BTÜ'de 'KAOS'TAN Ne Çıkar' Konulu Konferans - Son Dakika
Güncel

BTÜ'de 'KAOS'TAN Ne Çıkar' Konulu Konferans

BTÜ\'de \'KAOS\'TAN Ne Çıkar\' Konulu Konferans

Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ) düzenlenen "Kaos'tan Ne Çıkar" konulu konferansta AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Türkiye'nin gelecek yüzyıldaki konumu, çok kutuplu dünya ve gelecek yıllarda dünya siyasetinde meydana gelecek dönüşümler hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu.

12.01.2018 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konferansa önceki dönem AK Parti Milletvekillerinden Hayrettin Çakmak ve Mustafa Öztürk, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Kenan Akan'ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılımda bulundu.
Konferans açılışında konuşma yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, "BTÜ kurulduğu 2010 yılından bu yana kampüs çalışmalarına devam ederken, akademisyenlerinin çalışmalarıyla ve geliştirdikleri projelerle 'En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi'ne girmeyi başaran, teknolojik araştırma yetkinliğinde 9'uncu, fikri mülkiyet havuzu kategorisinde 10'uncu olan, yüksek lisans ve doktora öğrencisi sayısı ve de projeleriyle ön plana çıkmaya çalışan, robotlar ve akıllı sistemler alanında uzmanlaşan tematik bir üniversitedir. Bursa da coğrafi olarak maddi ve manevi olarak değişim ve dönüşümün kıvılcımını ateşleyecek şehirlerin başında gelmekte. Bu sebeple hep birlikte ülke kalkınmasına katkı koymak üzere çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Türkiye'nin içerisinde bulunduğu süreci iyi okumak ve değerlendirmek üzere özgün yaklaşımları ile bizi aydınlatacak değerli siyasetçimiz sayın Külünk'ün bizlerle yapacağı paylaşımlar bizim için çok kıymetlidir" dedi.
Neden KAOS?
Kaos neden yaşanıyor sorusuyla konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Bilginin enerji hareketleri üzerinden şekillendiğini bilirsek sorunun cevabını da bulmuş oluruz. Eğer kainattaki enerjinin sırrına akıl verebilirsek, geleceği belirleme şansımız olur. Müslümanlar neden Mağlup? Mağlup bir coğrafya ve mağlup bir medeniyetin çocuklarıyız. Çünkü kainattaki enerji döngüsünü anlayamadık. Eğer Allah'ın bize gönderdiği Kuran'ı tilavet kaygısı ile değil de bir kainat kitabı olarak okuyabilseydik, sanayi devrimini yapan, robotlar ve yapay zeka sürecini yöneten, fiber optik devrimi gerçekleştiren biz olurduk. Tayy-i Zaman yani enerji yoğunlaşmasını ve post kuantum sürecini anlayamazsak ve bu akıl üzerinden bilgi üretemezsek kaos devam eder. Hep yenilgiyi konuşuyoruz. Kudüs'ü, İran'ı, Myanmar'ı, Suriye'yi konuşuyoruz. Peki galibiyet aklını nasıl üreteceğiz? Bilimin varlığını idrak etmeliyiz. Allah-kainat-insan ilişkisini Kuran diyalektiği ile düşünmeli ve Kuran'ın tüm insanlara indiğini unutmamalıyız. Müslümanlar Kuran diyalektiğini anlamadıkça yenilgiye mahkûmdur. Batı okuduğu için sanayi devrimini başardı, insanlığın kaderini değiştiren fiber optik kabloyu üretti. Hepimiz akıllı telefonları müthiş bir mutlulukla cebimizde taşıyoruz, ama hiç diyalektiğine bakmıyoruz. Bugün akıllı telefonları üreten akla inanılmaz güç yüklüyoruz. Allah Semih değil mi? Tasavvuf erbabının zikir halkası yok mu? Bu telefonlarda ne vücut bulmuş; görme, işitme, bilme… Allahtan bir şeyin gizlenmesi mümkün olmadığına göre, her şeyin aşikâr olduğu, bu kainattaki bu bilginin, bir yerde eşyaya dönüşmesi çok mu olağanüstü bir şey, ama biz aklı özgürleştiremediğimiz için Batının başardığı her şey bize olağanüstü geliyor. Olağanüstü olan bir şey yok. Sadece Müslümanların dondurulmuş aklının çaresizliği var" diye konuştu.
Gelecekten Bugüne Bakan Lider Erdoğan!
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gelecekte robot toplumların konuşulacağı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Fakat içimizde kendi varlığını sürdürebilmek için e-devlete direnenler var. Türkiye 1944 sonrası siyasetçileri, bizi eşyanın dönüştürücülüğünü anlamaktan alıkoyduğu ve bizi kendi içimize kapatıp enerjimizi kendi içimizde tükettirdiği için tarih önünde hesap verecek. Erdoğan, Türkiye'yi Abdülhamit perspektifinden okuyabildiği ve 50 yıl sonrasından bugüne bakabildiği için küresel düşmanları çoğalıyor. Almanya başta olmak üzere Çin, Japonya gibi devletler robot ve yapay zeka üzerine ciddi çalışmalar yürütüyor. Sadece robotlarla işleyen fabrikalar düşünün. Böyle bir süreçte işçilere yani insanlara ihtiyaç yok. Bu da neyi getiriyor? Eritilmesi gereken fazla nüfus ve ardından gelen faşizm, islamofobi, terörizm ve savaş. Bu süreçte Post kuantum bizim son çıkışımız. Kainattaki enerjinin sırrını bulabilirsek gelecek 100 yılı biz yöneteceğiz."
KAOS Daha da Derinleşecek!
ABD'nin 2.Dünya Savaşı sonrası İngilizlerden devraldığı amiral gemi rolünün sonuna geldiğini ifade eden Külünk, "Bunun ilk tezahürü 11 Eylül saldırıları ve sonrasındaki gelişmelerdir. Dünyanın ticaret merkezini batıdan doğuya kaydıracak olan Pekin- Londra modern İpekyolu kaosu derinleştirecek. ABD bu süreçte rolünü kaybetmemek için bölge ülkelerini istikrarsızlaştırma, Çin'i Malaga bölgesinde kendine mahkum etme, İpekyolun'un yapılışını engelleme gibi hamlelerde bulunacaktır. Bunları da başaramazsa hattın üzerinde bulunan ülkeleri kontrol altına almayı deneyecektir. Türkiye, İran ve Azerbaycan bu noktadaki en kritik ülkeler. Dolayısıyla DAEŞ, PKK, FETÖ ve bundan sonra çıkarılacak terör örgütleri ile kaosu daha da derinleştirecekler. Pentagon'un temel stratejisi İngilizlerin 1.Dünya Savaşı'nda Araplar üzerinden yaptığını Türkiye üzerinden yapmak. Türkiye Ankara'nın etrafına sıkıştırılarak kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Vestfalya sürecinin bir devamı olarak dünyayı küçük parçalara ayırarak kontrol altına alma hedefindeler. 15 Temmuz kaosu derinleştirme planının bir parçasıdır. Arkadaki aklın hedefi 1.Dünya Savaşı 1919 Paris barış anlaşmasında başarılamayanı başarmaktır. Ermeni iddiası rafta beklemektedir. Rusya ve İran'ın Türkiye'ye yaklaşması 15 Temmuz da dimdik durarak bu iki ülkeyi de sarsabilecek dalgalardan onları korumuş olmamızdır. Vestfalya süreci, Belfour deklarasyonu, Sykes Picot'u, Paris anlaşmasını iyi anlamalıyız."dedi.
Çin Potansiyel Tehlike
Geleceğin çok kutuplu dünyasında Çin'in tehdit oluşturacağına değinen Külünk, "ABD Türkiye ve müslüman dünyasıyla uğraşmaktan vazgeçmeli. Çin önümüzdeki süreçte dünyayı tehdit eden ekonomik, siyasi ve askeri bir güç haline geldiğinde Çin istilası kaçınılmaz olacaktır. Bunu durduracak olan güç Türkiye liderliğinde bir İslam dünyası ve Rusya ittifakıdır. ABD bunu görmezse kendi sonunu kendi eliyle hazırlamış olacaktır" şeklinde konuştu.
Çok Kutuplu Dünyanın Lideri Türkiye
Konuşasında, Türkiye'nin çok kutuplu dünyanın güç merkezi olacağını vurgulayan Külünk, "Siyasi, askeri, ekonomik alanda yaşanan sancılar güç merkezi olmanın sancılarıdır. Osmangazi Köprüsü sadece yolu bir saate düşürmek için yapılmamıştır. Üçüncü havaalanı sadece 'bizim çok büyük bir havaalanımız var' demek için yapılmış bir havaalanı değildir. Bu projelerin hepsi gelecek yüz yıla hazırlık projeleridir. Eğer bu projeler yapılmasaydı Türkiye'nin faize giren kaynakları, faizden düşüp bu projelere aktarılmasaydı Türkiye bu projelerle yüz yıla hazırlığı yapılmasaydı 30 yıl önceki Türkiye'de kalırdık. Sayın Erdoğan, Türkiye'ye bugünden bakmadı. Erdoğan, Türkiye'ye 50 yıl sonrasından baktığı için Türkiye bu yatırımları yaptı. Bu bir devlet aklıdır. Devlet 2032'e değil, 2100'lere hazırlanıyor. 2100'de Türkiye dünyanın en güçlü lojistik ticaret merkezi olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BTÜ'de 'KAOS'TAN Ne Çıkar' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da 'Narkoçelik' Operasyonu: 8 Tutuklama
    18:45 Isparta'da 'Narkoçelik' Operasyonu: 8 Tutuklama

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik Operasyonu' sonucunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon kapsamında 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Toplamda 1652 kullanımlık uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi ve 56 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 273,25 puan artarak 9.079,97 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.863,66, en yüksek 9.079,97 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2.216 dolar olarak belirlendi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.

  • Jandarmadan kütüphaneye 5 bin kitap bağışı
    18:42 Jandarmadan kütüphaneye 5 bin kitap bağışı

    Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen kitap bağışı kampanyasında toplanan 5 bin kitap, Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde kitap bağışı kampanyası düzenlendi. Jandarma personeli tarafından toplanan çeşitli konularda yazılmış 5 bin kitap, Kütüphaneler Haftası çerçevesinde Tunceli'de gençler ve kitapseverlere hizmet veren Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, 'Bugün Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında yeni açılan kütüphanemize katkı sağlamak maksadıyla kitap bağışında bulunmak üzere bir araya geldik. Kütüphaneler gerçekten bizler için, toplum için vazgeçilmez kurumlardan bir tanesidir. Hayırlı uğurlu olsun' dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler kütüphaneye yeni gelen kitaplardan faydalandı.

  • ABD'li Heyet Yarın Milli Savunma Bakanlığını Ziyaret Edecek.
    18:41 ABD'li Heyet Yarın Milli Savunma Bakanlığını Ziyaret Edecek.

    Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nden 4 kişilik bir heyetin yarın Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğini belirtti. Bakanlık kaynakları, Görüşmenin ikili askeri ilişkilerimizin gündeminde yer alan terörle mücadele ve ABD’nin PKK/YPG’ye sağladığı destek başta olmak üzere, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci, Kongre onayı bekleyen tedarik projeleri gibi hususlarda millî güvenlik hassasiyetlerimizin en üst seviyede dile getirilmesi için fırsat oluşturacağı değerlendirilmektedir.” açıklamasında bulundu.

  • İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural: Türkiye ekonomik olarak ciddi bir kriz içerisinde
    18:41 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural: Türkiye ekonomik olarak ciddi bir kriz içerisinde

    İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Bilecik'te yaptığı açıklamada Türkiye'nin ekonomik kriz içinde olduğunu ve vatandaşların büyük sıkıntı içinde olduğunu belirtti.


Advertisement