Btp İstanbul Adayı Kotil Eyüpsultan'da Konuştu - Son Dakika
Politika

Btp İstanbul Adayı Kotil Eyüpsultan'da Konuştu

Btp İstanbul Adayı Kotil Eyüpsultan\'da Konuştu

BAĞIMSIZ Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, Eyüpsultan'da vatandaşlarla bir araya geldi.

12.03.2019 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAĞIMSIZ Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, Eyüpsultan'da vatandaşlarla bir araya geldi.

İstanbul için tasarladığı projeleri de açıklayan Kotil, mitingin ardından Eyüp Sultan Hazretleri Türbesi'ni ziyaret etti.

"İSLAM'DA HIRSIZLIĞIN YERİ ASLA YOKTUR"

Hırsızlık ile ilgili bir hadiseyi anlatan Kotil, "İstanbul'un manevi sahibi, Peygamber Efendimiz'in akrabası ve en yakını Eyüp Sultan Hazretleri'nin manevi huzurundayız. Size İslam'ın hırsızlık ile ilgili ölçüsünden bahsedeyim. Bedir Savaşı'nda Peygamber Efendimiz'in safında görünen birisi, öldürdüğü düşmanının koynundan bir boncuk kolyeyi cebine atıyor. ve bir şekilde bu kolyeyi cebe atan adam savaş sırasında ölüyor. Peygamber Efendimiz savaştan sonra herkesin cenaze namazını kıldırıyor ama onunkini kıldırmıyor. Sebebi sorulduğunda 'Onun cebine bakın' diyor. Müslümanlar o adamın cebinde kolyeyi buluyorlar. Efendimiz de bunun üzerine, 'Cebrail bana haber verdi. Allah onun imanını kabul etmedi' diyor. Neden? Çünkü o kolye milletin, herkesin malı. Namaz kılmaktan veya oruç tutmaktan öte İslam'ın en önemli savaşı olan Bedir Savaşı'na katılmış olmak bile ganimetten bir boncuk kolye çalanı yani kamu malını çalanı kurtarmıyor. İslam'da hırsızlığın yeri asla yoktur" dedi.

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın 'Hoş Geldin Atatürk' kitabını gösteren Selim Kotil, "Bakın, bu kitapta anlatılıyor. Zübeyde Annemiz Atatürk'e mektup yazıyor. Halini hatırını sorduktan sonra evde yakacak kalmadığını söylüyor. Atatürk'ün yanındakiler, 'Paşam aklınızı meşgul etmesin, hemen yakacak parasını gönderelim' diyorlar. Atatürk ise reddediyor. Niye? Çünkü gönderilecek para milletin malı. Atatürk, anasına ne diyor: 'Anneciğim, evdeki halıları satın'. Şimdi Haydar Baş Bey diyor ki: 'Atatürk'e dinsiz diyenler dinsizdir'. Bu insan nasıl dinsiz olabilir ki. Cumhuriyet'i Cemalettin Çelebi Efendi'yle Hacı Bektaş Dergahı'nda kurdu. Cumhuriyet'i kurma kararı dergahta yaptıkları toplantı sonrası alınıyor. Cumhuriyet'i dergahta kuran Atatürk, nasıl dinsiz olabilir" diye konuştu.

"BİZ BU İŞİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Kotil, Boğaz'ın altından dört tane Keban Barajına eşdeğer güçte elektrik üretmek için su türbinleri projesini hayata geçireceklerini söyledi. Kotil, "24 yıldır İstanbul'u elinde tutan iktidar neden bu projeyi akıl edemedi? Çünkü Boğaz'a hizmet gözüyle değil, rant gözüyle bakıyorlar. Biz, bu projeyi hayata geçireceğiz. Binali Bey şahsen saygı duyduğum bir insandır. Ama ortada bir kumaş farkı var. Ben fen lisesindeyken Türkiye matematik ve fizik olimpiyatlarının başındaydım. Sonra İnşaat Mühendisliği ve İktisat okudum. Hepsinden önemlisi 30 yıldır, dünyanın elini öptüğü bir insanın yanında yetişiyorum. Prof. Dr. Haydar Baş'ın kaleme aldığı Milli Ekonomi Modeli ile dünyaya bakıyorum. Türkiye'de yıllardır birileri cebini doldururken biz cebimizi doldurmadık. Otuz yıldır gönlümüzü ve aklımızı doldurduk. Biz bu işi çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Btp İstanbul Adayı Kotil Eyüpsultan'da Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement