Bu Ay Tiyatro Kumpanyası'nda 3 Farklı Oyun - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Ay Tiyatro Kumpanyası'nda 3 Farklı Oyun

"Ben Orhan Veli" Şubat ayında da İstanbullularla buluşmaya devam ediyor

05.02.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhan Veli Kanık'ın kısıtlı yaşamına sığdırdığı unutulmaz şiirlere, dünya görüşüne, yazılarına, öykülerine, aşklarına, dostluklarına ve çile dolu hayatına bir ağıt niteliğinde olan "Ben Orhan Veli" 8 ve 22 Şubat Pazar günü saat 18.30'da Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde, 20 Şubat Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Orhan Veli'nin hiç bilinmeyen yanlarını ortaya çıkaran "Ben Orhan Veli", şairin fikirlerinin bugünü nasıl kucakladığını gözler önüne seriyor. Oyun, Orhan Veli'nin ne kadar ileri görüşlü biri olduğunu anlatırken, geçen zamanın ülkemiz değerlerinden, kültüründen ve insanından neler çaldığını da gösterecek.

Türk edebiyatının usta şairi Can Yücel, Tiyatro Kumpanyası'nın ses getiren tek kişilik oyunu "Can" ile Şubat ayında da İstanbullularla buluşuyor.

Tiyatro Kumpanyası'nın hazırladığı "Can" oyunu, 11 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde ve 15 Şubat Pazar günü saat 18.30'da Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde tiyatro ve şiir sevenlerle buluşacak.

Kemal Kocatürk'ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği oyun, Türkiye'nin en önemli şairlerinden Can Yücel'i, kendi dizeleri ve hayat öyküsüyle yeniden ölümsüzleştirirken, aynı zamanda Türkiye'nin son 40 yılda yaşadığı sosyo-politik değişimlere de ışık tutuyor.

2011 yılında ilk kez sahneye konan, Türk tiyatrosunun önemli ustası Genco Erkal tarafından Can Yücel şiirlerinden uyarlanarak hazırlanan "Can" oyunu, seyircileri sanat dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Türk resminin desen virtüözlerinden biri olan Mehmet Güleryüz'ün video-desenleri ve Ayça Kocatürk'ün müzikleri eşliğinde sahneye aktarılan oyun, yalın bir sahne düzenine ve özgün bir anlatıma sahip. Oyunun çevre düzeni Sırrı Topraktepe tarafından yapılırken, ışık tasarımını Aslı Atasoy yürütüyor.

Tiyatro Kumpanyası'nın çocuklara yönelik şiddet karşıtı, müzikli ve danslı çocuk oyunu "Oturan Boğa" 8 Şubat'ta İstanbul'da sahneleniyor.

Tiyatro Kumpanyası'nın kurucusu Kemal Kocatürk tarafından yazılan ve yönetilen "Oturan Boğa" 8 Şubat Pazar günü saat 13.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluşacak. Müzikler ve danslar eşliğinde çocuklara kaba gücün değil, akıl gücünün önemi vurgulayacak ve hoşgörünün önemini anlatacak olan Oturan Boğa, ailelere de barışsever nesiller yetiştirmenin önemini aktarmaya çalışacak.

Oturan Boğa oyununun müzikleri, beste ve müzik yarışmalarında birçok birincilik kazanmış olan Mertol Şalt tarafından hazırlandı. Oyunun koreografisi ise yıllarını Devlet Opera Balesi'nde geçirmiş usta koreograf ve balerin Salima Sökmen'in yaratıcılığıyla şekillendi. Oyunun dekor tasarımından İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun usta ismi Sırrı Topraktepe, kostüm tasarımından da Yeşim Türkgeldi sorumlu. Işık tasarımını Metin Çelebi'nin gerçekleştirdiği oyunda, Nilgün Atılgan, Efe Akyalçın, Ozan Sevin, Elif Küçükkoyuncu, Damla Cangül, Erkin Keskin ve Hazel Çamlıdere gibi oyuncular başlıca rolleri paylaşıyorlar.

Biletler Biletix'ten veya oyunun gösterimde olduğu tiyatro gişelerinden temin edilebiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bu Ay Tiyatro Kumpanyası'nda 3 Farklı Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement