Btso'dan ''Sektörel Anketler''... - Mayıs Ayı Anket Sonuçlarına Göre, Piyasalardaki Durgunluk Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Btso'dan ''Sektörel Anketler''... - Mayıs Ayı Anket Sonuçlarına Göre, Piyasalardaki Durgunluk Devam Ediyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Mayıs ayında yaptığı ''Sektörel anket''e göre, piyasalardaki durgunluk aynen devam ediyor.

21.06.2006 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Mayıs ayında yaptığı ''Sektörel anket''e göre, piyasalardaki durgunluk aynen devam ediyor.

BTSO tarafından iç piyasanın nabzını tutmak amacıyla düzenlenen ''Sektörel anketler''in mayıs ayı sonuçları açıklandı.

Açıklamaya göre, Bursa kent merkezinde toptan ve perakende kesimi ağırlıklı olmak üzere tekstil, konfeksiyon, elektrik, elektronik, beyaz eşya ve gıda gibi değişik sektörlerde faaliyet gösteren firma yetkilileriyle gerçekleştirilen anket sonuçları, iç piyasadaki talep daralmasının devam ettiğini ortaya koydu.

Ankete katılan firmalar, ''Mayıs ayını değerlendirdiğinizde satışlarınızın durumu ne olmuştur?'' sorusuna yüzde 34.95 oranında ''arttı'', yüzde 30.09 oranında ''azaldı'', yüzde 34.95 oranında da ''hiçbir değişiklik olmadı'' yanıtını verdi.

Firma temsilcilerine haziran ayına ilişkin satış beklentilerinin de sorulduğu ankette, katılımcıların yüzde 38.83'ü ''düşüş'', yüzde 34.95'i ''artış'' bekledikleri yönünde görüş bildirirken, yüzde 26.21'i bu soruyu ''Hiçbir değişiklik beklemiyoruz'' diye yanıtladı.

Ankette, ''Ürünlerinizin fiyatlarında geçen ay içinde indirim yaptınız mı?'' sorusuna firmalardan yüzde 71.84'ü ''hayır'' yanıtını verirken, yüzde 28.15'i ''evet'' dedi. ''İç piyasadaki talebin düşüklüğü için bu ayki tespitiniz nedir?'' sorusuna ise yüzde 66.66 oranında ''devam ediyor'', yüzde 17.17 oranında ''biraz daha arttı'', yüzde 16.16 oranında da ''iyice düştü'' yanıtı verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Btso'dan ''Sektörel Anketler''... - Mayıs Ayı Anket Sonuçlarına Göre, Piyasalardaki Durgunluk Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement