Btkariyer Günleri "Dinlenesi Fikirler" Paneli - Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu - Son Dakika
Güncel

Btkariyer Günleri "Dinlenesi Fikirler" Paneli - Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Önümüzdeki dönemde, telekominikasyon sektörünün yeniden doğuşunu ve büyümesini göreceğiz.

10.01.2018 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Önümüzdeki dönemde, telekominikasyon sektörünün yeniden doğuşunu ve büyümesini göreceğiz. Bu süreç içinde beni en çok heyecanlandıran, hayalini kurduğum ve vazgeçmeden çalışacağım şey, Türkiye'nin, bölgenin ve dünyanın en iyi ekibini kurup, telekom sektöründe etki yapacak ve iz bırakacak çalışmalar yapabilmek." dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) organize edilen, BTKariyer Günleri kapsamında ve BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan moderatörlüğünde, "Dinlenesi Fikirler" paneli düzenlendi. "Dinlenesi Hikayeler" temasıyla düzenlenen etkinlikte, telekomünikasyon sektörünün devleri bir araya geldi.

Terzioğlu, Nişantaşı Lisesi'nden 1986 yılında mezun olduğunu belirterek, "muhakkak bir dönem yurt dışında çalışacağım hayaliyle" liseyi bitirdiğini dile getirdi. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesinde eğitim görmeye başladığını anlatan Terzioğlu, "Kariyerime üniversiteyle beraber, Topkapı Otogarı'nda otobüs muavinliği yaparak başladım. İstanbul- Münih, İstanbul- Paris hatlarında su verdim, kurabiye ve kolonya dağıttım, yattım kalktım ama sürekli olarak Avrupa'ya gidip gelme şansım oldu. Bu benim hayattaki ilk kariyer deneyimim." diye konuştu.

Başarının sırrının vazgeçmemekle, hayal kurmakla ve çok çalışmakla alakalı olduğunu dile getiren Terzioğlu, bunları yapabilen ve doğru insanlarla bir araya gelenlerin başarıyı yakaladıklarını vurguladı.

Terzioğlu, İstanbul, Brüksel ve Şikago'da çalışma şansı bulduğunu belirterek, "Şikago'ya 1992 yılında gittiğimde, bilgisayar verdiler büyükçe bir cihazdı. Hayatımda ilk kez email ile tanıştım. Ondan sonra da internetin hakikaten doğuşunu, ilk internet sitelerini yaşaya yaşaya sonunda da kendimi telekom sektöründe buldum." ifadelerini kullandı.

"Telekominikasyon sektörünün yeniden doğuşunu göreceğiz"

Terzioğlu, dünyanın birçok ülkesinde, özellikle internet dönüşümüyle ilgili projelerde görev aldığını anlattı.

İletişimin, dünyanın her döneminde en büyük sektör olduğunun altını çizen Terzioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İletişim, telekom sektörü insanın varoluşuyla beraber olan ve her zamanda en büyük olarak devam edecek bir sektör. Telekom sektörü, son 10 yılda biraz sıkıcı olmaya büyümemeye ve nedense telekomun kendisi değil üstünde olanların yıldızlaştığı bir dönemde. Ancak, önümüzdeki dönemde, telekominikasyon sektörünün yeniden doğuşunu ve büyümesini göreceğiz. Bu süreç içinde beni en çok heyecanlandıran, hayalini kurduğum ve vazgeçmeden çalışacağım şey, Türkiye'nin, bölgenin ve dünyanın en iyi ekibini kurup, telekom sektöründe etki yapacak ve iz bırakacak çalışmalar yapabilmek."

Terzioğlu, iş ortamında ekibin önemine değinerek, vizyoner, çalışkan adil bir patrondan öğrenileceklerin çok değerli olduğunu kaydetti. Terzioğlu, kariyerle ilgili önemli seçimler yaparken, şirketlerin isimlerinden ziyade çalışılacak insanlara bakılması tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından, etkinlik kapsamında katılımcılara hediye edilecek cep telefonu ve tablet çekilişi yapıldı, talihlilere cihazları teslim edildi.

Btkariyer Günleri "Dinlenesi Fikirler" Paneli - Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Btkariyer Günleri 'Dinlenesi Fikirler' Paneli - Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement