hizmeti veriliyor.

Hızlı transfer sistemi, güvenilir ulaşım avantajları ve ekonomik lojistik hizmetler ile demiryolu taşımacılığında global servisler sağlanıyor. Askeri alanlardan ticaret alanlarına dek, ağır tonajlı lojistik transferlerden parsiyel taşımacılık faaliyetlerine dek profesyonel hizmetler sunuluyor.

Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Orta Asya ülkelerine transfer edilen yük vagonları, Canbaz sınır bağlantısı üzerinden hızlı ve konforlu ulaşım sağlar. Taşınan maddelerin niteliğine göre refakat sistemi uygulanmakta ve isteyen göndericiler lojistik trende seyahat edebilmektedirler.

Kaynak: Emoji.com.tr

Son Dakika Komik - İlginç Btk ( Bakü Tiflis Kars ) Hattı Hakkında Herşey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Dalga : Yok şakacıktan çalışıyor 1 0 Yanıtla
  • Dalga : Yok şakacıktan çalışıyor 0 0 Yanıtla

Advertisement