Bu 300 Milyon Kişi Arasında Siz de Var Mısınız? - Son Dakika
Teknoloji

Bu 300 Milyon Kişi Arasında Siz de Var Mısınız?

Bu 300 Milyon Kişi Arasında Siz de Var Mısınız?

Online oyunlara gösterilen ilgi her geçen gün biraz daha artıyor.

09.12.2012 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut Saral - - Alman MMO yayıncısı Bigpoint Games, dünya çapında 300 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştıklarını duyurdu. Son yıllarda Internet üzerinden ücretsiz olarak oynanan online oyunların ne denli popüler olduğunun en basit örneklerinden bir tanesi de bu rakam sanırız.

Bigpoint Games, Battlestar Galactica Online, Drakensang Online, Farmerama, Pirate Storm ve Dark Orbit gibi tarayıcı üzerinden oynanan ücretsiz oyunlarla adından söz ettiriyor. 65'den fazla ülkede (Türkiye de var), 25 dil seçeneğiyle hizmet veriyor. Ayrıca firmanın, insanların kendi oyunlarını yapabilmesine imkan sunan, Square Enix destekli bir projesi de var; Gameglobe.

Baktığımızda 300 milyon rakamı, ciddi bir rakam, ancak işler iyi gitmeyince işten çıkarmalar da olabiliyor. Bir süre önce, 80 tanesi Almanya, 40 tanesi de Amerika olmak üzere 120 kişinin işine son verilmişti firmada. Verilen bilgide, Amerika şartlarının zor olduğu ve yıllardır bu ülkede oyunlarının başarılı olmadığı için bundan sonra hizmet verilmeyeceği belirtilmişti. Ayrıca firmanın CEO'su Heiko Hubertz de dinlenmek istediğini söyleyip, istifa edeceğini bildirmişti.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bu 300 Milyon Kişi Arasında Siz de Var Mısınız? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement